Äntligen är det dags för premiär! På söndag smäller det. Genom vårt nya tv-avtal med Bonnier News och NTM kommer alla 480 matcher produceras av Sportsground med en hög produktionsnivå.

Det Bonnier News och NTM gör är den största investeringen som någon medieaktör någonsin gjort i ligan. Detta sker utifrån Ettans och Svenska Fotbollförbundets krav på högre produktionskvalitet, en stärkt distribution både nationellt och lokalt samt ett ökat redaktionellt fokus. För Ettan som liga kommer detta över tid att leda till ökad kännedom, ökat intresse, mer publik och bättre möjligheter för såväl klubbarna som ligan att generera intäkter.

Det har funnits en debatt kring upplägget i tv-avtalet och att klubbarna nu tills vidare inte har publikintäkter. Självklart har vi tillsammans med Bonnier News och NTM den senaste tiden diskuterat hur våra rättighetsägare kan hjälpa klubbarna utöver detta, i och med Coronapandemin, som slår hårt mot alla. På den korta tid som löpt från det att beskedet för en vecka sedan kom om seriestarten har det varit ett intensivt arbete bakom kulisserna,

Detta har lett till att vi tillsammans – pga den uppkomna situationen – möjliggör för klubbarna att tjäna extra pengar. Det innefattar bland annat kommersiella möjligheter kring sändningarna som klubbarna informerades om i ett extra möte idag, måndag. Vi samlar dessa under rubriken Ettanhjälpen och vi räknar vi med att Bonnier News och NTMs olika initiativ sammanlagt kan tillföra Ettanklubbarna över 1 msek!

SÅ GÖR DU FÖR ATT SE ALLA MATCHER I ETTAN I ÅR

Samtliga 480 matcher i Ettan livesänds och för första gången med högklassig produktion.

Rättighetsägare är Expressen tillsammans med flera av Sveriges starkaste lokala varumärken inom Bonnier och NTM. Alla matcher kommer att visas på nystartade SportExpressen Play (sportexpressenplay.se).

Det kostar 299 kronor i månaden, då ingår all sport som sänds på SportExpressen Play. Bland annat sänds alla matcher i Elitettan där.

Det går även att styckeköpa matcherna, pay-per-view, för 139 kronor per match.

Vill man se matcherna i efterhand så kostar det 49 kronor. Gå in på sportexpressenplay.se för att läsa mer och skaffa ditt abonnemang!

Några matcher kommer även att visas på expressen.se bakom Premium.

För vissa lag så kommer deras matcher också att visas för prenumeranter på lokaltidningen. Då kan man se det lokala lagets alla matcher, men inte fler än så. För att komma åt samtliga matcher är det SportExpressen Play som gäller.

Denna säsong är det följande lags matcher som visas i lokalmedia:

Örebro Syrianska IF och Karlslunds IF HFK på na.se
Gefle IF och Sandvikens IF på arbetarbladet.se och gd.se
FC Linköping City på corren.se
Eskilsminne IF och Landskrona BoIS på hd.se
Lunds BK och Torns IF på sydsvenskan.se
IFK Värnamo på vn.se
Assyriska Turabdin IK på jp.se
Skövde AIK på skovdenyheter.se
Motala AIF på mvt.se
IF Sylvia på nt.se
IFK Luleå på nsd.se och kuriren.nu
Nyköpings BIS på sn.se