Öppna mailet i webbläsare

Veckans Match, Norrettan Redan i den andra omgången ställs de två topptippade lagen Akropolis och Carlstad mot varandra. Båda lagen inledde serien starkt genom att bärga varsin trepoängare. Det här är två riktigt målfarliga lag som ställs mot varandra på lördag, förhoppningsvis bjuds publiken på Grimsta IP upp till ett målkalas. Det här lär bli mycket intressant!

Det här är Konstantinos Panagopoulos, tränare för Akropolis, ord inför lördagens match:

Hur känns det efter seriepremiären?

Vi är väldigt lyckliga och nöjda med seriepremiären eftersom vi fick med oss tre viktiga poäng i årets första match.

Vad tar ni med er från seriepremiären?

Varje seriepremiär kan bli en överraskning. Alla måste vara 100% fokuserade för att vi ska kunna uppnå våra mål. Vi är det enda laget som vann på bortaplan, vilket visar att vi har en bra gruppdynamik i laget. Detta vill vi självklart fortsätta ha i kommande matcher.

Vilka kvaliteter hos laget kan vara avgörande i denna match?

Framförallt är jag nöjd med hur spelarna förlitade sig på den taktiska planen som vi kommit överens om att följa innan matchen. Trots att vi hade problem med att fotbollsplanen var kort med dålig matta så skapade vi många målchanser som vi även tog vara på. Sista kvarten blev det tyvärr en del individuella misstag, men vi behöll lugnet. Vi är alltid positiva och kommer fortsätta förbättra våra svagheter.

Hur ser du på motståndet?

Det kommer bli en tuff match mellan två av seriens topplag. Vi, likt Carlstad United, har en klar matchplan och en trupp bestående av kvalitativa och erfarna spelare. Carlstad United är ett lag som spelar attraktiv och aggressiv fotboll. Vi har identifierat deras styrkor, men också deras svagheter. Det lag som följer taktiken bäst, och det lag som inte tappar hoppet och är koncentrerade i 90 minuter kommer att vinna matchen.

Till sist, kan du gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att det kommer bli en bra match mellan två lag som spelar offensiv och aggressiv fotboll. Båda lagen kommer vilja visa att de upplever förväntningarna som seriens topplag. Jag gör egentligen aldrig antaganden kring detta, men jag tror starkt på att mina spelare kommer göra ett fenomenalt jobb på lördag!

Matchen spelas lördagen den 13 april klockan 16:00 på Grimsta IP. Om ni inte kan följa matchen på plats går det att se den live på Ettanplay.

För att läsa hela texten samt ”Veckans Match” för söderettan kan du trycka här!

Hej! Mitt namn är Julia Westergren och jag kommer skriva en del texter för Ettanfotboll denna säsong. Jag har tidigare spelat fotboll för Djurgårdens IF i damallsvenskan, men avslutade tyvärr säsongen i höstas efter några svåra knäskador. Idag studerar jag kandidatprogrammet i Business & Economics vid Handelshögskolan i Stockholm, och nu har jag även fått chansen att jobba deltid med marknadsföring och kommunikation inom fotboll. Om ni har några frågor eller ”tips” så får ni gärna höra av er till mig via mail; julia.westergren@esmg.se

”En sovande jätte – men ska göra det på rätt sätt”

Landskrona Bois är tillbaka i Ettan, detta efter att ramlat ur superettan i höstas. I helgen seger med 1-0 i premiären, men assisterande tränaren Max Mölder vill skynda långsamt.

– Jag håller väl med om att vi är en sovande jätte, men vi ska göra det här på rätt sätt nu, säger han till FotbollDirekt.se.

Läs hela intervjun här

TV: Topp-5 snyggaste målen från omgång 1

Första omgången av Ettan bjöd på favoritsegrar, skrällar och snygga mål. Här är helgens 5 snyggaste mål med en tydlig vinnare: David Seger, Sollentuna, vars långskott letade sig in bakom den förre Hammarbymålvakten Tim Markström i Sandviken. 

Se alla mål här

Se ALLA matcher på EttanPlayMatcherna från Ettan går att köpa för 89 kr styck eller genom ett löpande abonnemang för 159 kr i månaden.

Köp matcherna här

TicketCo är ny partner till EttanfotbollVi hjälper klubbar och ligor i Europa att maximera sin försäljning både av biljetter och säsongskort.

Läs mer här

Följ Ettan på sociala medier:

Ettanfotboll är en intresseorganisation som grundades 2006 när seriesystemet ritades om inom svensk fotboll. När organisationen grundades tog man namnet Svensk Elitfotboll Ettan, 2015 röstade medlemmarna genom ett namnbyte och sedan dess heter man Ettanfotboll, som man egentligen alltid kallats för i folkmun.