Torsdagen den 24 mars anordnade Ettanfotboll sin tionde upptaktsträff. Dagen inleddes med en föreläsning för sportchefer och tränare för att efter lunch följas upp med den livesända upptaktsträffen där tränarna intervjuades på scen.

Efter ett par coronadrabbade säsonger var det äntligen dags för en fysisk upptaktsträff, Ettanfotbolls tionde i ordningen. Deltagarna höll till på Friends Quality Hotel i Solna och med tanke på kvällens landskamp mellan Sverige och Tjeckien var det en rejäl fotbollsstämning som hängde i luften.

Till upptaktsträffen var lagens sportchefer och tränare inbjudna. Dagen skulle inledas med en mycket intressant föreläsning av Kristof Vogel, Caesar Gezelius och Lukas Berglund. Föreläsningen skulle kretsa kring hur man skapar intäkter genom transfers och kontrakt där många jämförelser gjordes mellan mönster på den svenska transfermarknaden kontra den danska transfermarknaden.

Efter lunch blev det dags för den sedvanliga tränarfotograferingen, nedan ser ni resultaten.

Tränarna från Ettan norra. Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto.com
Tränarna från Ettan södra. Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto.com

Klockan 13:00 var det äntligen dags för den efterlängtade upptaktsträffen. Dagen till ära var kommentatorerna Anders Thörnvall och Christoffer Ekmark inbjudna som konferencierer. Thörnvall och Ekmark turades om att intervjua tränarna, som matchades utifrån premiäromgångens spelschema.

Många intressanta frågor ställdes och gavs minst lika intressanta svar. FC Stockholm spelar i allsvenskan om tio år, Piteå har inget favoritställe längst med E4:an att stanna på och Lindome kör vidare med sin possessionfotboll.

Efter cirka två och en halv timmar avrundades dagen och Ettanfotboll kan konstatera att upptaktsträffen var ett glädjande och välbehövligt inslag efter två år med inställda fysiska träffar. Nu väntar seriestarten den andra april – missa inte den!

Vill du se Ettanfotbolls upptaktsträff i efterhand? Följ länken nedan:
https://www.sportexpressenplay.se/video/s-upptaktstraff-ettan-2022-s075w8