John Alvbåge. Foto: Bildbyrån

Under torsdagskvällen meddelade Lindome att John Alvbåge blir en del av laget inför 2020 års fotbollssäsong. Den 37-årige målvakten kommer närmast från IK Sirius i allsvenskan.

Via sin hemsida släppte Lindome GIF en av vinterns stora transferbomber – att rutinerade John Alvbåge skrivit på för klubben. Alvbåge har ett förflutet i Örebro SK och IFK Göteborg i allsvenskan, såväl som i norska Stabaek och danska Viborg FF. Totalt har han 227 allsvenska matcher under bältet. 2013 och 2015 vann han Svenska cupen tillsammans med IFK Göteborg. 

Till Göteborgs-Posten berättar Alvbåge om sin initiala reaktion när tanken på spel i Ettan slog honom.

– Det var de som hörde av sig och frågade lite. Första tanken var: “Ska jag ner i division 1?”. Det fanns en dold stolthet där någonstans. Men jag tänkte ändå att jag kunde ta lunchen och prata med dem, det är alltid kul att träffa nya människor, berättar Alvbåge.

Nu är ett tvåårskontrakt för klubben påskrivet. Lunchen mellan parterna verkade ha varit lyckad och för Alvbåge fanns det ett flertal faktorer till varför klubben kändes rätt.

– Det var en kombination av olika saker. Främst människorna i föreningen. Spelarna, men också ledarna runtomkring. De presenterade ett roligt och intressant upplägg kring vad de har för fotbollssyn. Och så klaffade personkemin. De förklarade hur mycket det skulle betyda för dem om jag kom, säger Alvbåge till GP och fortsätter: 

– Det i kombination med att de bygger föreningen på allt det jag bygger mitt fotbollsliv på: Glädje. Fotboll ska vara roligt. Det kanske inte har varit jätteroligt under de senaste åren. Nu värderar jag ingrediensen glädje högre än vad jag värderar division och ekonomi. Jag vet att jag inte har jättemånga år kvar, det gäller att ha roligt på jobbet!