Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Carlstad United och Syrianska FC. Tabelltvåan gästar tabelltrean, fyra poäng skiljer dem åt inför matchen – efter den kan läget vara något helt annat. Carlstad har annars gått som tåget hela säsongen men när motorn börjat strula på hösten så har Syrianska radat upp segrar och åker upp till Karlstad med ett stärkt självförtroende och fem raka vinster i ryggen. Det här kommer att bli en riktig nagelbitare!

 

Carlstad United BK - Syrianska FC

 

David Ekelund, Carlstad United

David Ekelund Foto: Bildbyrån

David Ekelund
Foto: Bildbyrån

Det blev en tung förlust senast, hur ser ni tillbaka på matchen?

Vi inleder matchen bra och tar ledningen, sen kvitterade dem men vi fortsätter trycka på men får då en utvisning emot oss och lite senare får vi en utvisning till emot oss och en straff i matchen. Sedan trycker vi på i andra för att få till en kvittering men de gör istället 3-1 på övertid, men vi gjorde det bra trots att vi var två man mindre i femtiofem minuter.

Med tanke på de två röda korten, hur kommer det påverka er framöver?

Det beror ju på hur långa avstängningarna blir, Uchenna Ike fick ju rätt kort direkt och lär väl få längre straff. Sedan har vi en bred trupp och ett tydligt spelsätt så vi skall nog kunna lösa det ändå även om det såklart är bra spelare.

Nu är det Syrianska som gästar er, vad vet ni om dem i nuläget?

Jag har sett rätt många matcher med dem, de har ju mött lag som vi mött i nära anslutning. Sedan har de ju jättebra trupp med många spelare, vi har koll på dem och känner oss ganska så förbereda.

Trots avbräcken, ni slog dem i våras – vad har det för betydelse inför söndag?

Det var ju första omgången men vi vet ju att vi slagit dem förut och vet att vi kan göra det igen. Men jag tror inte det betyder så mycket, men vi skall försöka slå dem igen. Det är ett duktigt lag vi möter, det kan man inte säg någonting om.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att gissa matchens karaktär och utgång?

Som alltid, det kommer bli en tät match. Jag tror att vi kommer nog ha en del boll och det gäller att vi ser upp med spetskompetensen hos en del av deras spelare om vi ska få med oss poäng. Men det blir en tät och jämn match som de flesta matcherna är i den här serien.

 

Mattias Genc, Syrianska FC

Mattias Genc  (Då som spelare) Foto: Bildbyrån

Mattias Genc
(Då som spelare)
Foto: Bildbyrån

Ett sent mål senast innebar tre poäng senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Vi var väl nöjda med första halvlek där vi fick in två mål. Sen när vi kom ut till andra halvlek blev vi för passiva och tyvärr, Sollentuna är ett bra och skickligt lag, straffar de oss men vi har styrkan att komma tillbaka. Vi har visat i flera matcher nu att vi är starka i slutet av matcher.

Du är återigen tillbaka i rollen som huvudansvarig, hur ser du på det förtroendet?

Vi satt ner och pratade och kom överens om framtiden, jag har förtroendet från spelarna så just nu känns allt perfekt med att jobba i klubben och leda laget – då är det bara att köra på.

Ni har ju gått vinnande ur samtliga höstsäsongsmatcher, vad gör er så bra just nu?

Det som just nu gör oss så bra är väl att vi har en grym sammanhållning, vi tror på varandra och det vi gör. Sedan har vi självklart haft lite flyt med oss med sena mål, man växer ju match för match och det känns bra inom gruppen och det är väl det som talar för oss skulle jag tro.

Tabelltrean Carlstad står för motståndet på söndag, hur mycket vet ni om dem?

Vi vet ganska mycket om dem och jag har kollat deras senaste tre matcher, vi känner att vi har en bra koll på dem men det är klart att det är en tuff bortamatch som spelas på gräs men jag vet hur vi ska lösa det och tycker det känns positivt inför vår match mot dem på söndag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att gissa matchens karaktär och utgång?

Det är svårt att gissa men jag tror att vi kommer vara bollförande men de kommer nog våga gå högt på oss, det är de och inte vi som kommer att jaga. Det är två bra lag som möts så jag tror ändå att det är femtio-femtio på vem som kommer att gå vinnande ur den här matchen.

Matchen spelas på söndag den 23 september klockan 15:00 på Tingvalla IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Oskarshamns AIK och Torns IF. Även här är det tabelltvåan som gästar tabelltrean och avståndet mellan lagen är identiskt med den norra serien – därför är läget detsamma avseende poäng och utgång. Här är två lag som gått bra under hela säsongen och som både gärna vill knipa kvalplatsen till Superettan. Den här matchen kan mycket väl vara ”den” alla refererar till när vi summerar säsongen den 10/11.

 

Oskarshamns AIK - Torns IF

 

Janne Stahre, Oskarshamns AIK

Janne Stahre Foto: Bildbyrån

Janne Stahre
Foto: Bildbyrån

Förlust hemma mot Mjällby senast, hur ser du tillbaka på matchen?  

Jag ser tillbaka på den som att det är fruktansvärt att släppa ett hörnmål på det sättet efter två minuter, det är inte okej. Vi har tittat tillbaka på allting, både uppvärmning och matchen i sin helhet. Det är inte roligt att behöva göra ett byte efter tjugofyra minuter men när det fungerar så bra efter det får man väl vara nöjd med det ändå. Vi ger dem en match och de har respekt för oss, vi missar ju en straff och många chanser så det skulle kunnat blivit oavgjort också. Men man får inte ge ett så bra lag så mycket. De har blivit mycket bättre och spelar ett helt nytt spel sedan Milos tog över, mycket kortare och mycket som tilltalar en annan.

Ni har inte vunnit på tre matcher, börjar det bli ett orosmoment för er?

Absolut inte. Det är tyvärr, får jag väl säg, att vårt konstgräs är ganska strävt så vi kommer inte upp i det tempo som vi gör när det är blötare. Vi kan inte heller vattna det, så det är inte till vår fördel – många parkerar ju bussen när de kommer hit och vi har inte kunnat ta upp det tempot. Det är väl den enda oron, men jag hoppas på ösregn till helgen så vi får köra på.

Det är tabelltvåan Torn som gästar er i helgen, vad vet du om dem?

Jag är jätteimponerad av dem och pratade med tränaren när vi var där nere och att de fick mycket skit för hur de spelade, sådant köper jag inte. De är bra på det de gör och det är cred till tränarna som kunnat utveckla sig själva och laget under så lång tid och kunnat förändra hela tiden. Så vi har den största möjliga respekten för dem och det finns ett par spelare, så som Seljmani, som man får se upp med – men det är ett jämnt lag med betoning på just lag. De är bra på det som de vill vara bra på, men det är också två helt olika spelstilar som möts.

Med tanke på matchens betydelse, vågar man hoppas på en fin inramning?

Ja, nu kan det väl vara så att det är hockey några timmar senare och då borde det väl kunna locka samma publik som vi hade senast. Det hoppas jag på och det är vi värda, oavsett hur det går i matcherna spelar vi alltid en offensiv fotboll så jag hoppas på en fin inramning där.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att gissa matchens karaktär och utgång?

Karaktären blir nog ändå att de spelar ganska lågt och vi kommer att ha ett stort bollinnehav och de kommer satsa på lite kontringsfotboll tror jag. Jag tror att det blir upp till oss att hålla igång bolltempot och då tror jag vi tar dem, det är bolltempot som är våran bit.

 

Rickard Ringhov, Torns IF

Richard Ringhov Foto: Bildbyrån

Richard Ringhov
Foto: Bildbyrån

Det blev en stabil 4-0 seger mot Ängelholm senast, din reflektion av matchen?

Jag tycker att vi vinner matchen helt rättvist, därmed inte sagt att där inte fanns en oro för att vi inte skulle få tre poäng med oss. Ju längre matchen led desto större oro fanns där, men vi hade inför matchen pratat om tålamod och att vi inte skulle bli stressade oavsett vad som hände. Men sen när vi satte de två första målen och sedan trean och fyran så kändes det mer och mer stabilt, bara för man har övertaget så är det inte alltid man vinner så därför var det en lättnad när matchen blåstes av.

Ni gick annars lite tungt ett tag, känner ni att ni har hittat tillbaka till formen nu?

Absolut, jag har sagt det förr och säger det igen – Göteborgsmatchen tog otroligt mycket kraft, mer än vi kunde ana, så Ängelholmsmatchen kändes som en vändning. Spelarna har jobbat hårt och förtjänar att känna att vi är på vinnarspåret igen. Jag är oerhört glad för den här segern, verkligen, den har vi jobbat hårt för. Men jag vill ändå tillägga att de matcherna vi förlorade har varit mot riktigt bra lag, så det får man inte glömma bort att väga in i detta.

Det är tabelltrean Oskarshamn som ni gästar denna omgång, vad vet du om dem?

Jag vet väldigt mycket, vet väl ungefär lika mycket om dem som alla andra lag som vi möter men vi har alltid en tro på vårt eget. Vi vill spela vårt eget spel men plockar in lite input om Oskarshamn, vi vet att det är ett bra lag som inte har fått resultaten med sig i de tre senaste matcherna. Jag vet inte om det kommer återspegla sig i deras spel men vi känner ett stort självförtroende och lugn inför att åka upp till Oskarshamn på lördag. Det är ett passningsorienterat lag men nu är vi inne på den sista tredjedelen av serien och då är det inte alltid att lag uppträder som de gjort tidigare. Sedan har de spelare som sticker ut, William Kvist och Sonny Karlsson, men det har alla lag fast det gäller att ha lite extra koll på dem.

Ni är fyra poäng över dem just nu, hur viktigt är det att behålla det avståndet? 

Det är klart att det är viktigt, de här poängen kommer vara viktiga när man summerar säsongen efter trettio omgångar. Så det är klart att det är en trygghet att ha fyra poäng ner till dem, men gör vi inte jobbet är det bara ett efter matchen – gör vi jobbet och får resultatet med oss så kan det vara sju. Därför måste vi ta oss an matchen med ett lugn och se till att ta våra poäng under de avslutande åtta omgångarna, väntar man för länge så blir det ont om tid att rätta till våra misstag.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det kommer bli en tuff och tät match, Oskarshamn måste gå för det och det gäller för oss att ligga rätt i våra positioner men för vår del gäller det att inte anpassa oss efter motståndaren utan att spela vårt spel, men jag tror det blir en tuff drabbning där det lag som är mest effektiva vinner.

Matchen spelas på lördag den 22 september klockan 16:00 på Arena Oskarshamn.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.