Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Mjällby AIF och Eskilsminne IF. Seriefavoriten Mjällby har inlett säsongen på ett bra sätt och stor noterade för två raka segrar, de är bevisligen favoriter av en anledning. Eskilsminne är nykomling och har inbringat fyra poäng på de tre inledande omgångarna – men det känns som Helsingborgsklubben har mer att ge.

 

6084

 

Jonas Andersson, Mjällby AIF

Jonas Andersson Foto: Bildbyrån

Jonas Andersson
Foto: Bildbyrån

Ni bortaslog Tvååker senast med 5-2, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi börjar få ihop våra olika delar i laget och det ser bättre och bättre ut med det sättet vi vill spela fotboll på, sen att vi gjorde mål på många olika sätt. Vi fick igång offensiven och gjorde som sagt mål på olika sätt och det är väl de delarna som vi tagit med oss från den matchen då.

Hur är det att möta en nykomling som inlett säsongen likt Tvååker hade gjort?

Det är förstås alltid svårt att veta var de står, de kommer från framgång där de vunnit en serie och det är alltid klurigt att möta sådana lag. Men det känns som vi var väl förberedda för den matchen och visste att det skulle bli tufft. Det var viktigt att vi satte oss i respekt tidigt i matchen, vi ledde ju med 3-0 efter en halvtimme och det är väl så man måste möta nykomlingarna genom att sätta lite griller i huvudet på dem.

Hur ser du annars på er säsongsinledning, sju poäng på de inledande tre matcherna?

Jag är väl nöjd från januari, då vi startade och har haft tuffa träningsmatcher sen dess, och hela vägen fram till idag. Jag tycker att vi har kommit in i serien bra, vi var överlägsna mot Husqvarna men fick inte utdelning på våra chanser – men det har ju tagit ut sig i de andra två matcherna. Jag får väl ändå säg att det är helt okej med sju poäng av nio möjliga för vår del.

Det är Eskilsminne som gästar er den här omgången, vad vet du om dem som lag?

De är också en nykomling som hade en framgång förra året och har gjort helt okej träningsmatcher, jag har också sett deras matcher i inledningen. De är ett spelande lag som lever mycket på sina forwards, Kinnander och Åberg, det är väl vad jag vet om dem i nuläget.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är ju på Strandvallen vi vill föra spelet och det vill vi förstås göra nu också, så jag tror de kommer ligga och kontra på oss. Vi måste försöka stoppa deras kontringar och straffa dem, det är så jag tror det kommer se ut. Målsättningen är att vinna på hemmaplan, vi är starka där.

 

Martin Pringle, Eskilsminne IF

Martin Pringle Foto: Bildbyrån

Martin Pringle
Foto: Bildbyrån

En tung förlust hemma mot Oddevold senast, vad är din analys av matchen?

Vi fick en tidig utvisning emot oss, som var helt korrekt så det var inget att snacka om, och vad ska man göra? Det var hemmapremiär och man var väl lite för het, men så het ska man kanske inte vara. Det blev nog en mental grej, man har satt upp matchen i huvudet och när man får en tidig utvisning ändras matchbilden. Vi var inte bra i matchen, om man ska vara helt ärlig, Oddevold var bättre både i duellerna och i löpningarna. Men vi försökte göra match av det i andra halvlek och lyckades med det. Men vi skapade inte så mycket farliga målchanser sett över nittio minuter, inga heta i alla fall utan bara något skott utifrån som inte hotade direkt.

Ni har spelat in fyra poäng på de inledande tre matcherna, vad tycker du om inledningen?

Med tanke på vad jag vet att vi skulle kunna prestera tycker jag nog att vi har lite mer att ge, helt klart spelmässigt. Men det är svårt också – vi har spelat två matcher på konstgräs där det blåst en halv orkan i första halvlekarna. Det blir ett annat spel och vi är ett lag som vill spela på gräs. När man spelar på konstgräs och det blåser så studsar det och vi är helt enkelt bättre på naturgräs. Men jag är ändå väldigt nöjd med det som vi har presterat i inledningen även om jag är fullt medveten om att vi kan bättre och har en växel till.

Till helgen gästar ni seriefavoriten Mjällby, vad vet du om dem som lag?

Jag har ju sett dem tidigare när de legat högre upp i seriesystemen och de har väl haft det knackigt fram till för två år sedan då de började vända trenden och börja hitta tillbaka igen. De har bra spelare och har värvat bra tillskott, det är inte konstigt att de är seriefavoriter. De kvalade ju också förra säsongen och var nära att avancera. Jag har bra koll på dem, sen får vi se vad vi kan göra åt det – men vi har ingen press på oss utan all press ligger på Mjällby.

Vad kommer att krävas av er för att ni skall åka från Strandvallen med poäng i bagaget?

Jag tror att det krävs disciplin, engagemang, bra duellspel och bra fotbollsspel – de klassiska grejerna. Kan vi göra det så tror jag vi stundtals kan matcha dem, och får vi till det på en bra dag så kan vi matcha dem rejält.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Utgång på matchen är helt omöjligt att säga, men karaktär kan jag tänka mig att Mjällby är ett hemmalag som vet att de är starka på hemmaplan och kommer vilja vara spelförande som de också varit i de inledande matcherna. De är ett offensivt lag som har många duktiga spelare men det är ingen omöjlig uppgift.

Matchen spelas på söndag den 29 april klockan 16:00 på Strandvallen.
Om ni inte kan följa denna match på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Assyriska FF och Syrianska FC. Ett kokande hett derby redan i omgång 4, det är drömmen. Så mycket prestige och så mycket vilja ligger i luften inför söndagens drabbning mellan de här två lagen. Vem går segrande ur slaget om Södertälje, det blir en tuff kamp mellan två välspelande lag som båda har bra förutsättningar.

 

5848

 

Albert Krasniqi, Assyriska FF

Albert Krasniqi Foto: Bildbyrån

Albert Krasniqi
Foto: Bildbyrån

Det blev en snöplig förlust mot Rynninge senast, din analys av den matchen?

De fick matchbilden precis dit de ville. Vi hade svårt att spela, vi var lite ofokuserade och det var en ganska dålig matta som gjorde att bollen studsade lite konstigt och då vågade inte killarna riktigt. Det var väl ingen bra insats, men vi hade ändå ett par lägen i första halvlek där vi kunde gjort mål men vi var lite för ofokuserade och då blir det svårt att vinna. Det är väl min analys i korta drag, men jag tycker att vi hade fler chanser än Rynninge och vi får väl säg grattis till dem som fick oss precis dit de ville och det tycker jag var väldigt strongt gjort.

Tre poäng på de inledande tre matcherna – vad är dina tankar om er inledning?

Vi behöver lite mer tid på oss att synka ihop laget. Vi fick in spelare lite sent, bland annat två mittbackar, och vi måste ha respekt för att det tar lite tid att få ihop det spelet som vi vill spela. Det är inte lätt, vårt spel då alltså, och det tar tid då det är betydligt mer avancerat än ett rakare spel. Det kommer att ta tid att få saker och ting på plats, det är bara så.

Det är ett fantastiskt Södertäljederby som står på tur, vad vet du om Syrianska?

Det jag vet om är att de är favoriter i den här serien och har gjort enorma värvningar, stora namn, och har många duktiga spelare. Det är ett bra lag som är favorittippade av de flesta.

Vad tror du om inramningen av matchen – kan vi vänta oss ett par tusen på plats?

Jag tror det kommer vara några tusen på plats, det viskas och tasslas ju ganska så mycket. Men det är svårt att svara på, fast jag tror nog att det kommer att bli en 2-3000 personer på plats på söndag. Jag vill gärna passa på att välkomna alla gamla Assyriska-supportrar, planen är att ju bättre vi spelar och ju mer mark som vi avancerar hoppas vi också att supportrarna blir fler och fler. De är välkomna ner och stötta oss, killarna behöver det stödet i ryggen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag säger nog pass på den frågan för det är svårt att säg, ett derby är alltid ett derby. Det brukar vara pirrigt i inledningen och det händer inte så mycket den första kvarten utan lagen brukar mest känna på varandra innan det väl tar fart i matchen.

 

Eddie Demir, Syrianska FC

Eddie Demir Foto: Bildbyrån

Eddie Demir
Foto: Bildbyrån

Det blev oavgjort mot Forward, vad är din bild av den matchen?

Det var väl ett litet missvisande resultat tycker jag, vi var värda att vinna matchen. De fick in två mål som egentligen kom från ingenting, samtidigt som vi bommade ett par lägen som vi borde ha satt. Forward är ett samspelt lag som åt sig in i matchen och de gjorde det bra tycker jag, jag tror de är ett lag som kommer hamna högt upp i tabellen och ta poäng av fler lag.

Hur ser du på er inledning av säsongen och de tre matcherna som ni spelat?

Man är ju alltid kritisk till vissa saker när man väl sitter på facit. Men egentligen är den största besvikelsen den första matchen då vi inte kom upp i nivå i anfallsspelet. Sen mot TG var vi värda alla tre poängen, där var det inga konstigheter. Det var bara första matchen som var mest missvisande, nu förlorade vi men det borde varit kryss –  men de fick en straff i 93:e minuten. Forward så tappade vi två poäng till, men det känns som vi är trögstartade och jag tror att när vi väl kommit igång kommer vi ta lite mer poäng. Nu är det derby i helgen och det är mycket prestige i luften, det är mycket press runt omkring för både oss och Assyriska.

Assyriska då, vad vet du om dem som lag i nuläget?

Vi delar ju arena med dem men jag vet inte mycket mer än att vi har analyserat deras tre inledande matcher och vet ungefär hur de kommer startar. Vi vet hur de vill formera sig och vilka spelare som vi behöver ha koll på. Men det är förstås svårt för man vet ju inte vilka spelare som blir mest taggade inför en match likt den här, en spelare som till exempel Stefan Batan kan ju säkert vilja bära hela klubben på sina axlar. Man kan väl säg att den information som vi har om Assyriska är den vi behöver inför matchen känner jag.

Vad tror du om inramningen då – kan vi vänta oss ett par tusen supportrar på plats?

Det har varit lite publiktapp de senaste åren och supportrarna är väl lite svårflörtade, men nu är det ju derby och det kommer nog att bli en bra inramning. Klubbarna har gjort mycket i sociala medier och det känns som att många är intresserade av matchen. Det kommer nog mycket supportrar, vi behöver deras stöd, derby är alltid derby och det kommer alltid vara lite extra när vi möter Assyriska. Så jag hoppas att de kommer och höjer nivån ett snäpp till.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer vara tight, jag tror vi kommer få känna på varandra den första halvtimmen. Sen det lag som håller sig coolast och håller sig till sin gameplan tror jag kommer klara sig bäst. Vi kommer inte bjuda på något utan kommer vara tillknäppta och inte ge bort något gratis till dem. Det är svårt att säg hur matchen kommer sluta men jag hoppas såklart att vi vinner och det är med den inställningen vi kliver in i matchen – men det är förstås en tuff match för oss. 

Matchen spelas på söndag den 29 april klockan 16:00 på Södertälje Fotbollsarena.
Om ni inte kan följa denna match på plats går det bra att se den live på Ettanplay.