Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan 

I omgång åtta har matchen mellan IFK Värnamo och Landskrona BoIS utsetts till veckans match i söderettan. Landskrona BoIS ligger i nuläget på en andra plats, medan IFK Värnamo ligger nia i tabellen. Bortsett från tabelläget har IFK Värnamo endast gjort ett mål mindre än Landskrona BoIS (nio vs tio mål). Skillnaden ligger snarare i antalet insläppta mål, där Landskrona BoIS inte släppt in ett enda mål de senaste fyra omgångarna i söderettan. Kommer Landskrona BoIS hålla nollan även i denna matchen?

 

14591.jpg

 

Jonas Thern, IFK Värnamo

Hur är stämningen i laget?

Jonas Thern Foto: Bildbyrån

Jonas Thern
Foto: Bildbyrån

Den är på topp. Vi borde haft några fler poäng om vi ser till sättet vi spelat och presterat i matcherna, men vi är samtidigt medvetna om att vi har haft svårt att göra mål. I samtliga matcher har vi haft fyra eller fem riktigt bra målchanser men inte fått dit bollen, så man kan väl säga att vi har haft lite oflyt. Jag hoppas att det lossnar och att vi kan få med oss en seger i helgen. Vi möter nog det bästa försvaret i serien, så det kommer bli svårt att vinna om vi inte tar vara på våra målchanser.

Hur ser skadeläget ut i truppen? 

Det ser bra ut. Alla är friska och skadefria. Det är en spelare, Daniel Ask, som har brutit ett ben i sin fot. Han är en nyckelspelare, så det blir givetvis ett avbräck för oss. Men det finns andra duktiga och unga spelare som får visa framfötterna nu, vilket också är kul att se.

Vad tar ni mer er från de tidigare omgångarna?

Vi har hållit ihop laget, men vi har släppt in alldeles för mycket mål. Vi har bra fart på träningarna, men det känns inte riktigt som att vi fått ut full kapacitet när det kommer till matcherna. Det känns som vi har varit lite stressade. Vi måste jobba på den mentala biten och inte bara öva på att springa och hitta ett bra passningsspel, för vi behöver en bra känsla och ett starkt självförtroende också.

Hur ser du på motståndet i helgen?

Jag har inte sett så mycket ännu, men det är ett lag som har släppt in ett mål på sju matcher vilket säger en hel del om deras försvarsspel. Landskrona BoIS har även många individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher. Det är ett lag som inte släpper till mycket och de kommer att straffa oss om vi slarvar i vårt spel. Det är ett av de starkaste lagen i serien, troligtvis den svåraste matchen hittills. Vi behöver få igång vårt anfallsspel och vara mer avslappnade i våra avslut för att kunna vinna helgens match.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?

Jag hoppas på att vi kommer ha mycket bollinnehav, vilket också är vår ambition. Sen hoppas jag på att vi hittar bättre lösningar utanför motståndarens straffområde och inte bara slår passningar i sidled. Jag hoppas att vi har kontroll över matchen och att vi slipper åka på onödiga kontringar. Det är väl min förhoppning.

 

Billy Magnusson, Landskrona BoIS

Billy Magnusson Foto: Idrottsfoto

Billy Magnusson
Foto: Idrottsfoto

Hur är stämningen i laget?

Den är bra. Vi har fått en bra start med bra konkurrens i gruppen. Vi har match nu ikväll (14 maj, tisdag), men vi hade en liknande vecka med tre matcher på åtta dagar, så detta ska vi lösa. Det blir stor rotation i laget, vilket är bra. Vi kommer ta en match i taget.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Vi har en spelare som varit borta hela säsongen, sedan har vi en spelare som varit borta på grund av en överbelastad vad som fortfarande är tveksam inför helgens match. En ytterligare spelare klev av efter 80 minuter senast på grund av en känning i knät, men vi räknar med att han är tillbaka tills helgen.

Vad tar ni mer er från de tidigare omgångarna?

Vi har varit väldigt organiserade och noggranna i allt vi gjort. Vi har haft bra försvarsspel, både högt och lågt, där vi varit konsekventa. Gruppen har även gjort bra arbetsinsatser och kämpat för varandra. Vi har även fått till bra passningsspel och skapat en del målchanser, vilket vi vill göra oftare.

Hur ser du på motståndet i helgen?

IFK Värnamo har gjort om mycket i truppen och spelet, men det är ett bra lag. Det är ett spelförande lag med bra spelare. Det kommer bli en av de tuffare bortamatcherna. Vi vill självklart föra matchen, men om det inte blir så kommer vi behöva acceptera det och fortsätta göra ett bra jobb i försvarsspelet. 

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?

Förhoppningsvis har vi mycket boll. Dock kommer IFK Värnamo också vilja det, så troligen kommer det gå i perioder. Ibland kommer vi försvara mycket och ibland kommer vi anfalla, men det kommer bli en av de tuffare bortamatcherna.

Matchen spelas på söndag den 19 maj klockan 17:00 på Finnvedsvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan 

I omgång åtta har matchen mellan BK Forward och Vasalunds IF utsetts till veckans match i norrettan. Båda lagen har visat på fina offensiva kvaliteter där BK Forward hittills har gjort sju mål medan Vasalunds IF har gjort nio. Nyckelfaktorn till hur matchen artar sig kommer främst att vara det defensiva spelet.

 

14827.jpg

 

Rickard Nilsson, BK Forward

Rickard Nilsson Foto: Bildbyrån

Rickard Nilsson
Foto: Bildbyrån

Hur är stämningen i laget?

Den är väl ändå bra, trots att vi har tagit med oss för lite poäng från matcherna. Vi har ett bra lag med väldigt ambitiösa spelare som alltid ger hundra procent i alla matcher. Ibland skapar vi en viss stress under matcher som vi har svårt att hantera.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Peppar, peppar så ser den väldigt bra ut. Det är ingen som är sjuk eller skadad just nu, förutom Christopher Alp som varit borta i åtta månader men som är på väg tillbaka. Dock är han inte redo att spela nittio minuter ännu.

Vad tar ni mer er från de tidigare omgångarna?

Vi tar med oss att vi, periodvis, har gjort bra grejer. Vi måste höja nivån lite i allt. I anfallsspelet behöver vi vara mer avslappnade i våra avslut och i försvarsspelet behöver vi lära oss att inte stressa, utan försöka hitta kontroll. Det är små detaljer som vi behöver höja helt enkelt.

Hur ser du på motståndet i helgen?

Vasalunds IF är nykomlingar, fast på ett annorlunda sätt. De har ett bra lag med toppambitioner och har hittills spelat många oavgjorda matcher som gjort att de inte ligger i toppen av tabellen. Vi har stor respekt för dem. De har både ett bra passningsspel och snabba spelare.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?

Vet inte riktigt, men det brukar bli annorlunda för lag när de kommer och ska spela på vårt naturgräs. Men jag tror ändå att det kommer vara två lag som kämpar om att ta initiativ i matchen, och vilket lag det blir som tar mest initiativ får vi se.

 

Nebojsa Novakovic, Vasalunds IF

Nebojsa Novakovic Foto: Idrottsfoto

Nebojsa Novakovic
Foto: Idrottsfoto

Hur är stämningen i laget?

Den är jättebra nu efter vinsten i vår senaste match. Vi gjorde en bra match från minut ett till minut nittio. Vi gjorde även tre fina mål och äntligen ser man resultat från träningen. Tidigare har vi spelat grismatcher, men nu kom det en viktig vinst som har bidragit till en mycket bra stämning i laget.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Jättebra faktiskt. Just nu är det ingen som är skadad eller sjuk, utan alla är tillgängliga för spel i 90 minuter.

Vad tar ni mer er från de tidigare omgångarna?

Det är jämna matcher och alla motståndare är bra på sitt sätt. Om man kollar alla matcher överlag i Division 1 så kan man konstatera att alla kan slå alla, det finns inga favoriter och oavsett om man har hemma- eller bortaplan är det svårt att frå med sig tre poäng.

Hur ser du på motståndet i helgen?

På samma sätt som jag beskrev innan. Det är ett bra lag som börjat vinna nu på slutet och som fick med sig tre viktiga poäng borta mot Sollentuna FK. De har bra kvalitet på spelarna och vi kommer respektera dem precis som alla andra motståndare.

Hur tror du matchbilden kommer att se ut?

Svår fråga, men vi måste anpassa oss efter matchens utgång. Efter cirka 15–20 minuter kan vi avläsa hur spelet är och utifrån det anpassa oss. Det är svårt att säga innan om vi kommer äga mycket boll, eller om motståndarna kommer satsa på kontringar. Men vi går in för tre poäng.

Matchen spelas på lördag den 18 maj klockan 16:00 på Trängens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.