191103. Jönköpings Daryl Smylie jublar efter 2-1 i fotbollsmatchen mot Brommapojkarna. Nu har han skrivit på för Assyriska IK. Foto: Bildbyrån

Jönköpingslaget Assyriska Turabdin IK presenterade under gårdagen förstärkningar inför säsongen 2020 – Daryl Smylie från Jönköpings Södra IF och Seif Kadhim från Umeå FC. 

Till Jnytt.se säger Assyriskas sportchef Marcus Dere följande:

–  Det har varit mycket jobb bakom kulisserna för att få till det och alla i klubben har jobbat otroligt hårt för detta.

Daryl Smylie kom först till Jönköping Södra säsongen 2009, bortsett från två sejourer i Kalmar FF har nordirländaren troget representerat “J-södra” i Superettan såväl som i Allsvenskan. Nu har dock mittfältarens och Jönköpings Södras gemensamma resa kommit till vägs ände och man går skilda vägar. 2019 blev Smylie noterad för 27 matcher och stod för 10 mål i Jönköpings Södra, totalt har Smylie spelat över 200 matcher och gjort 60 mål för klubben.

Seif Kadhim kommer närmast från Umeå FC som efter ett lyckat kvalspel blev klara för Superettan 2020. Efter två år i Umeåklubbens tröja lämnar nu Kadhim för spel i sydligare delar av Sverige. Säsongerna 2018-2019 blev det sammanlagt 52 matcher och 8 mål för mittfältaren.

– Jag blev kontaktad tidigt av Assyriska och vi har samtalat fram och tillbaka. Jag fick en positiv känsla med James och Tegan när de förklarade satsningen och vad de vill göra. Jag är en stor pusselbit med min rutin och med vad jag tillför. De har varit väldigt tydliga med vad de vill få in, Smylie bland annat och de har haft en tydlig strategi som jag ville haka på, säger Seif Kadhim till Jnytt.se.

Assyriska Turabdin IK slutade 2019 på en elfte plats i tabellen i Ettan södra. Sedan tidigare har man inför 2020 gjort klart med nyförvärven Majkel Bagir, Alex Petrovic och Lucas Shlimon.