210515 Hudiksvalls Cihan Sener och Brommapojkarnas Gustav Sandberg Magnusson under fotbollsmatchen i Division 1 Norra mellan Brommapojkarna och Hudiksvall den 15 maj 2021 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / COP 210 / KJ0026

Ettanveckan är här. Från 29 maj till 6 juni spelas matcher varje dag i Ettan. Det bjuds på derbyn, intressanta och heta möten från hela landet – Luleå i norr till Österlen i söder. Här är dagens matcher som spelas.


Hammarby TFF – Örebro Syrianska IF
Det är fortsatt kämpigt för tabelljumbon Hammarby TFF. I senaste matchen, mot Sollentuna FK på tisdagen, kom sjunde förlusten för dem. Detta efter två straffmål av Oliver Stojanovic Fredin. Efter förlusten förändrade Hammarby TFF i ledarstaben. Det har gått bättre för Örebro Syrianska IF. Efter nio omgångar har de samlat ihop 14 poäng och ligger på en sjätteplats.

Noterbar data från Playmaker.AI: Örebro Syrianska IF och Hammarby TFF, tillsammans med Hudiksvalls FF, har lägst målsnitt med 1.0 och 0,88 mål per match i Ettan Norra.

Se matchen på SportExpressen Play.

Hudiksvalls FF – Umeå FC
Umeå FC har slagit in sig i toppstriden efter tre raka vinster och blev första laget att besegra Sandvikens IF. Dessförinnan vann Umeå FC över Assyriska FF och IF Sylvia. Det är ett självförtroendeladdat Umeå FC som reser till Glysis Sparbanken Arena. På andra sidan väntar Hudiksvalls FF, en nykomling som har blandat och gett. Hudiksvalls FF var inne i en positiv trend med tre raka vinster, för senare förlorat mot IF Brommapojkarna och Assyriska FF.

Noterbar data från Playmaker.AI: Umeå FC:s anfallare, Victor Kamf, har prickat in formen. På senaste två matcherna har Kamf gjort fyra mål. Anfallaren skjuter flest skott (3,13 skott per match) och har bäst xG (0,94) i Umeålaget.

Läs mer inför matchen:
Införrapport från Umeå FC
Publikinformation från Hudiksvalls FF

Se matchen på SportExpressen Play.

Sandvikens IF – Dalkurd FF
Här är ett spännande toppmöte i Ettan Norra. Sandvikens IF och Dalkurd FF har gått som tåget under säsongsinledningen och ligger på andra- och tredjeplats i tabellen. Till toppmötet kommer Sandvikens IF med en förlust (3-1 mot Umeå FC) medan Dalkurd FF besegrade IFK Haninge med uddamålet i slutminuterna. En intressant detalj är att Dalkurd FF har plockat nio poäng på borta- och Sandvikens IF har inkasserat åtta poäng på hemmaplan.

Noterbar data från Playmaker.AI: Sandvikens IF och Dalkurd FF är bättre än genomsnittet i offensiven, defensiven och passningsspelet i Ettan. Det finns flera spelare att hålla koll på. Mohammed Naeem (0,46 i xG), John Junior (5,45 lyckade dribblingar per match), Rassa Rahmani (fyra assist och 91 procent i passningssäkerhet) och Ezequiel Montagna (0,37 i xG).

Läs mer inför matchen:
Införrapport från Sandvikens IF

Se matchen på SportExpressen Play.