210405 Åtvidabergs spelare jublar efter 0-1 under fotbollsmatchen i Division 1 södra mellan IFK Malmö och Åtvidaberg den 5 april 2021 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0044

Ettanveckan är här. Från 29 maj till 6 juni spelas matcher varje dag i Ettan. Det bjuds på derbyn, intressanta och heta möten från hela landet – Luleå i norr till Österlen i söder. Här är dagens match som spelas.


FC Linköping City – Åtvidabergs FF
Tredje derbymötet under Ettanveckan. Denna gång bjuds tittarna på FC Linköping City – Åtvidabergs FF i Östgötaderbyt. Två klubbar med skilda inledningar på säsongen. FC Linköping City jagar fortfarande första vinsten och ligger sist i Ettan Södra med en inspelad poäng. Det har varit många förluster för Linköpingsgänget, men de fick med sig en poäng i mötet mot Ljungskile SK för två omgångar sedan. Tabelläget är något bättre hos Åtvidabergs FF med nio poäng mer. Formen har varit uppåtgående på sistone och Åtvidabergs FF har två raka segrar efter 3-0 och 2-1 över Assyriska IK och Lindome GIF.

Noterbar data från Playmaker.AI: FC Linköping City har gjort minst mål (6) i Ettan men målchanserna har funnits. Playmaker.AI:s siffror visar att Linköpingsgänget har skapat tillräckligt (9,26 i xG*) för att göra ytterligare mål. Samma gäller för Åtvidabergs FF som gjort 10 mål och 12,44 i xG*.

xG*: Hur många mål ett lag förväntats göra sett till sina målchanser.

Läs mer inför matchen:
Adam Larsson ställs mot sin gamla klubb: ””Inte samma klubb som den jag var i”
Dmitry Zhuravlev ger sina tankar och idéer inför derbyt

Se matchen på SportExpressen Play.