IMG_1020

I juni varje år samlas alla svensk fotbolls ordföranden till en konferens; distriktens ordförande, intresseorganisationernas ordförande och förbundets ordförande. Nyckelpersoner från SvFF:s kansli deltar också. Ettanfotboll representeras av vår ordförande Johan Englund, styrelseledamoten Claes Ohlsson är också med på konferensen i sin kapacitet av ordförande i Skånes Fotbollförbund.

Ordförandekonferensen är ett av tre centrala möten i svensk fotboll; Representantskapet i månadsskiftet november/december fattar beslut om tävlingsfrågor och Förbundsmötet i mars är det högsta beslutande organet. Ordförandekonferensen är inget beslutande möte utan är en konferens där ett större antal utvecklingsfrågor diskuteras och ger råd och riktning till Förbundsstyrelsens arbete med att ta fram beslutsförslag till Representantskapet och Förbundsmötet.

På agendan i år står bland annat information om samarbetet med RF/SISU, föreningsutvecklingsarbetet, Världsklass – utvecklingsarbetet inom elit dam/flick, samverkan mellan SvFF och distrikten, serieutredningen Division 3 herrar, icke EU-spelare, m.m.

På en särskild punkt informerar också Yvonne Ekroth om projektet för semiprofessionell fotboll och Johan Englund om utvecklingsarbetet i Ettan.