Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Torns IF och Mjällby AIF. Det var seriefinal i den norra serien förra veckan – nu är det dags för den södra seriens topp två att göra upp. Det lär bli en nagelbitare och utgången av matchen kommer onekligen ha en påverkan på de sista tio omgångarna, skall Mjällby få ett rejält försprång eller kommer Torn fortsätta kapplöpningen?

 

Torns IF - MjÑllby AIF (Unicode Encoding Conflict)

 

Richard Ringhov, Torns IF

Richard Ringhov Foto: Bildbyrån

Richard Ringhov
Foto: Bildbyrån

Det blev en 3-0 förlust mot Eskilsminne senast, din analys av matchen?

Den är givetvis väldigt enkel, att Eskilsminne är bättre för dagen än vad vi var. Man snackar inte bort 3-0. Jag är besviken över att vi inte kunde bjuda på bättre motstånd, vi hade rent ut sagt en dålig dag på jobbet. Dock tycker jag att det är viktigt och skaka av sig förluster fort och inte grotta ner sig i dem allt för mycket, vi är långt in i seriespelet så vi får hoppas att det här bara var en engångsföreteelse.

Ni hade också cupmatchen mot Göteborg i benen, hur påverkade den er?

Jag tror inte den påverkade oss fysiskt, däremot tror jag den påverkade oss psykiskt. Det var mycket snack innan och efter matchen så det var nog många som var trötta efter den matchen. Vi är inte vana vid den uppståndelsen än, så det var nog psykiskt det skadade oss mest.

Nu väntar en seriefinal mot Mjällby hemma i Stångby, vad vet ni om dem?

Vi vet väldigt mycket, kanske inte mer än vi vet om de andra lagen men givetvis har vi tittat på dem och givetvis har vi en minnesbild av matchen i våras. Vi såg saker då som vi gjorde fel som jag hoppas vi inte gör om på söndag. Jag tycker att vi hade lite för stor respekt för Mjällby där uppe och det gjorde att vi inte kom upp i den nivå som vi brukar hålla i matcher.

Det lär bli mer folk än det brukar komma på matcherna, kittlar det lite extra?

Det gör det alltid, givetvis vill både spelare, tränare och förening ha så mycket publik som möjligt. Nu har vi ändå fått vara med om några sådana matcher, Mjällby bort i våras, derbyna och Göteborg på det, så vi vänjer oss vid det men det är bara en boost – det är bara kul.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det blir en tät intensiv drabbning, vi har en plan klar för hur vi ska ta oss an matchen och jag hoppas den slår väl in. Jag tror också vi kommer ha nytta av att spelare och tränare kommer vara väldigt revanschsugna efter Eskilsminnematchen. Det kommer betyda mycket. Vi har nog tre förluster på hemmaplan på tre säsonger så vi har ett stort självförtroende där. Det kommer och synas att vi verkligen vill ta för oss i den här matchen.

 

Milos Milojevic, Mjällby AIF

Milos Milojevic Foto: BIldbyrån

Milos Milojevic
Foto: Bildbyrån

Stabil seger hemma mot Åtvidaberg senast, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det var en taktiskt stark match från vår sida och vi hade kontrollen i nittio minuter och lät aldrig de använda sina styrkor mot oss. Vi lyckades stänga deras bästa spelare så det var förstås en viktig match för oss att vinna så vi kan bygga vidare på det här till nästa match.

Ni har fått en flygande start under hösten, vad har det betytt för ert självförtroende?

För var gång som man vinner en fotbollsmatch får man såklart mer självförtroende, man blir starkare och starkare hela tiden. Men vi fokuserar alltid bara på den nästa matchen därefter och nu är det Torn som vi möter på söndag och då är allt vårt fokus lagt där. Det är trots allt tabelltvåan som vi nu möter och vi är medvetna om att vi måste vara lite bättre för att vinna.

Som du nämner så väntar tabelltvåan Torn i Stångby, vad vet ni om dem som lag i nuläget?

Vi vet mycket om dem, hur de spelar och att det är ett lag som har spelat ihop under en lång tid nu. De har en mycket stark laganda och är väldigt stabila bakåt, men de har också kvalitet i sin offensiva uppställning. Det är förstås alltid bra att ha kännedom om motståndarna men det handlar om hur vi sköter oss, om vi får till en bra prestation får vi oftast ett bra resultat.

Ni är vana vid storpublik hemma på Strandvallen, vad ger det er för fördelar nu?

Jag tror att det är bra för oss båda att spela inför mycket folk, det är så varje fotbollsmatch borde spelas. De har såklart en annan miljö på sin arena än vad vi är vana vid men den är väldigt familjär och mysig så jag tror det kommer bli en bra atmosfär. Jag tror inte så mycket på huruvida det blir för- eller nackdelar men det är seriens två bästa lag som möts så jag hoppas det kommer mycket folk som får se två bra bjuda upp till bra prestationer för dem.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag gissar aldrig ett resultat men jag hoppas att vi får ett positivt resultat med oss från matchen om vi kan klara av att spela på den nivå som vi vet om att vi kan spela på.

Matchen spelas på söndag den 2 september klockan 16:00 på Tornvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att följa den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Team TG FF och Nyköpings BIS. Det är jämnt i bägge ändarna av tabellen och runt strecket nedåt skiljer det bara några få poäng mellan lagen. Därför blir varje match extra viktig för lagen, en eller två förluster så är man indragen i en eventuell bottenstrid och det är det väl ingen som vill vara med om under höstspurten.

 

Team TG FF - Nykîpings BIS (Unicode Encoding Conflict)

 

Andre Ghanbari, Team TG FF

André Ghanbari Foto: Bildbyrån

André Ghanbari
Foto: Bildbyrån

Det blev en uddamålsförlust borta mot Sandviken senast, din analys av matchen?

Det var en match som kunde ha fått en bra start, vi sköt i stolpen efter någon minut bara. Men vi var egentligen inte riktigt påkopplade, de gjorde två mål på sätt som vi vet om att de gillar att anfalla på. I andra halvlek kom vi in med en helt annan energi, men spelar var inte på en tillräckligt hög nivå. Vi fick en reducering men tyvärr aldrig en kvittering i matchen där.

Ni har onekligen haft en kämpig säsong hitintills, vad beror det på tror du?

Vi spelar på ett lite för komplicerat sätt, det blir lite för otydligt i hur vi skall anfalla egentligen. Vi har släppt in lite för enkla mål och inte lyckats göra enkla mål själva, det är ganska många parametrar – men där vi står nu vill vi bli lite enklare och tydligare i det vi gör.

Med tanke på att ni nu är under strecket – hur skall ni vända på er negativa trend?

Det är ju inte en helt ovan situation för oss, vi har varit där de två senaste säsongerna också. Vi har erfarenhet att ta med oss, det gäller att kanalisera den och få utlopp för det på plan.

Det är Nyköping ni tar emot den här omgången, vad vet du om dem som lag?

De är väl ganska svårtolkade, lite svajiga de också med toppar och dalar som det skiljer sig ganska mycket emellan. Men visst, vi har tittat på deras matcher och har en bra bild av hur de vill uppträda på plan. Det är ett bra lag som absolut förtjänar respekt.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Svårt, men jag tror den är lika laddad för båda lagen. De är på säkrare mark just nu men man vet också att man snabbt dras in i botten om man inte vinner matcher. Det lär bli mycket känslor, men jag tror att den som kan hantera känslorna bäst och peta in det första målet kommer att få resultatet med sig från matchen.

 

Brian Clarhaut, Nyköpings BIS

Brian Clarhaut Foto: Bildbyrån

Brian Clarhaut
Foto: Bildbyrån

Det blev delad poäng mot Akropolis senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Vi hade en tuff inledning av första halvlek och släppte inte ett tidigt mål, vi hade ju 120 minuter cupspelande i benen mot Sundsvall också bara dagarna innan så det var väl inte konstigt att spelarna var lite trötta inledningsvis. Men sen gjorde vi lite justeringar och blev bättre ju längre matchen led. De var bra i sina omställningar i inledningen men våra justeringar gjorde att vi kunde komma in i matchen lite mer.

Er säsong har inte riktigt blivit som många trodde, vad beror det på tror du?

Jag tror att vi uppenbart har potential att vara högre upp, det visade vi mot Sundsvall i veckan. Men vi har haft många rutinerade spelare som har varit skadade och borta, så vi har startat med många nya spelare. Det är en process efter sommarfönstret att få ihop det här unga laget och med en yngre trupp tar det tid att få dem att växa in i uppgiften. Vi kommer att ha bättre och vi kommer ha sämre prestationer men det handlar om att spela matcher ihop och få ihop truppen så de blir mer erfarna samtidigt som vi blir jämnare som lag. Men än en gång, jag har nämnt det förr,  så tycker jag att vi är ett bättre lag nu än vad vi var förra året vid den här tidpunkten och då gick vi ändå bra hela hösten, vi trivs med höstmatcherna.

Ni tappade Christian Kouakou till Brage under sommaren, hur påverkar det er?

Han var såklart viktig för oss med sitt målskytte, han var en väldigt viktig pjäs i lagbygget och i början av säsongen så var han väl den ende som gjorde mål också. Tittar man på Christian nu så ser man ju att han börjat göra mål för Brage också, det är kul för honom och visar också hur bra han är. Men vi har haft matcher där han inte varit tillgänglig och då har det gått bra och jag känner att det finns andra spelare som kliver fram när de behöver kliva fram.

Det är Team TG ni gästar på söndag, vad vet du om dem i nuläget?

Jag tycker att de är ett av de bättre spelande lagen i serien, jag tycker inte att tabellen visar hur bra de är. De har haft otur med skador under säsongen, men vi vet om att de kan vara ett farligt lag om de får alla pjäser att stämma – vi kan nog vänta oss en tuff match där uppe. Det är ett bra lag som jag gillar hur de spelar.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi känner oss självsäkra i att åka upp och få ett bra resultat med oss. Det kommer vara en match där båda lagen får lägen, men jag känner mig trygg i att åka upp dit med laget.

Matchen spelas på söndag den 2 september klockan 16:00 på Umeå Energi Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att följa den live på Ettanplay.