210605 Sandvikens Ahmed Bonnah jublar med lagkamrater efter 3-1 under fotbollsmatchen i Division 1 norra mellan Sandviken och Dalkurd den 5 juni 2021 i Sandviken. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0020

Sommaruppehållet väntar runt hörnet. Först ska Sandvikens IF och Hudiksvalls FF göra upp i omgångens match.

Var: Jernvallen, Sandviken
När: Söndag 11 juli
Avspark: 17:00
TV: SportExpressen Play

Förutsättningar:
Med 32 inspelade poäng har Sandvikens IF etablerat sig i toppstriden. Rödvästarna ligger på andraplats och jagar serieledarna IF Brommapojkarna som har fyra poäng mer. Formen är bra hos Sandvikens IF efter besegrat Gefle IF, Täby FK och IFK Haninge i senaste matcherna. Deras bästa målskytt, Naeem Mohammed, har gjort sex mål på senaste fem matcherna och leder skytteligan i Ettan Norra. För gästerna Hudiksvalls FF, som har 18 inspelade poäng och ligger på åttonde plats, är formen uppåtgående. Nykomlingarna är obesegrade i fem raka matcher varav två segrar mot Täby FK och Piteå IF på slutet.

Tränarkommentarer:

– Vi kommer ifrån en bra period med tre raka segrar, där vi mäktat med att göra nio mål. Vi har skruvat på en del saker sen plumpen mot HTFF, vilket har gett bra effekt. Vi hoppas kunna bibehålla den. Matchen mot Hudiksvall kommer bli oerhört tuff. De kommer också med en bra form i ryggen och har inte förlorat på över en månad. Det blir en ny final för oss, för att vinna så krävs ytterligare en prestation på högsta nivå. Så jämn är den här serien. Den enda spelaren som saknas till matchen är Marcus Hägg som dras med en skada. I övrigt är alla tillgängliga. Inspirerande med ett tufft länsderby, säger Sandvikens IF:s tränare Martin Falk.

– Vi har inte fått någon respekt eller plats i division ett. Vi har fått tagit oss dit själva, med hårt jobb både fysiskt och mentalt. Jag tror ingen tycker det ska bli enkelt att möta oss nu. Det är långt kvar av serien men vi har en stor hunger och iver att bli ännu bättre, vinna ännu mer. Efter att ha blivit tippade sist av många experter inför serien är det såklart fint att bland annat slagit Karlstad borta, spelat ut och slagit Gefle hemma samt skrämt slag på Dalkurd med ett kryss och missat friläge i slutsekunden. Alla var de tippade topplag innan seriestart. Varför skulle vi då inte kunna skaka Sandviken? Vi tar oss ann uppgiften på det sätt vi brukar. Ödmjukt inför jobbet som behöver göras men med en stor tro på oss själva, säger Hudiksvalls FF:s tränare Benny Dahlin.

Avstängningar:
Ingen spelare är avstängd för Hudiksvalls FF, men Yannick Mukunzi är avstängd i Sandvikens IF.

Läs mer inför matchen:
Bahtijar debuterade i Allsvenskan som tonåring – började om i division 5
Cihan Sener: ”Det kommer lossna för mig”
Emil Molin lämnar Sandvikens IF – gör sista matchen på söndag

Playmaker.AI:

Vad säger analysverktyget Playmaker.AI om Sandvikens IF och Hudiksvalls FF? Ettanfotboll har ställt deras lagspiders mot varandra, plockat fram underliggande siffror och fyra spelare från klubbarna.

xG: Antalet mål som lag eller spelare förväntas göra utifrån skottkvalitet och antal skott.
xGA: Hur många mål ett lag har förväntats släppa in sett till antalet chanser de har mot sitt eget mål.

Noterbart: Sandvikens IF:s underliggande siffror är inför omgång 13.

Sandvikens IF:

Mål: 32
xG: 26,73

Insläppta mål: 12
xGA: 14,05

Skott: 144
Skott på mål: 69

Bollvinster på offensiv planhalva: 486
Tacklingsprocent: 54

Bollinnehavssnitt/per match: 50
Antal passningar/per match: 543
Passningsprocent: 85
Passningar i boxen: 425

Hudiksvalls FF:

Mål: 16
xG: 16,41

Insläppta mål: 21
xGA: 25,39

Skott: 149
Skott på mål: 218

Bollvinster på offensiv planhalva: 504
Tacklingsprocent: 51

Bollinnehavssnitt/per match: 47
Antal passningar/per match: 488
Passningsprocent: 82
Passningar i boxen: 439

Martin Springfeldt

Nyförvärvet från Karslunds IF har gått som tåget på högerkanten. Med 1,38 lyckade dribblingar per match har kantspringaren stått för 3 mål och 2 assist i Sandvikens IF.

Araya Zerai

Med sin fart och teknik har Zerai gjort avtryck i Hudiksvalls FF under våren. Kantspringaren har 2,48 lyckade dribblingar per match och bidragit med tre assist. Zerai har gjort ett mål, då mot Piteå IF.

Ahmed Bonnah

Poängstarka och tekniska yttern har bidragit med sju mål och 2 assist på 14 matcher. Bonnah är ett stort offensivt hot, skjuter 2,59 skott per match och har 1,78 lyckade dribblingar per match.

Abdulmannan Khalil

Den fysiskt starka anfallaren skjuter mycket (2,46 skott per match) och löper över stora ytor. Under vårsäsongen har Khalil gjort tre mål och har nästbäst xG (0,28) i klubben.