Öppna mailet i webbläsare

 

 

 

Ett delikat smörgåsbord med Division 1-matcher

Efter de tre inledande omgångarna går Division 1-serierna nu in i en intensiv fas där det spelas tre omgångar inom loppet av tio dagar, ett delikat smörgåsbord för fotbollsälskare.

Vi har nästintill bara hunnit komma igång med serien när det är dags för den första intensiva fasen av fotbollssäsongen för Division 1-klubbarna. De närmsta tio dagarna spelas det tre omgångar – vilket omfattar 48 matcher. Jag gnuggar händerna, lutar mig tillbaka och njuter!

Det har onekligen varit en spännande inledning i de bägge serierna, men än är det för få matcher spelade för att en serie skall ha hunnit att sätta sig. Däremot, när de kommande tre omgångarna är spelade kan vi bocka av en femtedel av serien – då bör vi kunna se ett lite tydligare skikt i serierna. Men det känns verkligen som det kommer bli två riktiga getingbon.

Om man snabbt kikar genom tabell och resultat efter de inledande omgångarna så har vi i den södra serien en nykomling i Lindome GIF som inlett serien på ett mycket imponerande vis och som också toppar tabellen. Det påminner till mångt och mycket om Torns framfart ifjor, där de fick en riktigt bra vårsäsong där poängen bar dem hela vägen in i det sista när det gällde kvalplatsen. Kan zebrorna upprepa Torns bedrift? Tja, ingenting är väl omöjligt!

Sandviken har fått en drömstart på säsongen, tre raka segrar – full pott – och serieledning. Dessutom en anfallare som öst in sex mål i Leo Englund. I förhandstipsen var de tippade att bli ett topplag, men bakom Carlstad United och Akropolis, och nog talar mycket för att de kommer vara med och utmana om seriesegern – åtminstone om formen håller i sig. Men de övriga lagen lär vilja ge dem en kamp om avancemanget som håller sig fram till november.

Det är med en stor glädje som jag ser fram emot att få se mycket fotboll de kommande tio dagarna, och jag hoppas att ni delar den glädjen med mig. Det vankas riktigt bra fotboll och det kommer vara mängder av talangfulla spelare som alla drömmer om spel på elitnivå. Om ni inte redan tecknat upp er på Ettanplay rekommenderar jag varmt det, det ger er möjlighet att följa alla lagen så mycket ni vill oavsett var ni än befinner er – det är fantastiskt eller hur?

Avslutningsvis, hoppas jag vi springer på varandra på en Division 1-arena under säsongen!

Vid pennan,
Jimmy Fors
Ettanfotboll

 PoddEttan: Filip Egger 

Mr. Eskilsminne? Efter tio säsonger i A-laget och ha varit med på resan från Division 3 upp till Division 1 gör ju att titeln om inget annat är högst befogad. Filip Egger står för rutin i ett ungt och talangfullt lag och förhoppningsvis kan mittfältaren få kröna sin sista säsong (för den X:e gången i ordningen) med en fjärde serieseger med klubben i hans hjärta.

Lyssna på avsnittet här

 

Stora orden kring AIK-talangen – ”Fantastisk”

Samuel Brolin spås en lysande framtid som målvakt. 18-åringen är i år utlånad från AIK till Vasalund och talangen hyllas av tränaren Nebojsa Novakovic.
– Han gjorde en fantastisk match senast mot Gefle. Han räddade oss, säger AIK-profilen till FotbollDirekt.se.

Läs hela intervjun här 

VIDEO: Kenndals pärla och Landskronas drama

Omgång tre av division 1-fotbollen bjöd på flera dramatiska matcher. Högst upp på veckans mål-listan finner vi Landskronas Sumar Almadjed och Utsiktens William Kenndal som båda fick på riktiga praktträffar som både räddade poäng och gav säsongens första seger.

Läs hela texten och se videon här

Se ALLA matcher på EttanPlayMatcherna från Ettan går att köpa för 89 kr styck eller genom ett löpande abonnemang för 159 kr i månaden.Köp matcherna här
TicketCo är ny partner till EttanfotbollVi hjälper klubbar och ligor i Europa att maximera sin försäljning både av biljetter och säsongskort.Läs mer här

 

Följ Ettan på sociala medier:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ettanfotboll är en intresseorganisation som grundades 2006 när seriesystemet ritades om inom svensk fotboll. När organisationen grundades tog man namnet Svensk Elitfotboll Ettan, 2015 röstade medlemmarna genom ett namnbyte och sedan dess heter man Ettanfotboll, som man egentligen alltid kallats för i folkmun.

 

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Kontaktuppgifter*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*Vill du ändra dina inställningar?Uppdatera inställningar eller avregistrera dig från listan.