Äntligen dags för seriepremiär!
Efter vad som känns som en lååång försäsong drar nu äntligen Ettan igång.Våra lag har varit på träningsläger, spelat Svenska Cupen, värvat nya spelare och tränare, filat och putsat på våra charmiga arenor och nu är det äntligen dags.Nästan en tredjedel av division 1 herrar är nya lag i ligan för säsongen och det ska bli spännande att följa hur såväl nykomlingar från division 2 utvecklas under säsongen som hur de tre lag vi fått till oss från Superettan klarar den tuffa serie som division 1 är.

Sedan förra säsongen driver vi ett ambitiöst utvecklingsarbete i division 1. Målet är förstås att göra denna för många okända diamant i svensk fotboll mer känd för en bredare publik, men också att skapa mer välmående, hållbara föreningar över tid.

Ettan är en riktig Talangliga. Genom åren har mängder med spelare tagit steget till en framgångsrik elitkarriär genom Ettan.

Av statistiken vet vi att ca 50 spelare per säsong tar steget uppåt i svensk fotboll eller utomlands. Förra säsongen spelade klubbarna i Ettan över 200 st egna talanger och sedan 2006. när division 1 fick sin nuvarande seriestruktur, så har över 20 % av alla A-landslagsspelare tagit vägen genom division 1. Så det är garanti på att du som följer Ettan får se Morgondagens Stjärnor i svensk fotboll.

Det händer som sagt mycket i Ettan just nu:

Sedan 2018 har alla som vill följa Ettan kunnat göra det genom våra livesändningar på ettanplay.se, där genom vårt samarbete med DMC in Sports alla 480 matcher (!) i ligan produceras av professionella produktionsbolag och kommenteras av kommentatorer. Ett månads-abonnemang ger dig tillgång till ALLA matcher.

Nytt för säsongen 2019 är att samtliga matcher i Ettan spelas med en gemensam Ligaboll. Detta är möjligt tack vare vårt samarbete med adidas. Tack adidas för att ni tror på oss i division 1 och stöttar oss i vårt utvecklingsarbete!

Genom samarbetet med Ticketco, har en majoritet av Ettans föreningar inför säsongen 2019 gjort det mycket enklare att köpa matchbiljetter, fikapaket i pausen och merchandise.

Nu inleder vi också ett större samarbete med Everysport Media Group – ESMG. Detta hungriga och växande sport-mediahus gör nu en satsning på att rejält utöka bevakningen av Ettan och blir vår Mediapartner.

Som Max Andersson, Head of Media på ESMG, säger: Genom Fotbolldirekt.se
och FanTV kommer läsare kunna få ta del av livematcher, highlights, nyhetsreportage och listor med de största talangerna. För bara några år sedan såg vi Victor Nilsson Lindelöf i serien och det finns många blivande landslagsmän som förtjänar att få mer uppmärksamhet.

Och när serielunken dragit igång efter de första omgångarna kommer vi att presentera ytterligare några nyheter kring utvecklingen av Ettan.

Men nu laddar vi för helgen och de första seriematcherna som vi längtat efter!

I Ettan kommer du inte att möta flotta VIP-loger, men vi kan utlova riktigt god arenakorv och en härligt familjär stämning och miljö på charmiga arenor.

Och framförallt riktigt bra fotboll i den familjevänliga ligan där talangerna lär sig flyga!

Välkommen till säsongen 2019!

Johan Englund

Ordförande EttanfotbollTV-intervju med Utsiktens tränare Stefan Rehn

SM-guld med IFK Göteborg som tränare 2007. Den här säsongen återfinns Stefan Rehn i Göteborgslaget Utsikten. På division 1:s upptaktsträff pratade FD:s Casper Nordqvist med Rehn om lagets chanser i år, vem som är den största talangen, vilka är seriefavoriter, Blåvitts kräftgång och om han strävar efter att bli allsvensk tränare igen

Se hela intervjun här”Jag vill kunna spela Champions League igen”


Sommaren 2017 hoppade Teddy Bergqvist in för Malmö i Champions League-kvalet hemma mot Vardar. Nu har talangen lämnat MFF för spel i division 1-klubben Kristianstad och anfallarens mål är stora.

– Jag vill kunna spela Champions League igen och behöver då få fart på karriären, säger Bergqvist till FotbollDirekt.se.

Läs hela intervjun härSe ALLA matcher på EttanPlay

Matcherna från Ettan går att köpa för 89 kr styck eller genom ett löpande abonnemang för 159 kr i månaden.Köp matcherna här

TicketCo är ny partner till Ettanfotboll
Vi hjälper klubbar och ligor i Europa att maximera sin försäljning både av biljetter och säsongskort.Läs mer här