Ettanfotbolls utvecklingschef förening, Jimmy Fors, ansvarade för nykomlingsutbildningen. Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto

Fredagen den 10/12 samlades representanter från nykomlingarna till Ettan säsongen 2022 på Friends Quality Hotell i Solna för en nykomlingsutbildning. På grund av restriktionerna relaterade till coronapandemin hölls mötet även digitalt.

Årligen arrangerar Ettanfotboll en nykomlingsutbildning för de föreningar som inför kommande års säsong är nya i ligan. Syftet med träffen är att informera deltagarna kring Ettanfotbolls verksamhet och att erbjuda ett tillfälle att nätverka.

Vad som länge såg ut att bli en av de första fysiska träffarna sedan coronapandemins intåg i samhället skulle istället bli en halvt fysisk, halvt digital träff.

Dagen inleddes med att Ettanfotbolls Jimmy Fors hälsade deltagarna välkomna, därefter fick nykomlingarna så väl som Ettanfotbolls medarbetare ett tillfälle att presentera sig för varandra.

Sedan följde en längre presentation av Ettanfotbolls kärnverksamhet där mycket fokus lades på Evenemangsmanualen och Ersättningstrappan. Efter lunchen presenterades 2022 års Årsplanering med aktiviteter, träffar, seriestart med mera. Ettanfotbolls affärsutvecklare, Peter Göthe, fick också tillfälle att presentera ligaorganisationens olika partners och berätta mer om deras verksamheter.

Dagen avslutades med att Jimmy Fors berättade om Ettanfotbolls Hållbarhetsarbete och Projekt Semiprofessionell Fotboll.

Till Ettanfotboll säger Fors följande:

– Det här är en årlig utbildning som vi kör med de nykomlingar som kommer till oss efter avslutad säsong. I år genomförde vi den med en hybridlösning där en del var på plats fysiskt medan en del var med digitalt. Det är så klart en utmaning att göra det men tack vare de här två säsongerna under pandemins regi har vi lärt oss att anpassa oss och därför kan jag med gott samvete säga att vi gjorde det på ett riktigt bra vis. Jag känner mig nöjd med utfallet där vi har fått en del beröm från våra nykomlingsföreningar.

Efter årsskiftet påbörjar vi vår artikelserie Nykomlingskollen som kommer att bjuda på längre intervjuer med 2022 års nykomlingar – håll ögonen öppna efter den!