Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan 

I Division 1 Norra ställs FC Linköping City mot BK Forward hemma på Linköping Arena. Redan efter två omgångar har FC Linköping City gjort sju (!) mål. Båda lagen kliver in i matchen med varsin vinst i bagaget, och efter den senaste omgången råder det inga tveksamheter om att båda lagens ”strikers” är på hugget. Du vill inte missa denna spännande långfredagsbataljen!

 

14786.jpg

 

Melke Alan, FC Linköping City

Melke Alan Foto: Bildbyrån

Melke Alan
Foto: Bildbyrån

Vad har ni tagit med er från seriepremiären och från omgång två?

Vi visste om att det skulle bli tuffa matcher i denna serie, oavsett motstånd. Det är alltid tufft att åka till Umeå och spela eftersom det är en lång resa. Samtidigt är det en lika lång resa för dem att komma hit, men vi måste lära oss att hantera det. Vi tar med oss att varje match kommer vara tuff framöver och att varje match lever sitt eget liv. 

Sju mål på två matcher, hur ska ni lyckas behålla målstatistiken?

Vi ska fortsätta med vårt sätt att spela. Gör vi sju mål på två matcher betyder det att vi har ett välfungerande anfallsspel och det kommer bli viktigt för oss att vi fortsätter att behålla vår taktik i offensiven.

Det är BK Forward som gästar er i helgen, hur ser du på motståndet?

BK Forward är alltid en tuff nöt att knäcka. Det är min moderklubb och just nu spelar min son där i U19, så det är en klubb jag har hyfsat bra koll på. Av vad jag har sett i de tidigare matcherna så är det ett tungt lag att möta. De har individuellt skickliga spelare som själva kan avgöra matcher. För oss gäller det att ha en bra organisation och att tro på vår spelidé, oavsett om det är minut ett eller minut nittio. 

Vilka kvaliteter i ditt lag kommer vara avgörande i helgens match?

De främsta kvaliteterna är att vi har en bra organisation och alla är lojala mot varandra. Fungerar organisationen så är jag hundra på att vi kommer göra en bra match. Dessutom har vi ett väldigt bra anfallsspel som bygger på att vi på ett smidigt sätt tar oss fram till målchanser. Det är viktigt att förstå att organisationen kommer bli nyckeln för oss i denna match. 

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer bli en tuff match. BK Forward kommer försöka hålla tätt i sin organisation och backa hem för att kunna jobba med omställningar. För oss gäller det att vara noga i återerövringen och att ha koll på omställningarna hela tiden. Sen gäller det även att ha koll på de individuellt skickliga spelarna i BK Forward. Det kommer vara en tuff match i försvarsspelet och det lag som har den bästa organisationen under matchen kommer att vinna.

 

Rickard Nilsson, BK Forward

Rickard Nilsson Foto: Bildbyrån

Rickard Nilsson
Foto: Bildbyrån

Vad har ni tagit med er från seriepremiären och från omgång två?

Vi har gjort två bra prestationer i två olika typer av matcher och jag känner mig nöjd med vår insats hittills. Det finns såklart alltid saker att förbättra, men jag är väldigt nöjd med helheten. Det kändes bra att få med sig tre poäng från senaste matchen.

Ni höll nollan i senaste matchen, hur ska ni göra för att lyckas med det även i helgen?

Det är en svår fråga att svara på, men det kommer bli viktigt att vi fortsätter med det försvarsspel vi har byggt upp. Alla matcher lever sitt eget liv, men i förra matchen var det vi som förde matchen och vi hade även ett bra tryck i offensiven.

Ni gästar FC Linköping City i helgen, hur ser du på motståndet?

FC Linköping City är ett bra lag som dessutom är topptippade. Av det jag sett är de väldigt fysiskt starka och de har även ett bra tempo i både anfall- och försvarsspelet.

Vilka kvaliteter i ditt lag kommer vara avgörande i helgens match?

Jag vet att det kommer vara viktigt att vårt passningsspel fungerar och att alla spelare gör sig spelbara så ofta som möjligt. Dessutom kommer det vara viktigt att få till anfallsspelet. Sedan är det självklart viktigt att vinna duellerna på planen.  

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer att bli en match med högt bolltempo. FC Linköping City kommer att spela snabbt och de kommer att vara fysiska. Vi kommer att hantera det med ett bra försvarsspel och ett bra passningsspel. Det kommer bli väldigt viktigt för oss att ta vara på bollen när vi har den.

Matchen spelas på lördag den 19 april klockan 15.00 på Linköping Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har matchen mellan Assyriska Turabdin IK och FC Trollhättan valts till Veckans Match. Det är två lag som haft en knackig uppstart efter försäsongen och som efter två spelade omgångar står på noll poäng vardera. Oavsett matchens resultat kommer något, eller båda lagen, att få med sig välbehövliga poäng inför de nästkommande omgångarna.

 

14546.jpg

 

Andreas Tegström, Assyriska Turabdin IK

Andreas Tegström Foto: Per-Axel Svensson

Andreas Tegström
Foto: Per-Axel Svensson

Vad har ni tagit med er från seriepremiären och från omgång två?

Ja.… vad har vi tagit med oss? Vi har tagit med oss att vi blir väldigt hårt straffade av våra individuella misstag. Sen tar vi också med oss att vi är ett lag med många nya spelare och vi är mitt i en process att bygga upp något långsiktigt. Det gäller att ha tålamod för att spelet ska sitta.

Hur är stämningen i laget?

Stämningen är väldigt bra och det har den alltid varit. Truppen består av många unga spelare som känner varandra sen tidigare och alla har väldigt kul med varandra.

Det är FC Trollhättan som gästar er i helgen, hur ser du på motståndet?

Det är ett oerhört fysiskt lag som är bra på fasta situationer. FC Trollhättan kommer säkert dra till med en hel del långa inkast. Det kommer säkerligen att bli en fysisk match. 

Vilka kvaliteter i ditt lag kommer vara avgörande i helgens match?

Det gäller att vi får igång vår spelidé för då kommer vi kunna förflytta motståndarna i både djupled och sidled för att hitta nya ytor att spela på. Nyckeln kommer bli att få igång spelet som vi börjat bygga under försäsongen. 

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer att vara det bollförande laget, precis som vi varit i de tidigare omgångarna. Vi kommer försöka variera spelet och hitta olika kombinationer, men det kommer bli en tuff match.

 

William Lundin, FC Trollhättan

William Lundin Foto: Tommy Nyman

William Lundin
Foto: Tommy Nyman

Vad har ni tagit med er från seriepremiären och från omgång två?

Vi har tagit med oss väldigt mycket från de första matcherna. Det är både saker som har varit bra, och saker som har varit mindre bra. Båda matcherna har varit jämna så det är synd att vi inte fått med oss något poäng från dem. Vi får bygga vidare på det som varit bra och korrigera lite på det som varit mindre bra för att kunna vinna matcherna framöver.

Hur är stämningen i laget?

Jag skulle säga att stämningen är väldigt bra trots den tuffa inledningen på säsongen. Vi försöker hålla humöret uppe. Vi har lite skavanker i truppen, men troligtvis är 20 av 21 spelare tillgängliga till helgens match. 

Ni gästar Assyriska Turabdin IK i helgen, hur ser du på motståndet?

Det är också en nykomling som likt oss haft en tuff start. Det kommer vara två lag som verkligen vill vinna. Den bilden vi har fått av Assyriska Turabdin IK hittills är att det är ett tekniskt skickligt lag. 

Vilka kvaliteter i ditt lag kommer vara avgörande i helgens match?

Vi har en bättre fysik och sedan tror jag att våra individuella kvaliteter kommer vara avgörande. Vi kommer sikta på att skapa så många chanser till mål som möjligt för att förhoppningsvis sätta bollen i mål. 

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är en väldigt svår fråga att svara på. Vi kommer självklart åka dit för att ta hem tre poäng, och vi kommer göra vårt yttersta för att vinna matchen.

Matchen spelas på lördag den 19 april klockan 15.00 på Rosenlunds IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.