Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Syrianska FC och Västerås SK. De två seriefavoriterna ställs mot varandra i den femte omgången. Gästerna har inkasserat full pott så här långt men dras med lite skador och avstängningar som kan hämma dem i mötet med Syrianska. Hemmalaget har haft en trubbig inledning, men lagbyggen tar tid och över tid kommer de med all sannolikhet visa varför experterna inför säsongen såg dem som favoriter.

 

5849

 

Eddie Demir, Syrianska FC

Eddie Demir Foto: Bildbyrån

Eddie Demir
Foto: Bildbyrån

Det blev delad poäng mot Assyriska, hur ser du tillbaka på den matchen?

Det var en konstig match där vi började fantastiskt bra för att sen tappa lite av spelet och vår organisation. Till det fanns det två orsaker; dels fick de in en straff som blev ett irritationsmoment som vi inte ansåg var en straff, sedan frisparken som de fick innan det blev straff skulle ha varit tio-tolv meter från situationen. När vi såg videon efteråt så var det så uppenbart. Domaren ville inte medge han hade fel, men vi tappade lite på det. Vi fick också en skada på Georg Makdesie och han står för mycket fart i vårt anfallsspel, så där tappade vi lite också. När man då har 2-1 i det läget så blir det lite skakigt och i efterhand får man väl säg att 2-2 kanske kändes mer logiskt.

Ni har mött dem två gånger på fyra dagar, hur har det slitit på truppen?

Vi har ju så pass många spelare att det var mycket reserver som spelade DM-matchen, vi fyllde också på laget med juniorer i matchen så det var ingen större inverkan på de tyngre namnen i truppen så det ser jag inte som några problem för vår del.

Det är Västerås som gästar er den här omgången, vad vet du om dem i nuläget?

Jag var och såg dem mot Arameisk-Syrianska och de är väldigt kompakta i sitt spel, det är ett bra alg som är sammansvetsade. Det är ett samspelt lag, de har en ny tränare som är väldigt duktig han med. Det är ett lag som har vunnit och imponerat i säsongsupptakten. Vi kommer få slåss om den här matchen och då får vi se vad utgången blir, vi ska göra en bra match och målet är förstås att vinna.

Ni två är ju seriefavoriter och har ett bra publikstöd, vad tror du om inramningen?

Det kommer nog bli en tre tusen på matchen, om inte mer än så. Jag hoppas det, de fick lite blodad tand sist. Många vet nog att det är lite av en måstematch, så jag hoppas att det kommer många besökare från Västerås, de är välkomna här och jag hoppas på en folkfest.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag är dålig på att gissa och har aldrig vunnit på lotto eller så, men jag håller mig till att vi skall göra en bra prestation och när jag säger det brukar det falla ut med vad vi vill. Må bästa laget vinna så får vi se helt enkelt vad utgången blir.

 

Tor-Arne Fredheim, Västerås SK

Tor-Arne Fredheim Foto: Bildbyrån

Tor-Arne Fredheim
Foto: Bildbyrån

En 1-0 seger hemma mot Rynninge senast, hur är din analys av den matchen?

Det var en tuff match och de fightades verkligen hela vägen in, det måste man berömma dem för. De gjorde det svårt för oss så jag är glad över de tre poängen vi fick med oss från matchen.

Ni har spelat DM-match i veckan där det åsamkades lite skador, hur är status nu?

Karwan Safari är tillbaka men Birahim Sarr är borta och Ravy Tsouka är avstängd så det är två spelare vi saknar – sedan är Ilir Berisha inte tillbaka ännu och inte heller Carlos Gaete Moggia så det är fyra starka kort som inte är disponibla till matchen på söndag.

Den här helgen åker ni till Södertälje för att möta Syrianska, hur mycket vet du om dem?

Jag var och tittade på dem nu senast, de har till och från en väldigt hög kvalitet i det dem gör men de sjunker ner där emellan. De är väl inte helt samspelta ännu, de har ju nästan ett helt nytt lag i år och det tar tid att få ihop ett nytt lag. Jag tror att de nog kommer ha sin framgång när de väl är helt samspelta.

Två seriefavoriter i en häftig kamp, kanske tidig seriefinal, vad tror du om inramningen?

Vi har varit starka på bortaplan, jag tror inte att det skall påverka oss så väldigt mycket. Sen är de väldigt starka hemma, det märks ju med både publikstödet och arenan. För dem, när de har halkat efter oss lite poängmässigt, har de nog mer kniven mot strupen än vad vi har – vi kan nog spela mer avslappnat än dem på det sättet. På läktarna så kommer det minst vara ett par hundra från oss, det kommer det göra – det kanske till och med kommer fler än så.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det kommer vara en böljande match fram och tillbaka, bägge lagen kommer vilja styra matchen och vi kommer väl vara styrande vid olika tillfällen. Det laget som är bäst i straffområdena kommer vinna, det kommer väl vara en match som jag tror publiken gillar.

Matchen spelas på söndag den 6 maj klockan 16:00 på Södertälje Fotbollsarena.
Om ni inte kan följa denna match på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Torns IF och IK Oddevold. Man kan inte blunda för den fantastiska inledningen Torn gjort på serien, som nykomling står de noterade på fyra vinster och full pott – det enda laget i serien som lyckats med den bedriften. Oddevold i sin tur har börjat växla upp och ligger hack i häl på Mjällby och Torn – redo att ta upp kampen. Vi lär få se en tuff batalj om de tre poängen, men Torn är svårslagna hemma och har bara förlorat en match på två säsonger på gräsmattan i Stångby – kan Oddevold ändra på sviten?

 

6090

 

Rickard Ringhov, Torns IF

Richard Ringhov Foto: Bildbyrån

Richard Ringhov
Foto: Bildbyrån

En uddamålsvinst borta mot Utsikten senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi har tagit med oss första kvarten i första halvlek som var oerhört bra, sen lär mig sig alltid av sina misstag och det vi gjorde den sista halvtimmen i första halvleken var inte bra. Därför hade vi ett bra halvtidssnack och sedan gjorde vi en bra andra halvlek. Att åka från Ruddalen med tre poäng var riktigt bra, men man måste också stärka det som inte var bra och i den här matchen fanns där både bra och dåliga saker att ta med sig.

Ni är det enda lag i Söderettan noterade på full pott, vad betyder det för självförtroendet?

Vi gick in i seriespelet med en ödmjuk inställning och det är väl klart att vi alltid tror stenhårt på oss själva. Men tolv poäng efter fyra omgångar hade man väl blivit utskrattad för om man talat högt om det inför säsongen. Det är klart att man växer lite match för match och det märkte man redan efter derbyt i säsongspremiären – det är klart man har respekt för nivån men det är också klart att man växer när man vinner och får ett gott självförtroende och det stärker tron på det man gör. Så det här ger oss verkligen gott gry inför fortsättningen också.

Det är Oddevold som gästar er till helgen, vad vet du om dem som lag i nuläget?

Jag har mest sett highlights men har också följt dem lite, nu börjar vi fokusera på dem inför helgen och det jag har sett är att de är oerhört starka i sina omställningar. När de mötte Eskilsminne var de kliniska i sina avslut, de är väldigt vassa i avsluten så där måste vi se upp. Det är ett etablerat lag i dessa sammanhang och vi har en stor respekt för dem, det är ett bra lag. Vi får se på söndag hur vi kommer uppträda mot dem.

Två lag i riktigt bra form, vad behöver ni göra för att stå på fem raka på söndag?

Tittar man i tabellen och det vi gjort bra hitintills så har vi släppt in fyra mål på fyra matcher så början till att vinna matcher är att släppa in lite mål eller inga alls. Sedan har vi vunnit de här matcherna med uddamålet och det jag påminner spelarna om är att vi skall göra det så bra vi kan och om vi tummar på hur vi ska uppträda finns det en risk att vi inte får med oss det resultatet vi vill. Vi pratar också mycket om att spelarna på planen måste försöka göra vad de kan vid varje tillfälle och ha en bra dag på söndag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag känner att vi vill fortsätta där vi var när domaren blåste av i lördags. Att vi visar att vi är trygga i vår organisation och att vi ligger i toppen av en anledning – att vi har presterat bra. Sedan tror jag det blir en tuff drabbning då det är två lag som inte vill nöja sig med ett oavgjort resultat. Det lär bli en tät drabbning där det laget som gör så få misstag som möjligt vinner – för det kommer vara misstagen som fäller avgörandet.

 

Janne Carlsson, IK Oddevold

Janne Carlsson Foto: Bildbyrån

Janne Carlsson
Foto: Bildbyrån

En 1-0 seger mot Skövde i tisdags, hur lyder din analys av den matchen?

Jag tycker att det var en bra första halvlek från vår sida, Skövde är underskattade. De är bra ute på plan med ett bra passningsspel och en bra rörelse, de hade också mer boll än vad vi hade i andra halvlek medan vi hade lite omställningslägen. Vi vann rättvist och det var en okej match vår sida, inte mer. Skövde är ett bra lag, man ska inte underskatta dem.

Tio poäng på de inledande fyra matcherna, hur ser du på er säsongsinledning?

Poängmässigt jättebra såklart men vi måste bli lite mer stabilare under matcherna. Alla matcher pendlar ju alltid fram och tillbaka, vi har jättebra perioder i matcherna och så har vi mindre bra perioder och det är de som vi vill höja standarden på. Så vi behöver bli lite jämnare i vår standard sett över nittio minuter.

Ni har ju spelat i gruppspelet av svenska cupen också, hur har det påverkat er?

Jag tycker det har varit bra, vi tog de matcherna bra. Luften gick ur oss i matchen mot Syrianska där orkade vi inte riktigt med. Vi har haft nytta av dem, tävlingsmatcher så tidigt mot bra motstånd det har bara sporrat oss, det var riktigt bra matcher för vår del att få.

På söndag gästar ni Torn, som står på fyra raka, vad vet du om dem?

Jag vet inte mycket mer än det jag har sett av dem och de verkar vara ett gott gäng som kämpar för varandra. De visar en bra attityd och jobbar hårt över hela banan så det kommer bli tufft för oss, de verkar väldigt bra.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det blir en jämnspelad match och bägge lagen kommer få sina tillfällen, då gäller det att man gör mål på dem. Det finns inget lag i den här serien som man bara går ut och slår, istället är det oftast det laget som orkar att vara bäst över nittio minuter som oftast vinner.

Matchen spelas på söndag den 6 maj klockan 16:00 på Tornvallen.
Om ni inte kan följa denna match på plats går det bra att se den live på Ettanplay.