Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

Söderettan

14608.jpg

Sedan Kristianstad FC:s tränarbyte har laget tagit sin första trepoängare. I omgång tio möter Kristianstad FC ett stabilt IK Oddevold. Kommer Kristianstad FC kamma hem tre pinnar även i denna match?

Janne Carlsson, IK Oddevold:

Janne Carlsson  Foto: Bildbyrån

Janne Carlsson
Foto: Bildbyrån

Hur är stämningen i laget?

Den är bra! Lite missnöjda är vi med poängskörden, men vi har samtidigt aldrig riktigt varit borta i någon match vilket känns bra. Vi har haft många bra prestationer, både som lag och individuellt.

Hur ser skadeläget ut?

Den ser bra ut. Vi har lite småskavanker, men inga nya långtidsskador som tillkommit vilket är skönt.

Vad tar ni mer er till matchen mot Kristianstad FC?

Har sett några utav deras matcher och jag skulle vilja påstå att det är ett fyndigt lag. De har en väldigt bra och kreativ offensiv, men ibland blottar de sig för mycket i defensiven och släpper då in mål. Men Kristianstad FC hade en bra match senast mot IFK Värnamo som säkert har gjort att laget har med sig en hel del självförtroende in till matchen mot oss.

Hur ser du på motståndet?

De har små och tekniska spelare. Det ska bli intressant att se hur de ställer upp eftersom de har haft olika startuppställningar alla matcher. Det är ett tungt offensivt lag, så det gäller för oss att inte vara nonchalanta i försvarsspelet.  

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

Definitivt en jämn match. Bägge lagen kommer äga bollen i olika perioder av matchen och det offensiva spelet kommer pendla fram och tillbaka. Det lag som är vassast i boxen kommer att vinna.

 

Joacim Velander, Kristianstad FC:

Joacim Velander  Foto: Lasse Ottosson

Joacim Velander
Foto: Lasse Ottosson

Hur är stämningen i laget?

Stämningen är toppen får jag väl ändå säga. Den är förvånansvärt bra med tanke på bytet av tränare, men det kanske blir en liten extra energi-kick när det byts tränare. Allt har faktiskt bara varit positivt trots att vi tidigare hade fem raka förluster.

Hur ser skadeläget ut?

Just nu har vi fyra spelare borta i skador, varav två av skadorna är långtidsskador. De två övriga skadorna är lite mindre och vi räknar med att de är borta de närmaste omgångarna.

Vad tar ni mer er till matchen mot IK Oddevold?

Vi har gjort två bra matcher nu mot tuffa motstånd. Vi har haft en svajig första halvlek och sedan följt upp den med en stark andra halvlek. Det visar på att vi är mentalt starka i laget, som också är en väldigt viktig faktor i framförallt jämna matcher. Jag hoppas på att vi inte ska behöva ligga i underläge efter 45 spelade minuter, utan jag hoppas på att vi kan börja första halvleken som vi börjat andra halvlekarna.

Hur ser du på motståndet?

Jag har inte hunnit studera motståndet så noga, men i denna serie verkar det som alla slår alla så det kommer definitivt bli en utmaning. Vi ligger där vi ligger och vi har full respekt för dem. Det är ett bra lag på stabil mark.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

Jag hoppas att vi kan föra matchen och spela fotboll på backen. Jag hoppas även att vi kan starta matchen aggressiva och offensiva för att slippa jobba i uppförsbacke och hamna i underläge.

Matchen spelas på torsdag den 30 maj klockan 17:00 på Rimnersvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

14845.jpg

I omgång nio fick Sollentuna FK en väldigt udda straff dömd emot sig. Det hela resulterade i att Sollentuna FK:s tränare, Christer Mattiasson, kommer få åka till Boden för att sitta på läktaren. Samtidigt har motståndaren, Bodens BK FF, alla spelare i truppen tillgängliga och är taggade för att ta hem fler poäng!

Tomas Eriksson, Bodens BK FF:

Tomas Eriksson Foto: Idrottsfoto

Tomas Eriksson
Foto: Idrottsfoto

Hur är stämningen i laget?

Efter förutsättningarna är stämningen väldigt bra, fortsatt bra kanske man kan säga. Det är så klart påfrestande för många att vi inte har tagit fler poäng i serien. Vi kommer från en bra säsong i fiol och med många vinnarskallar i laget blir det tungt när det inte går som planerat. Men det blir ett test av oss som lag och jag tycker vi klarat av det väldigt bra hittills.

Hur ser skadeläget ut?

Det börjar se riktigt bra ut. Jag tror till och med att alla är tillgängliga inför matchen mot Sollentuna FK.

Vad tar ni mer er till matchen mot Sollentuna FK?

Senaste matchen spelade vi bra och vi var värda minst en poäng. Vi har inte riktigt hittat självförtroendet i avgörande lägen, men vi tar med oss allt utom resultaten. 

Hur ser du på motståndet?

Sollentuna FK är ett spelskickligt lag som förlorat väldigt jämna matcher. Det är ett bra lag med bra spelare så jag tror att det kommer bli en tuff match.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

Svårt att säga, men jag tror att båda lagen kommer vilja ha mycket bollinnehav. Det kommer nog bli ett ställningskrig där vi får slåss om vem som ska vara det spelförande laget. Det blir spännande att se vilket lag som drar det sista stråt.

 

Christer Mattiasson, Sollentuna FK: 

Christer Mattiasson  Foto: Bildbyrån

Christer Mattiasson
Foto: Bildbyrån

Hur är stämningen i laget?

Den är ändå uppåt. Om du hade frågat mig tio minuter efter slutsignal mot BK Forward så hade jag nog svarat annorlunda. Men annars är stämningen bra med tanke på läget. Vi har gjort bra prestationer som vi ändå kan vara stolta över. 

Hur ser skadeläget ut?

Vi har haft några skador och sjukdomar men de allra flesta är tillbaka nu så jag skulle nästan säga att vi är fulltaliga. 

Vad tar ni mer er till matchen mot Bodens BK FF?

Vi ska fortsätta spela utifrån vår spelidé. Däremot behöver vi komma till fler målchanser när vi har så pass bra bollinnehav som vi har.

Hur ser du på motståndet?

Det är en intressant motståndare. Bodens BK FF är ett väldigt fysiskt lag som ger hundra i alla matcher. Jag är lite förvånad över hur de ligger till i tabellen, men det kommer oavsett tabelläget att bli en oerhört tuff match. Men vi är förberedda på att spela en fysisk match och vi ska verkligen fortsätta med att spela vårt spel.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

Jag hoppas, och tror, att vi kommer ha bollinnehavet och skapa tillräckligt många chanser för att vinna matchen.

Matchen spelas på torsdag den 30 maj klockan 15:30 på Boden Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.