Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Västerås SK och Assyriska FF. Västerås har gått som tåget under inledningen och står noterade på full pott efter sex spelade omgångar. Assyriska var lite trögstartade men verkar ha hittat rätt kurs nu – och lär bli en utmanare att räkna med i toppen. Då det är två starka publiklag i serien kommer det förmodligen bli en häftig inramning av matchen och de som är där kan vänta sig en riktigt grym fotbollsmatch.

 

5865

 

Tor-Arne Fredheim, Västerås SK

Tor-Arne Fredheim Foto: Bildbyrån

Tor-Arne Fredheim
Foto: Bildbyrån

Det blev 2-0 hemma mot Karlslund senast, hur ser du tillbaka på matchen?

De gjorde det trångt för oss, de spelade långt och trångt och vi hade svårt att komma till. Det öppnade sig lite när de började bli trötta i andra och då gjorde vi mål. Många lag gör så mot oss och då måste vi ha tålamod och det har vi just nu, det gäller att ta tillvara på chanserna.

Det blev er sjätte raka seger, hur gott är självförtroendet inom truppen nu?

Den är förstås väldigt god just nu och det känns jättebra, alla tror på det vi gör tillsammans och vi jobbar oerhört hårt för de här poängen och då är det skönt när de börjat trilla in.

Nu är det Assyriska som gästar er i helgen, vad vet du om dem som lag?

De har gått bra nu och känns på gång, så det kommer bli en spännande match tror jag. Det kommer bli jämnt.

Två publikstarka lag, ert hemmastöd imponerar, vad tror du om inramningen?

Vi försöker få dit en hel del folk så jag vet inte, vi hoppas där kommer en 3000 i alla fall. Nu är det toppmatch så det kommer nog en hel del, det blir nog en bra inramning skulle jag tro. Det är väl främst att vi har lite skador som oroar, vi har ju sex man på vår skadelista just nu.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

De är lite piskade att vinna, känns det som, de ligger ju rätt långt efter oss poängmässigt. De kommer ju minst vilja plocka poäng. Så det kommer nog bli en rätt öppen match, inte som de senaste där motståndarna spelat ganska lågt. Det kommer med all sannolikhet bli en kul match för publiken.

 

Albert Krasniqi, Assyriska FF

Albert Krasniqi Foto: Bildbyrån

Albert Krasniqi
Foto: Bildbyrån

En uddamålsseger hemma mot Nyköping senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi har tagit med oss vinsten och vissa stunder i spelet har vi också tagit med oss – de stunder som är bra, när vi har kontroll på matchen. Vi har tagit det med oss till nästa match och en massa annat som måste förbättras och bli ännu bättre.

Efter en tyngre start känns det som ni börjar få ihop det, delar du den uppfattningen?

Delvis ja. Synkningen börjar komma lite närmre, vi är inte där än men det blir bättre och bättre för varje match. Vi lär känna varandra mer och mer för varje match på ett positivt sätt.

Det är Västerås ni skall gästa den här omgången, vad vet du om dem i nuläget?

Jag vet att de gått som tåget och att de vunnit alla sina matcher. De har ett spel som fungerar bra och de ska vara favoriterna i den här serien. Så favoritskapet i den här matchen ligger hos dem.

Ni är båda publiklag i den här serien, vad tror du om inramningen av matchen?

Ingen aning, men jag tror där kommer vara några tusen i alla fall – det får man hoppas att det blir. Har vi tillresta supportrar som lyckas komma fram och heja på oss så är det såklart lättare att spela när man har stöd på plats och publik i ryggen – så det kommer vi att behöva.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det där vill man aldrig ge sig in på egentligen, men stundtals kommer de föra spelet och stundtals kommer vi föra spelet. Jag tycker att vi har ett lite vassare anfallsspel än dem även om de känns stabilare på något sätt då deras försvarsspel är väldigt stabilt – de har ju bara två insläppta mål. Men lyckas vi också hålla tätt och kompakt i försvaret så tror jag ändå att vi i slutändan slår dem.

Matchen spelas på söndag den 20 maj klockan 16:00 på Solid Park Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Ljungskile SK och IK Oddevold. Uddevalladerby, fantastiskt! Förra året bjöds det på två fina publikmatcher när lagen möttes och vi kan nog vänta oss en liknande inramning nu. Oddevold har gått som tåget på sistone och Ljungskile har visat goda intentioner sedan tränarbytet, vi ser fram emot en match med derbykaraktär.

 

6110

 

Erik Lund, Ljungskile SK 

Erik Lund Foto: Bildbyrån

Erik Lund
Foto: Bildbyrån

Ni föll i slutminuterna mot Tvååker senast, hur lyder din analys av matchen?

Jag tycker det var en ganska bra Division 1-match. I första halvlek var det två lag som var ganska frejdiga och som skapade mycket lägen. I andra halvlek tog vi över helt men så fick de sin kontring och gjorde mål på den och vi skapade väl inte tillräckligt mycket för att säg att vi skulle vunnit matchen. Sedan förtjänade vi inte att förlora, men vi har väl jobbat mycket på det i veckan – just hur vi skall komma till klarare målchanser.

Det har varit lite förändringar hos er och nu leder du och Kitic laget, hur funkar det?

Det fungerar väldigt bra måste jag säg. Jag och Kitic har hittat varandra snabbt och ändrat sättet vi spelar på och tycker att vi fått väldigt bra effekt på det. Vi har gjort två bra matcher, först Husqvarna och nu Tvååker då – även om det saknades det sista lilla mot dem. Vi behöver få till den sista tredje i hur vi ska spela och det jobbar vi hårt med den här veckan.

Inledningen av serien har ju inte blivit som ni tänkt er, hur ämnar ni ändra på detta?

Jag tycker att vi ändrat på det redan egentligen, sen måste vi bara fortsätta jobba och tro på det vi håller på med. Det finns bra spelare i våran trupp och det gäller för mig och Kitic att få ut max av varje spelare och utnyttja deras styrkor – och det är något vi jobbar på varje dag.

Nu är det derby mot Oddevold den här omgången – vad vet ni om dem som lag?

Bra organiserade, kontringsstarka och de är inne i det där flytet nu när de får lite enkla mål och vinner matcher så det blir en riktig utmaning för oss att ta emot dem i helgen dem. De har en bra tränare och ett ganska stabilt skulle jag vilja påstå.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer ju säkert bli ett klassiskt derbykaraktär, sen tror jag ändå det är två lag som vill spela fotboll så jag tror det kommer bli en trevlig match med mycket kamp där Ljungskile vinner med 2-0.

 

Janne Carlsson, IK Oddevold

Janne Carlsson Foto: Bildbyrån

Janne Carlsson
Foto: Bildbyrån

En stabil seger hemma mot Kristianstad senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi har tagit med oss att vi är väldigt stabila, har ett bra försvarsspel, är snabba, effektiva och kan såra de flesta lagen. Vi har också ett väldigt bra självförtroende inom laget för tillfället.

Ni har bara blivit bättre och bättre under inledningen, vad gör er så bra just nu?

Vi har kunnat köra på med nästan samma elva och har hittat ett system som passar oss bra. När man får resultaten med sig blir man bättre och bättre och känner sig tryggare i det man gör. Det finns inga genvägar, jobbar man hårt blir det oftast bra.

Det är Ljungskile ni gästar i helgen, vad vet du om dem i nuläget?

Jag har ju sett dem flera gånger och tycker väl de skulle haft fler poäng än de har. Senast gjorde de en okej match mot Tvååker och borde väl snarare vunnit än förlorat som de gjorde. Jag vet att det är ett bra lag och jag vet att det kommer krävas en bra prestation från vår sida om vi ska komma därifrån med poäng.

Det är ju derby och allt, vad tror du om inramningen av matchen på Skarsjövallen?

Jag tror den blir fantastisk, jag tror att Uddevallaborna sluter upp nu. Det är bara några mil emellan så vi hoppas att det kommer många Uddevallabor dit och skapar en fin inramning. Det är alltid roliga matcher det här, derbymatcher.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir ju oerhört tight, det kommer det bli – det kommer vara kamp om varje millimeter. Situationer kommer uppstå för bägge lagen, och det laget som är bäst för dagen kommer dra det längsta strået. Vi känner oss starka och har gott självförtroende så jag hoppas vi kan fälla avgörandet. Det kommer bli jämnt.

Matchen spelas på söndag den 20 maj klockan 17:00 på Skarsjövallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.