Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt ut matchen mellan Karlslunds IF HFK och Team TG FF. Det är jämnt runt det negativa kvalstrecket och flera lag slåss för att säkra ett nytt kontrakt, två av de lagen är de som möts på Karlslunds Arena i helgen. Det blir intressant att se vem som kan hålla känslorna i styr och se till att prestera som bäst när det behövs som mest – det här är en sexpoängsmatch och det vet förmodligen alla de inblandade om. Dramatik in i det sista.

 

Karlslunds IF HFK - Team TG FF

 

Jonathan Ederström, Karlslunds IF HFK 

Jonathan Ederström Foto: Bildbyrån

Jonathan Ederström
Foto: Bildbyrån

Delad poäng hemma mot Linköping senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Jag tycker inte att vi kom upp i den prestationsnivå som vi haft i de två matcherna som vi hade innan den. Vi var väldigt stabila defensivt och släppte väl bara till en chans över nittio minuter, men det klickade inte riktigt offensivt mot Linköping. Men jag tycker att vi skapade tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen, vi har två ramträffar bland annat så det är surt att vi inte fick med oss tre poäng – även om vi inte kom upp i standard i den matchen.

Nu ställs ni mot Team TG i en match med kniven mot strupen, vad vet du om dem?

Vi vet väl om att det har haft en tuff höst men vi vet också om att det är ett väldigt bra fotbollslag, jag tycker att de står för en bra och positiv fotboll. Jag är lite förvånad över att de ligger där de ligger faktiskt.

Med tanke på tabelläget, går det att undvika hur viktig den här matchen är för er båda?

Nej, det tror jag inte. Vinner vi så har vi säkrat kontraktet så det är klart att det är en match med stor betydelse samtidigt är det viktigt att vi ser det här som en möjlighet, det skall inte vara en belastning att spela matchen – vi är nykomlingar i Division 1 och har möjlighet att säkra kontraktet med två omgångar kvar på hemmaplan, det ser jag som en bra möjlighet och det hoppas jag att våra spelare också gör. Spelarna måste älska den här situationen för det är sådana här matcher man älskar att spela – så de måste ju älska den här situationen.

Den matchen blir er andra raka hemmamatch, är det skönt med det nu i slutspurten?

Jag har inte reflekterat så mycket över det, men tittar man på poäng så har vi ju varit bättre på bortaplan. Vi har hamnat i en situation där vi tvingats titta match för match och då tror jag per automatik att man inte reflekterar över det. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att när motståndarna är från Umeå att jag är glad att vi inte behöver resa upp där nu utan har en hemmamatch, men det får inte ingiva sig en falsk trygghet bara för att vi spelar hemma – en sådan följd får det inte lov att ha för vår del.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att man ganska tidigt kommer se betydelsen av matchen. Jag tror att med det som kan komma av en seger så är det klart att det kommer vara väldigt intensivt, mycket kamp och väldigt mycket känslor. Jag tror att om vi kommer upp i prestation och kan kanalisera de känslorna rätt har vi goda förutsättningar att vinna den här matchen, och det kommer vara en fördel för det laget som kan styra känslorna åt rätt håll.

 

André Ghanbari, Team TG FF

André Ghanbari Foto: Bildbyrån

André Ghanbari
Foto: Bildbyrån

Blytung trepoängare senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Både positiva och negativa saker. Den första halvleken tyckte inte vi fungerade, och det kanske berodde på lång resa och tidig morgon – men det behöver vi ta med oss för vi har en identisk resa nu på söndag. Den andra halvleken var däremot bra, det var första gången som vi vände ett underläge till vinst och att få göra det i ett sådant här läge är väldigt stärkande.

Det var Rynninge då och Karlslund nu, Örebro två gånger på två helger – jobbigt?

Nä, jobbigt är det väl inte för varje resa för vår del tar ju tid så vi är rätt vana vid den här typen av resor så jag skulle inte säg att det är särskilt jobbigt.

Som nämnt så är det Karlslund som står för motståndet nu, vad vet du om dem?

Lika mycket som man vet om alla andra lag. Det känns som man har bra koll på alla andra lag. Men Karlslund har skiftat lite i formationer här men de är ändå stabila och jag tycker att de har en homogen grupp, de har både spets och kvalitet i alla lagdelar.

Med sex poäng kvar att spela om är det svårt att undvika titta i tabellen – dina tankar?

Det är sex poäng som vi kommer försöka ta. Vi har haft en bra trend, de senaste sju matcherna så har vi förlorat mot två riktigt starka topplag – utöver det har vi varit väldigt stabila och tagit flera trepoängare. Vi tror på oss själva och den här typen av matcher har vi en historia kring med utsatta lägen under andra säsonger, vi brukar alltid dra det längsta strået så vi får se till att göra det igen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer vara det lag som vill styra matchen och kommer lyckas göra det och få motståndarna att välja läge när vi skall sätta in stöten och nästa växel. Ser det ut så tror jag vi får ett positivt resultat.

Matchen spelas på söndag den 4 november klockan 15:00 på Karlslund Arena.
Om ni inte kan se matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt ut matchen mellan Tvååkers IF och Torns IF. Det blir inte mycket hetare än så här – med två omgångar kvar är kampen om kvalplatsen uppåt helt öppen och det är svårt att sia om utgången. Men när två av de fyra lag som gör upp om kvalplatsen möts så är det lite extra glöd kring den matchen – och vi får se om något av de här två lagen drar det längsta strået och därmed ser till att det andra laget är helt ”borta från leken”. Dramatik!

 

TvÜÜkers IF - Torns IF

 

Mattias Lindström, Tvååkers IF

Mattias Lindström Foto: Bildbyrån

Mattias Lindström
Foto: Bildbyrån

Vinst mot Skövde senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Framförallt att vi är på vinnarspåret igen, och dessutom mot ett Skövde som kämpade med näbbar och klor för att ta poäng mot oss så det var en skön seger kan man lugnt säg.

Den trepoängaren gav också nytt liv i kampen om kvalplatsen, dina tankar om det?

Det är som det har varit hela hösten där det svänger från omgång till omgång. Både vi och Torn måste ju vinna den här matchen som står framför oss, det är två matcher kvar av den här serien och vi har inte det i egna händer tyvärr.

Ja, du nämner dem själv – det är tabellfyran Torn som gästar er, vad vet du om dem?

Jag har bra koll på Torn, vi har ju mött dem både i en träningsmatch och i serien i våras. Vi förlorade med 3-0 där nere och det var tungt för oss, men vi har en revansch att kräva. Sedan hur det blir vet jag inte, det är en tuff match vi har framför oss för vi är två jämna lag.

Det här blir din sista hemmamatch i Tvååker, hur är känslorna inför det avskedet?

Ja, om det inte blir kval det vill säg. Men ska jag vara helt ärligt så innan och under matchen är det inga tankar på det för jag vill fokusera på matchen fullt ut. Men efter matchen så tror jag att jag kommer bli blödig för jag trivs jättebra i Tvååker, men det är som det är.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer vara avvaktande fram tills något av lagen gör mål för då kommer det öppna upp sig mycket. Våra matcher mot Torn brukar vara tuffa, med mycket duellspel. Jag tror att något av lagen vinner, så mycket kan jag tippa, haha.

 

Rickard Ringhov, Torns IF

Richard Ringhov Foto: Bildbyrån

Richard Ringhov
Foto: Bildbyrån

En stark 4-2 seger mot Åtvidaberg senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi har tagit med oss allt, det var en av säsongens bättre matcher sett över nittio minuter, främst vårt anfallsspel som var helt klockrent. Det spelet som vi sökt efter i ett par matcher nu satt helt perfekt och förhoppningsvis kommer vi tillbaka till det i precis rätt läge inför de här avgörande matcherna.

Den blytunga segern gav er också lite tändvätska i kampen om kvalplatsen antar jag?

Ja, och det är säkert så för de andra tre lagen som också ligger där bakom Mjällby. Alla är väl överraskade att alla fyra är kvar fortfarande. Eskilsminne är väl det lag som, likt Mjällby, varit bäst under hösten – men ändå är vi fyra lag som slåss om den här kvalplatsen nu.

Ni gästar Tvååker den här veckan, vad vet ni om dem som lag?

Oerhört mycket eftersom jag pratar med Mattias Lindström då och då och då vet man allt om dem. Haha, nej jag skojar bara. Men vi har bra koll på dem såklart och som jag brukar säg om Torns IF – vi spelar vårt spel och sen försöker vi hitta lite nycklar hos våra motståndare. Det gäller att ta med sig det som vi gjorde bra förra helgen. Tvååker är också en nykomling, ett stabilt och hårt arbetande fotbollslag. Det är ett bra organiserat lag tycker jag, man kan väl jämför oss och dem – både som föreningar och fotbollslag – vi står rätt nära varandra i det vi utför.

Med tanke på tabelläget, är det möjligt att undvika och kolla i tabellen dessa dagar?

Nu är det två matcher kvar och det är en final på lördag, jag tror inte det kan vara så att förloraren strider om kvalplatsen nästa helg så det är bara att gilla läget vi är i nu och åka upp till Tvååker och spela en match i näst sista omgången som betyder så mycket. Det är extremt roligt, den spelare som ser det som ett ok får gärna säg det innan matchen för här måste man se det som roligt och en utmaning att efter 28 omgångar fortfarande vara med.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är jättesvårt men jag skulle vilja tro att det lag som har bäst dagsform kommer vinna matchen. Båda lagen hade en vinst i förra omgången. Vi tar med oss ett gott självförtroende och jag hoppas att vi kan följa upp den prestationen vi hade mot Åtvidaberg för då tror jag det kommer gå bra. Man kan alltid gissa om karaktären, det kanske blir mycket kamp och så inget av lagen viker ju ner sig så man kan nog ana att det kommer bli en rätt tuff drabbning.

Matchen spelas på lördag den 3 november klockan 14:00 på Övrevi Konstgräs.
Om ni inte kan se matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.