Skövde AIK har skaffat sig ett bra utgångsläge i Superettankvalet efter 3-0-vinsten över Akropolis IF i första kvalmatchen – Inget är klart på långa vägar, sa målskytten Elias Lindell till SportExpressen Play.

På ett kylslaget Södermalms IP, med åtta minusgrader, utspelades första kvalronden mellan Skövde AIK och Akropolis IF. Första halvleken var händelserik med flertalet målchanser för båda klubbarna. Strax innan halvtidsvilan bröts dödläget när Viktor Granath cykelsparkade in ledningsmålet för Skövde AIK.

– Det var den första i livet och den satt. Vi gör ingen jättebra halvlek. Vårt presspel funkar helt okej men vi kan mer. De får ställa om på oss för lätt, sa Granath till SportExpressen Play i halvtidsintervjun.

Akropolis IF hade bollinnehavet och skapade flera målchanser men Markus Fröjd storspelade i Skövdemålet.

– Det var tufft att släppa in ett mål så nära halvtid. Jag tycker att vi gör det bra men behöver vara noggrannare i detaljerna. Jag vet att vi har det, vi ska gå ut med samma inställning och köra över dem, sa Akropolisspelaren Linus Mattsson till SportExpressen Play.

Istället utnyttjade Daniel Ask en felresning och placerade in 2-0 i början av den andra halvleken. Akropolis IF tryckte på för ett reducerings- och kvitteringsmål men Elias Lindell fastställde slutresultatet till 3-0.

– Vi hade tagit 3-0 alla dagar innan men det är halvvägs och inget är klart på långa vägar. Vi är starka bakåt och det är en trygghet. Alla jobbar för varandra, sa Elias Lindell till SportExpressen Play efter matchen.

Returmötet spelas klockan 14:00 på söndag och direktsänds på SportExpressen Play.


Matchfakta:
Skövde AIK – Akropolis IF 3-0 (1-0)

1-0 (45+2′) Viktor Granath
2-0 (47′) Daniel Ask
3-0 (59′) Elias Lindell

Skövde AIK: Markus Fröjd – Gustav Friberg, Filip Schyberg, Aldin Basic, Elias Lindell – Mikael Mörk, Elmar Abraham, Oscar Lennerskog (Lukas Lilja 86′), Villiam Granath – Viktor Granath, Daniel Ask (Gabriel Wallentin 90+2′).

Akropolis IF: Oresti Menka – Sebastian Ungman Backlund, Sotirios Nikopoulos, Alexander Abrahamsson – Mattias Bouvin (Nicklas Lindqvist 80′), Panajotis Dimitriadis, Christian Rubio Sivodedov (Fredrik Hammar 80′), Linus Mattsson (Mauricio Albornoz 65′), Cesar Weilid – Marcus Burman (Pontus Åsbrink 56′), Andrew Stadler (Oscar Pettersson 57′)

Varningar:
Skövde AIK: Villiam Granath
Akropolis IF: Christian Rubio Sivodedov och Cesar Weilid.