211120 Utsiktens spelare jublar efter fotbollsmatchen i Ettan södra mellan Utsikten och Vänersborg den 20 november 2021 i Göteborg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0131

I sista omgången säkrade Utsiktens BK seriesegern och avancemanget till Superettan efter 4-0-segern över Vänersborgs IF. – Jag är bara överlycklig, säger Bosko Orovic till SportExpressen Play.

Det har varit en hård fajt i toppstriden under hela säsongen i Ettan Södra. Förutsättningarna var tydliga inför sista omgången. Vid seger över Vänersborgs IF skulle Utsiktens BK säkra seriesegern och avancemanget till Superettan. Det slutade med en 4-0-seger och Göteborgsklubben är klara för spel i Superettan för andra gången i klubbens historia.

Strax innan halvtidsvilan gjorde Karl Bohm ledningsmålet när yttern bröt in från kanten och placerade in bollen bakom Sebastian Ekholm i Vänersborgsmålet. Under andra halvleken utökade Paulo Marcelo och Jesper Brandt till 2-0 och 3-0 innan förstnämnda fastställde slutresultatet till 4-0 i slutminuterna.

– Vi visar på kontinuitet och tar laget före jaget så som har vi jobbat hela hösten. All cred till gubbarna, säger Karl Bohm till SportExpressen Play efter matchen.

Martin Smedberg-Dalence fyller i:

– Det är ett fantastiskt gäng och det är laget som gör det. Vi var nära förra året men vi byggde vidare på det och fick ihop det i år. Spelarna sliter mycket, flesta jobbar heltid, kommer hit på träningarna och ger allt vad de kan – och sedan får uppleva det. Det är så himla kul, säger han.

Bottenstriden avgjordes även i sista omgången. Assyriska IK förlorade med 4-1 i bortamötet med Lunds BK. Det innebar att Jönköpingsklubben blir nedflyttade till division två tillsammans med FC Linköping City och Österlen FF.

– Jag tycker att vi inte kom upp i nivå under nittio minuter. Vi kom inte åt dem alls. De fick spela genom mittfältet och kontrollera matchen, säger Oscar Fritzon till SportExpressen Play och fortsätter om säsongen:

– Det var nästan en helt ny trupp i år. Sedan var det en stökig vår för oss när truppen sattes sent. Vi har inte fått någon kontinuitet i det, helt enkelt.