Öppna mailet i webbläsare

 

 

 Veckans Talang – Adrian Pettersson

Adrian Pettersson spelade 21 matcher i Söderettan för Åtvidabergs FF förra säsongen. Året innan det (2017) spelade backtalangen elva matcher i Superettan. Efter två lyckade säsonger fick Pettersson erbjudanden från bland annat Sampdoria och SPAL, men tackade nej för att fortsätta sin utveckling i Sverige och Division 1.

Varför valde du att stanna i Sverige och varför just Åtvidabergs FF?

Jag valde att stanna i Sverige för att jag vill lyckas här innan jag söker mig utomlands. Jag vill spela mig upp via divisionerna och så småningom, i slutändan, spela för en allsvensk klubb. Efter det skulle jag vilja söka mig utomlands. Att spela för Åtvidabergs FF har alltid känts bra. Jag trivs här. Det är min moderklubb och jag är glad över att få representera A-laget. Det lockar alltid att bli utlandsproffs, men jag är en större talang här och skulle inte försvinna i en mängd av stora talang som i exempelvis Italien. Här sticker jag ut mer och kan tillföra mer som en individuell spelare, vilket också gör att jag fortsätter utvecklas.

Hur känns ditt beslut idag?

Jag är verkligen nöjd med mitt beslut att stanna i Sverige och i Åtvidabergs FF. Jag känner att året har börjat bra för min del och jag hoppas att det fortsätter i rätt riktning. Sen hoppas jag såklart det bästa för klubben också. Vårt interna mål är att åtminstone vara ett mittenlag i Division 1 och undvika det som skedde förra året – att vi var nära att åka ur Division 1.

Läs mer om Adrians beslut att stanna i Åtvidabergs FF här! 

 

 

VIDEO: Klassikerklubben föll – men med drömmål

Sju omgångar är spelade av division 1-fotbollen. Många lag gör upp i toppen i båda serierna och det är verkligen ett öppet race. Boden har det blytungt i Norrettan medan Kristianstad sladdar efter i söder. Här är veckans fem snyggaste mål från omgången där Ljungskiles Johan Brannefalk får ta på sig kungakronan.

Se tabellen och videon här

Division 1-talang testas av Premier League-klubb

En chans som många talanger drömmer om är att få åka iväg på ett provspel med en utländsk storklubb. Den chansen har Rynninges 17-åring Viktor Hallin nu fått. Nästa vecka testas han av PL-klubben West Ham.

– Det kommer bli skitkul, jag är jättetaggad, säger Hallin till NA.

Läs hela texten här

Se ALLA matcher på EttanPlayMatcherna från Ettan går att köpa för 89 kr styck eller genom ett löpande abonnemang för 159 kr i månaden.Köp matcherna här
TicketCo är ny partner till EttanfotbollVi hjälper klubbar och ligor i Europa att maximera sin försäljning både av biljetter och säsongskort.Läs mer här

 

Följ Ettan på sociala medier:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ettanfotboll är en intresseorganisation som grundades 2006 när seriesystemet ritades om inom svensk fotboll. När organisationen grundades tog man namnet Svensk Elitfotboll Ettan, 2015 röstade medlemmarna genom ett namnbyte och sedan dess heter man Ettanfotboll, som man egentligen alltid kallats för i folkmun.

 

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Kontaktuppgifter

*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Vill du ändra dina inställningar?

Uppdatera inställningar eller avregistrera dig från listan.