Jacob Ondrejka och Felix Jakobsson. Foto: Bildbyrån

Nyligen presenterades två Ettantalanger som allsvenska nyförvärv. Det rör sig om 17-årige Jacob Ondrejka (Landskrona BoIS) som går till IF Elfsborg och 20-årige Felix Jakobsson (Torns IF) som är värvad till IFK Norrköping.

Jacob Ondrejka tog klivet upp till Landskrona BoIS a-lag under säsongen 2019 och gjorde det med bravur. Det blev 14 starter och 10 inhopp för 17-åringen som också stod för ett mål under säsongen. Ondrejkas starka säsong belönades med en plats i allstar-matchen Morgondagens Stjärnor där han var med och förde Söderlaget till en seger. Ondrejka har utöver spel för Landskrona BoIS representerat Sveriges u17-landslag vid två tillfällen.

Till Elfsborgs hemsida säger Ondrejka följande:

– Det känns väldigt bra – en dröm som har gått i uppfyllelse. Elfsborg är en klubb som spelar bra fotboll, har bra supportrar och en fin arena.

Felix Jakobsson har under säsongen 2019 spelat 16 matcher för Torns IF och deltog liksom Ondrejka i Ettan södras lag i allstar-matchen Morgondagens Stjärnor. Jakobsson är alltså värvad till IFK Norrköping efter att ha besökt klubben vid ett flertal tillfällen. Östgötarna har fått ett gott intryck av målvaktstalangen, ett intryck som från Jakobssons sida är ömsesidigt gentemot IFK Norrköping. Jakobsson kommenterar sin nya hemadress på klubbens hemsida och det faktum att han nu blir lagkamrat med den målvakt som två gånger om har blivit utsedd till allsvenskans bästa:

– Det ska bli sjukt kul. Jag har varit här och tränat tidigare och det var jättekul att se, och man märkte att det var mycket man hade att jobba på. Det ska bli kul att träna med en sådan målvakt varje dag.