Christer Youssef i Djurgårdens blårandiga tröja. Foto: Bildbyrån

Igår presenterade Assyriska Turabdin IK sitt senaste nyförvärv. Det är kvalitet och rutin som kommer in i laget, och ligan, när Christer Youssef nu ansluter till Jönköpingslaget!

Efter spel i Djurgårdens IF, Hansa Rostock, Aris Limassol och nu senast thailändska Nongbua Pitchaya står det klart att 32-åringen återvänder till Sverige och svenska ligafotboll. Det är Jönköpingsbaserade Assyriska IF som har lyckats locka mittfältaren till sitt lag och spel i Ettan södra tiden framöver. 

Assyriskas tränare, Andreas Tegström, säger följande till Ettanfotboll:
– Christer är först och främst en väldigt bra kille som kommer vara en stor resurs för vår unga trupp. En spelare att se upp till som vet vad som krävs för att lyckas inom elitfotbollen. 
– Som spelare har han bra blick för spelet, är riktigt bra på små ytor där hans vänsterfot både har spets med instick och inlägg men även som ett vapen i sitt skott!

John Alvbåge, Martin Smedberg-Dalence, Per Karlsson, Jesper Arvidsson, Simon Helg, Philip Haglund… listan kan göras lång över profiler som har anslutit till Ettan inför 2020. Nu stärks alltså ligan med ytterligare en spelare med gedigen bakgrund.

– Det känns jättebra. Vi har haft en fin dialog med klubben i många år tillbaka men tajmingen har inte klickat förens nu. Jag väljer att flytta hem till Jönköping för familjens skull och Assyriska IK var det givna valet, säger Christer Youssef och fortsätter:
– Jag kan inte så mycket om ligan mer än att det är en tuff liga vilket är viktigt att vara ödmjuk inför och jobba hårt för att vinna matcher. Mitt mål med säsongen är att vinna matcher för Assyriska IK och bidra med min rutin och erfarenhet.

Under bältet har Youssef bland annat 75 matcher för Djurgårdens IF (10 mål) och 62 matcher (13 mål) för cypriotiska Aris Limassol.