Tess Olofsson gästar PoddEttan denna vecka Foto: Bildbyrån

Tess Olofsson gästar PoddEttan denna vecka
Foto: Bildbyrån

Den första kvinnliga ordinarie domaren på Division 1-nivå heter Tess Olofsson. Tränare i serien öser beröm över henne så vi tyckte att det var på sin plats att bjuda in henne till podden för att ta reda på mera om hennes bakgrund och vardag i fotbollens tjänst.

Drömmen är att vara den första kvinnliga domare att döma Herrallsvenskan, ett steg på resan dit är att skapa historia som den första kvinnliga domaren i Division 1. Tess Olofsson går från klarhet till klarhet och får mycket beröm för sina insatser i Division 1, och hon har alla förutsättningar att nå sin dröm att döma i Herrallsvenskan – det känns inte långt borta.

Tess Olofsson har dömt Damallsvenskan sedan 2012, Division 2 (Herr) 2016-2018 och från och med i år är hon ordinarie domare i Division 1 (Herr), utöver det är hon FIFA-domare och dömer internationella matcher. I år har det blivit två Division 1-matcher, som hon fått mycket beröm för, den första var IK Oddevold – Lindome GIF och andra IFK Värnamo – Lindome GIF.

– Hon var felfri, och det talade jag om för henne efter matchen. Tess är faktiskt den bästa domaren som vi har haft i seriespelet hitintills i år, berättade Nico Eremidis i IFK Värnamo.

– Tess var mycket bra. Hon tillät ganska mycket, men det var lika mycket åt båda håll. Hon hade bra kontroll på matchen i Värnamo och hon gjorde också det bra i våran match borta mot Oddevold tycker jag, hon är en skicklig domare, menade Dane Ivarsson i Lindome GIF.

Ettanfotboll är som bekant talangernas serie, och det vill vi vara på alla plan, och vi ser fram emot att följa Tess Olofsson fortsätta sin utveckling som fotbollsdomare och förhoppningsvis nå sin dröm att få döma Herrallsvenskan. Vi önskar dig all lycka och välgång under säsongen!

PoddEttan finns även att lyssna på i alla podcastappar. Prenumerera gärna på podden!