200617 Skarsjövallen innan fotbollsmatchen i Superettan mellan Ljungskile och Örgryte den 17 juni 2020 i Ljungskile. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0003

Ettanveckan är här. Från 29 maj till 6 juni spelas matcher varje dag i Ettan. Det bjuds på derbyn, intressanta och heta möten från hela landetLuleå i norr till Österlen i söder. Här är dagens match som spelas.

Alla matcher sänds på SportExpressen Play.


Ettan Södra:

Ljungskile SK – Vänersborgs IF
Mötet mellan klubbarna är en av många derbyn under Ettanveckan. Vänersborgs IF reser fyra mil för Bohusländerbyt mot Ljungskile SK på Skarsjövallen. Just på hemmaplan har Ljungskile SK visat sig starka och tagit alla sina segrar. IFK Malmö, Lunds BK, Skövde AIK och Torns IF har alla åkt hem tomhänta utan poäng. För Vänersborgs IF:s del handlar mycket om att bryta förlusttrenden. Nykomlingen öppnade säsongen med tre raka vinster, för senare förlora fyra av fem matcher.

Noterbar data från Playmaker.AI: Det blir en kamp om mittfältet. Ljungskile SK och Vänersborgs IF är två av lagen som vinner flest dueller på offensiv planhalva i Ettan. Det är mittfältarna Abdiaziz Hussein (10,28) i Vänersborgs IF och Abdallah Hussain (8,17) i Ljungskile SK.

Läs mer inför matchen:
– Införrapport från Ljungskile SK

Se matchen på SportExpressen Play.