Den nya styrelsen, fr.v. Zana Avci, Per Åstemo, Johan Englund, Sven-Olof Frisk, Chengis Rehman.

Den nya styrelsen, fr.v. Zana Avci, Per Åstemo, Johan Englund, Sven-Olof Frisk, Chengis Rehman.

I helgen som gick hade Ettanfotboll sitt årliga val- och höstmöte. På detta valdes en ny styrelse in för kommande säsong, en säsong där serierna utökas till sexton lagsserier. 

I vanlig ordning bjöd Ettanfotboll in sina medlemsklubbar till det årliga val- och höstmötet. På mötet fanns klubbar från Skellefteå i norr till Landskrona i söder representerat. Dagen inleddes med ett valmöte där en ny styrelse för verksamhetsåret 2018 röstades fram. Som ny ordförande valdes Johan Englund in, hans kompanjoner i styrelsen kommande säsong är följande; Mikael Thorstensson, Sven-Olof Frisk, Per Åstemo, Zana Avci och Chengis Rehman.

SvFFs tävlingschef, Lars Helmersson, fanns på plats för att berätta för Division 1-klubbarna om projektet FIFA Forward. SvFF har sökt bidrag i syfte att stärka den semiprofessionella fotbollen i Sverige. Ansökan har beviljats enligt beslut hos FIFA den 10 oktober 2017. Den semiprofessionella nivån inom svensk fotboll gäller Division 1 Herrar, Damallsvenskan och Elitettan. Förbundet har sökt och beviljats ett bidrag för det här projektet á 500,000 dollar.

Ettanfotboll har genom sina klubbar sänt samtliga matcher från Division 1-fotbollen säsongen 2017, totalt 364 matcher, samt två av kvalmatcherna till Superettan. Det har varit ett stort intresse och på mötet visades statistik över hur stort genomslag Ettanfotboll har haft i sociala medier och det mycket tack vare webbsändningar och highlights från matcher.

– På Facebook har Ettanfotboll idag 5600 unika visningar/dag
– På Ettanplay har Ettanfotboll haft 509,000 unika visningar i år
– På Twitter har Ettanfotboll i år haft 8800 unika visningar/dag

Den nya styrelsen ser fram emot en ny säsong med nya framsteg för den svenska fotbollen.