Lördagen den 12 december kallade Ettanfotboll till årsmöte där agendan bland annat innehöll val av styrelse och ordförande. Här kommer en rapport från dagen.

Vanligtvis hade Ettanfotbolls ordförande Johan Englund fått hälsa mötesdeltagarna välkomna i det fysiska rummet. I år skedde det via länk då mötet genomfördes helt digitalt med samtliga deltagare uppkopplade via länk.

Efter Englunds öppnande av mötet började deltagarna att stämma av mötets agenda. De hetaste ämnena för dagen var förstås val av ordförande och styrelse. Resultatet blev som följande att Johan Englund valdes om till ordförande och samtliga representanter i styrelsen behöll sina platser. Nytt för i år var även att ytterligare tre ledamöter röstades in i styrelsen. 

Ettanfotbolls Jimmy Fors. Foto: Ettanfotboll

Vi har pratat med Ettanfotbolls Jimmy Fors, utvecklingschef föreningar och vid tillfället för valmötet sekreterare, som delar med sig av sina tankar från dagen.
– 2020 har varit ett väldigt speciellt år för hela fotbollsvärlden, där vi tvingats lära oss leva i den digitala världen. Denna gång genomförde vi valmötet helt digitalt och rättssäkert där alla deltagare var med på distans. Det var en utmaning som stod framför oss men med lite distans till det löste vi det på ett bra sätt och feedbacken från föreningarna har varit väldigt positivt, både i avseende av innehåll men också i avseende hur Ettanfotboll agerar i rådande tider och hanterar restriktioner och anpassar verksamheten därefter, säger han och fortsätter angående val av styrelse samt ordförande:

– Samtliga styrelserepresentanter valdes om, vilket känns positivt sett till kontinuiteten det skapar för föreningen Ettanfotboll och de föreningar som är anslutna. Vidare hade valberedningen även tagit fram förslag om att utöka styrelsen med ytterligare tre personer och hittat tre sylvassa kandidater som nu har valts in i den större styrelsen som kommer att fortsätta jobba aktivt för att utveckla ligan.

Johan Englund blev omvald som ordförande för ytterligare två år. Vad innebär det för Ettan?
– Johan Englunds omval som ordförande för Ettanfotboll betyder oerhört mycket, sedan Johan kom in som ordförande har det nog inte kunnat undgått någon utvecklingskurvan som vi har haft och hur Ettanfotboll har flyttat fram sina positioner inom svensk fotboll. Johan besitter ett driv och ett engagemang som är väldigt sällsynt där hans starka drift smittar av sig på omgivningen vilket så klart är positivt för hela Ettanfotbolls organisation inte bara för styrelsen utan också anställda. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Johan Englund de kommande två åren. 

Hur ser du på att styrelsen nu har utökats med fler ledamöter?
– 2021 kommer förmodligen bli en utmaning på samma sätt som 2020 har varit. Att vara fler styrelsemedlemmar som delar på arbetsbördan kan bara ses som positivt. Dessutom att de människor som kommer in besitter den kompetensen de gör kommer bara bredda den redan starka kompetensen som Ettanfotbolls styrelse besitter, avslutar Jimmy Fors. 

***

Här är Ettanfotbolls styrelse.

Johan Englund, ordförande.

Chengis Rehman, ledamot. Klubb/sportchef Vasalunds IF.

Mikael Thorstensson, ledamot. Klubbdirektör Sollentuna FK.

Claes Ohlsson, ledamot. Ordförande Skåne FF.

Håkan Bäckström, ledamot. Ordförande Umeå FC.

Sahar Zandian, ledamot. Oberoende/extern.

Mattias Granström, ledamot. Klubbdirektör Skelleftå FF.

Jens Harrysson, ledamot. Styrelsen Karlskrona FK.

(Nya för 2021)

Malin Rogström, ledamot. Styrelsen Gefle FF.

Anders Tengström, ledamot. Styrelsen Västerås SK.

Göran Widén, ledamot. Styrelsen IFK Luleå.