211120 Trollhättans Samuel Rundqvist har gjort 1-0 och jublar med lagkamraterna under fotbollsmatchen i Ettan södra mellan Trollhättan och Qviding den 20 november 2021 i Trollhättan. Foto: Sebastian LaMotte / BILDBYRÅN / COP 103 / SL0025

Omgång 5 avslutas med omgångens match mellan FC Trollhättan och Falkenbergs FF på Edsborgs IP.

Matchinformation:

Var: Edsborgs IP, Trollhättan
När: Måndag 2 maj
Avspark: 19:00
TV: SportExpressen Play

Förutsättningar:

FC Trollhättan jagar sin första seger efter fyra omgångar spelade i Ettan Södra. Det har nästan bara varit kryssmatcher under inledningen. 1-1 mot Ängelholms FF, 0-0 mot Oskarshamns AIK och Lunds BK samt uddamålsförlust mot GAIS. Samtidigt har målskyttet inte lossnat för FC Trollhättan, som varit mållösa i de tre senaste matcherna. Det hittills första och enda målet kom i seriepremiären, då Alibek Aliev gjorde ledningsmålet mot Ängelholms FF. Nu har FC Trollhättan chansen att bryta trenderna när Falkenbergs FF gästar Edsborgs IP. Falkenbergs FF kommer stärkta till bortamötet efter besegrat Ljungskile SK med 2-1, där Godwin Aguda och Wilhelm Ärlig bjöd på varsitt drömmål. Dessförinnan åkte Falkenbergs FF på två raka förlustmatcher mot Vänersborgs IF och IK Oddevold.

Tränarkommentar:

– De har ett par vassa spelare, framför allt på sina yttermittfältspositioner, där de är riktigt farliga och är ständigt ett hot. Som inför alla matcher har vi tittat på Falkenberg men vi är i en fas där vi lägger all krut på oss själva och få till en bra insats och prestation – och känna att vi har en attackvilja mot Falkenberg, säger William Lundin, tränare i FC Trollhättan, till deras hemsida.

– Vi vet rätt så mycket om dem. De har varit rätt målsnåla. Deras styrkor är deras direkta bollar på deras forwards. De vill komma med inlägg från sina wingbacks och är solida bakåt med sin fembackslinje, säger Falkenbergs FF:s tränare, Christoffer Andersson, till deras hemsida.

Tidigare möten:

2014:
Svenska Cupen: FC Trollhättan – Falkenbergs FF 2-1

2010:
Superettan: Falkenbergs FF – FC Trollhättan 5-0
Superettan: FC Trollhättan – Falkenbergs FF 1-1

2009:
Superettan: Falkenbergs FF – FC Trollhättan 7-0
Superettan: FC Trollhättan – Falkenbergs FF 0-1

Senaste tre matcher:

FC Trollhättan: (O) Lunds BK 0-0, (O) Oskarshamns AIK och (F) GAIS 0-1
Falkenbergs FF: (V) Ljungskile SK 2-1, (F) Vänersborgs IF och (F) IK Oddevold 2-0

Läs mer inför matchen:

Införrapport från FC Trollhättan
Införrapport från Falkenbergs FF
Claes Nyman: ”Blir mentalt – är för dåligt”