221110 Sandvikens John Junior Igbarumah, Örgrytes Kevin Ackermann och Daniel Paulson under fotbollsmatchen i kvalet till Superettan mellan Sandviken och Örgryte den 10 november 2022 i Sandviken. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0085

Örgryte IS har kopplat greppet om en plats i Superettan 2023 medan det är helt jämnt mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK.

Sandvikens IF – Örgryte IS: 0–2
Sandvikens IF måste hämta upp ett tvåmålsunderläge inför returmötet på söndag. Detta efter Örgryte IS vann första kvalmötet på Jernvallen under torsdagskvällen. Arvid Brorsson öppnade målskyttet i första halvleken. Herman Sjögrell slog frisparken som Arvid Brorsson nickade in. Viktor Lundberg utökade ledningen i andra halvleken efter avslut från nära håll. Sandvikens IF tryckte på för ett reduceringsmål men det kom aldrig.

– Jag tycker vi är bättre laget i första halvleken. Vi får inte in boll, vi har två-tre bra lägen, men sedan gör de mål på fast situation. Det är en jämn match tills de gör 0-2. Sedan försöker vi trycka på med långbollar på slutet. Vi har hopp, det är långt ifrån över. Vi måste tro på det, säger Jabir Abdihakim Ali till Expressen efter matchen.

På söndag spelas returmötet med avspark klockan 16:00. Matchens sänds på Expressen.

Highlights från matchen.

Falkenbergs FF – Östersunds FK: 1–1

Det är likaläge mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK efter kryssresultatet på Falcon Alkoholfri Arena. Östersunds FK fick en smakstart på första kvalmatchen när Erick Brendon skruvade in ledningsmålet från vänsterkanten. Innan halvleken var över kom Falkenbergs FF tillbaka och Godwin Aguda satte kvitteringsmålet på egen hand. Resultatet stod sig matchen ut och det är likaläge inför returmötet.

– Jag tycker att det var lite stressat i vårt gäng i första halvleken men vi kom in lite bättre i sista kvarten. Vi saknade lite av vad vi har sett i många matcher på hemmaplan. Det var inte riktigt den kvalité med bollen, inte riktigt den kvalitén i mottagningarna och vi läste inte andrabollarna på ett tillräckligt bra sätt. Jag hade önskat att ställa mer frågor till dem men vi lyckades inte riktigt med det, säger huvudtränaren i Falkenbergs FF, Christoffer Andersson, till Expressen efter matchen

Andra kvalmatchen spelas på söndag med avspark klockan 13:00 på Jämtkraft Arena. Matchen sänds på Expressen.

Highlights från matchen.