210426 Hammarby TFFs Maxime Anne Marie Sainte under fotbollsmatchen i Division 1 norra mellan Hammarby TFF och Assyriska FF den 26 april 2021 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0099

Stockholmsderby, söderort mot norrort. I omgångens match är det två tabellgrannar med en poängs skillnad som möts när Hammarby TFF välkomnar Sollentuna FK till Hammarby IP på Södermalm i Stockholm.

Matchinformation:

När: Tisdag, 6 september
Arena: Hammarby IP, Stockholm
Avspark: 19:00
TV: SportExpressen Play

Förutsättningar:

Det är två lag med jämnbördiga resultatrader som möts. Hemmalaget Hammarby TFF har på de 20 första omgångarna kammat hem 29 poäng med resultatraden 8-5-7. Sollentuna FK har å sin tur 30 poäng med resultatraden 8-6-6. Båda lagen befinner sig för tillfället i mitten av tabellen på plats åtta respektive nio, någonting som dock snabbt kan förändras vilket gör tisdagens derbymöte till en viktig match om tre poäng. Hammarby TFF har stått för en betydligt starkare säsong hittills än i fjol och värt att hålla ögonen på är den unge anfallaren Jusef Erabi som har noterats för åtta mål på 18 matcher. För Sollentunas del är Gustav Lindgren lagets bästa målskytt med åtta mål på 14 matcher. Vi kan alltså se fram emot en ”match i matchen” mellan de båda anfallarna. Hammarby TFF leds av Nenad Djordjevic medan Sollentuna FK tränas av Douglas Jakobsen. Ikväll står de som motståndare men i november samarbetar de som tränarduo för det norra laget i Morgondagens stjärnor 2022.

Tidigare möten i Ettan:

2022:
Sollentuna FK – Hammarby TFF 2-2
Målen: 0-1 Jusef Erabi (7′), 1-1 Hampus Söderström (49′), 2-1 Jens Petter Martin Soelberg (80′) och 2-2 Sebastian Brolin (90+3′)

2021:
Sollentuna FK – Hammarby TFF 2-0
Hammarby TFF – Sollentuna FK 1-3

Avstängningar:

Hammarby TFF: Mamadouba Diaby, avstängd p.g.a. gula kort.

Sollentuna FK: Constantino Capotondi, utvisad föregående match.

Senaste tre matcherna:

Hammarby TFF: Motala AIF FK 2-1 (F), FC Stockholm 1-1 (O) och Umeå FC 4-3 (V).

Sollentuna FK: IFK Haninge 4-1 (V), IF Karlstad 1-1 (O) och FC Stockholm 3-2 (F).

Crowdmanager:

Tippa resultatet i Omgångens match i vår Crowdmanager-tävling! Var med att tävla om säsongskort till säsongen 2023!
Klicka här för att delta.