200715 Qvidings Oscar Ehner deppar under fotbollsmatchen i Division 1 södra mellan Landskrona och Qviding den 15 juli 2020 i Landskrona. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0009

Ettanveckan är här. Från 29 maj till 6 juni spelas matcher varje dag i Ettan. Det bjuds på derbyn, intressanta och heta möten från hela landet – Luleå i norr till Österlen i söder. Här är dagens match som spelas.

Alla matcher sänds på SportExpressen Play.

Qviding FIF – Utsiktens BK
Från Bohus- till Göteborgsderby. Det står på menyn för kvällen. Fjolårets nykomlingar, Qviding FIF, har varit starka under säsongsupptakten. Sedan premiärförlusten mot Skövde AIK har Qviding FIF spelat ihop 15 poäng. De vinröda har bjudit på många målglada tillställningar och har gjort tredje flest mål i Ettan Södra. Det var desto kämpigare för Utsiktens BK under inledningen. De blandade och gav med stora skadebekymmer i truppen. Skadeläget har börjat ljusna och Utsiktens BK har kryssat mot Lindome GIF och besegrat Skövde AIK på slutet.

Noterbar data från Playmaker.AI: Utsiktens BK orsakar flest regelbrott (155) av klubbarna i Ettan enligt statistiken. Det är något som Qviding FIF kan utnyttja. Flera av deras mål har just kommit på fasta situationer. Däremot får Qviding FIF se upp i sitt eget straffområdet, där de har släppt in 7 av 10 mål. Utsiktens BK har slagit flest passningar (387) och gjort 11 mål i straffområdet.

Läs mer inför derbyt:
Adam Wästlund: ”Kör man fast måste man ändra något”
Införrapport från Utsiktens BK

Se matchen på SportExpressen Play.