Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan 

I helgen är det dags för omgång sju i Norrettan, och där ställs Karlslunds IF HFK mot Gefle IF FF. Efter sex spelade omgångar ligger Karlslunds IF HFK på tio poäng, medan Gefle IF ligger på sju poäng. Detta innebär att Gefle IF FF har en chans att komma ikapp Karlslunds IF HFK genom att knipa tre poäng. Denna match är väldigt viktig för tabelläget!

 

14818.jpg

 

Jonathan Ederström, Karlslunds IF HFK

Jonathan Ederström Foto: Bildbyrån

Jonathan Ederström
Foto: Bildbyrån

Vad tar ni med er från omgång sex?

Vi tar med oss en poäng från Karlstad. Vi tar även med oss att vi kan hantera många matcher på kort tid och vi tar med att vi har en väldigt bra spelarrotation i truppen.

Hur är känslan och stämningen i laget inför omgång sju?

I truppen är känslan väldigt bra. Vi har däremot en cupmatch ikväll (onsdag, 8 maj) mot BK Forward, så det blir en match mellan två seriematcher. Vi har inte riktigt rättat in vårt fokus på helgens match ännu, men vi kommer börja scouta och fokusera på matchen mot Gefle IF FF efter matchen ikväll (onsdag, 8 maj).

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Det börjar ljusna! Innan denna omgång spelade vi tre matcher på sex dagar. Vi hade sex spelare borta då i både skador och sjukdom, så vi är oerhört glada att folk börjar tillfriskna. Till helgen hoppas jag på en, nästintill, skadefri trupp. Ikväll (onsdag, 8 maj) blir det lite tester för vissa spelare som har varit borta. Dessa spelare ska få spela 45 minuter, och jag hoppas givetvis på ett positivt resultat.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng i helgens match?

Reserverar mig på den frågan eftersom vi inte scoutat klart ännu. Men det är hemmamatch och vi vill studsa tillbaka på vinnarspåret. Vi vann mot Bodens BK utan att vi gjorde en bra prestation. Sedan kryssade vi mot Nyköpings BIS och presterade även där en ganska dålig match. Senast mot Karlstad BK gjorde vi en klart bättre prestation. För att vinna helgens match måste vi höja oss – och att göra en riktigt bra match på hemmaplan hade varit bra för självförtroendet.

Hur ser du på motståndet?

Jag har bara sett en match hittills, men det är ett intressant lag som har bra kvaliteter både individuellt och som lag. De har en fin spelidé, är bollskickliga och helt enkelt en trupp bestående av bra fotbollsspelare. Det kommer bli en bra utmaning i hur vi kan såra dem.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?

Det är två lag som vill ha boll och som vill styra matchen, men jag hoppas att vi ska kunna ta tag i matchen och kunna hålla ett högt bolltempo, spela med fart och energi under hela matchen. Gefle IF FF kommer vilja spela sitt spel och har säkert ambition att vinna. Det kommer bli en tuff match, men det lag som bäst följer sin spelidé kommer troligen att vinna matchen.

 

Marcus Bengtsson, Gefle IF FF   

Marcus Bengtsson Foto: Idrottsfoto

Marcus Bengtsson
Foto: Idrottsfoto

Vad tar ni med er från omgång sex?

Vi tar främst med oss att vi gjorde en bra första halvlek. Sen håller vi även nollan och vi får med oss tre poäng, vilket är väldigt bra eftersom det var ett tufft motstånd.

Hur är känslan och stämningen i laget inför omgång sju?

Som alltid med en vinst i ryggen så ökar självförtroendet. Vi känner oss starka och laddade inför helgens match. Dessutom har vi fått längre vila mellan matcherna denna vecka vilket också är positivt.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Vi har inte så många skador, men vi har några spelare kommer missa helgens match. Axel Norén har en spricka i tån och kommer missa matchen denna helg. Kevin Persson är avstängd, och sedan är Linus Mattsson iväg på landslagsläger.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng i helgens match?

Det kommer bli viktigt att vara noggranna i försvarsspelet, framförallt. Karlslunds IF HFK är obesegrade hittills, tror jag. Det kommer också bli viktigt att ta vara på chanserna vi får, samt att hålla ett lugn och balans i försvarsspelet.

Hur ser du på motståndet?

Som sagt har Karlslunds IF HFK fått ihop ett väldigt bra lag som är samspelta. De har en bra defensiv och många individuellt skickliga spelare i offensiven. Det kommer bli en väldigt tuff match.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?

Jag tror att det kommer bli en väldigt jämn match. Båda har unga lag och är akustiska. Det kommer nog gå fram och tillbaka under matchens gång, men det kommer definitivt bli en tuff och jämn match för båda lagen.

Matchen spelas på lördag den 11 maj klockan 16:00 på Karlslund Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I söderettan väntar ett toppmöte mellan den nuvarande ettan, Utsiktens BK, och Skövde AIK, som i nuläget ligger trea i tabellen. Hittills har båda lagen visat upp god form i framförallt offensiven, men även i defensiven. Vidare så har Skövde AIK chansen att gå om Utsiktens BK genom att ta med sig tre poäng, på borta plan!

 

14578.jpg

 

Stefan Rehn, Utsiktens BK

Stefan Rehn (då i Kopparberg/Göteborg) Foto: Bildbyrån

Stefan Rehn (då i Kopparberg/Göteborg)
Foto: Bildbyrån

Vad tar ni med er från omgång sex?

Vi kan väl säga att det var en riktigt krigarmatch. Vi avgjorde i 93:dje minuten. Spelmässigt gjorde vi en okej match, men det som var viktigt att ta med sig från den matchen var att vi verkligen krigade hela matchen. Vi lärde oss att vi måste kriga hela matchen för att få utdelning. Åtvidabergs FF var bättre i andra halvlek, men vi stod upp bra så det var jättekul att se!

Hur är känslan och stämningen i laget inför omgång sju?

Den är bra. Vi är 17 (!) nya spelare och vi håller fortfarande på att lära känna varandra. Vi lär oss av varandra och alla jobbar hårt för laget. Dessutom har vi haft marginalerna med oss, så det är en väldigt bra stämning. Det är alltid enklare att ha en god atmosfär när man vinner matcher!

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Ja… i senaste matchen hade vi sju stycken borta. Vi har fortfarande skador och frågetecken inför denna match, och dessa kommer nog inte bli besvarade förens matchdagen tyvärr.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng i helgens match?

Vi ska fortsätta spela vårt spel och ha respekt för motståndarna. Jag tror att vi måste fortsätta lägga grunden och hitta till vårt spel. Ibland tappar vi konceptet och blir oorganiserade och slutar jobba som ett kollektiv. När vår spelidé fungerar så spelar vi bra. Vi är väldigt mycket upp och ner, precis som på Liseberg – fina toppar och djupa dalar. Vid svackor släpper vi in en del mål. Vi försöker komma nära topparna så ofta som möjligt och måste därför prestera jämnare.

Hur ser du på motståndet?

Det är ett tufft motstånd. Många som tippade Skövde AIK, inklusive oss, längre ner i tabellen men de krigar på riktigt bra. Det kommer bli en fysisk match och Skövde AIK har verkligen imponerat så det kommer nog bli en intressant match.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?

Ja, man önskar ju alltid att man kan behärska matcherna och ta tag i matcherna direkt från start. Vi hoppas på det och försöker vara offensiva för att utveckla vårt spel och våra spelare. Men, motståndet är bra och all respekt åt dem. Drömscenariot är att vi har mycket boll, men så ser inte matchbilden alltid ut.

 

Stefan Strind, Skövde AIK

Stefan Strind Foto: Idrottsfoto

Stefan Strind
Foto: Idrottsfoto

Vad tar ni med er från omgång sex?

Jag tar med mig arbetsmoralen i den matchen. Vi stod upp riktigt bra mot ett fysiskt lag, alla gick in hundra i närkamperna och krigade för varandra i 90 minuter. Allt detta ledde till tre poäng, vilket jag är stolt över.

Hur är känslan och stämningen i laget inför omgång sju?

Den är god! Lite på grund av att vi fått många poäng med oss i ryggsäcken, men också för att vi spelar bra fotboll och vi är kollektivt starka. Vi presterar som grupp på ett sätt som vi också vill spela fotboll, så vi har en väldigt god känsla!

Hur ser skadeläget ut i truppen?

Som läget ser ut just nu är alla tillgängliga. Vi har haft lite små skavanker, men alla är tillbaka i träning nu och förhoppningsvis är alla tillgängliga inför helgen match.

Vad kommer bli viktigt för att ta tre poäng i helgens match?

Kollektiva arbetet kommer bli viktigt. Vi måste vara noggranna i allt vi gör för att inte bli straffade. Vi möter ett formstarkt lag som spelar på hemmaplan, så det kommer inte bli en lätt uppgift att få med sig tre poäng. Vi måste förlita oss på kollektivet som vi har byggt upp än så länge.

Hur ser du på motståndet?

Det är ett väldigt bra lag som gör många mål, men de släpper även in en del mål. Utsiktens BK vill ha mycket bollinnehav och spelar väldigt homogen fotboll.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?

Jag vet inte riktigt, men jag hoppas på att vi också kan ha bollinnehav. Det kommer säkert bli mycket kamp, men om vi har samma krigarinställning som sist så kommer vi definitivt inte göra en dålig match.

Matchen spelas på lördag den 11 maj klockan 16:00 på Ruddalens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.