211009 Brommapojkarnas Ali Suljic under fotbollsmatchen i Ettan norra mellan Brommapojkarna och Assyriska den 9 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104 / AS0034

Ettansäsongen är färdigspelad och juryn har sagt sitt. Här är de spelare och ledare som gjort störst intryck under säsongen.

En jury har utsett vinnarna i flera kategorier efter säsongen 2021 i Ettan. Tittarna och supportrarna har även röstat fram årets mål och spelare i Ettan. Nedan är spelarna och ledarna som vunnit.

Årets tränare: Andy Kilner, Vänersborgs IF

Som nykomling i Ettan Södra landade Vänersborgs IF på 38 poäng och en niondeplats. Nu prisas Andy Kilner som årets tränare i Ettan.

– När någon utanför din egen organisation uppmärksammar jobbet du gör är det alltid trevligt, det ska jag inte förneka. Och att coacha den här klubben är en svår uppgift på fler än ett sätt, säger han till SportExpressen.

Övriga nominerade:
Christer Mattiasson, IF Brommapojkarna
Bosko Orovic, Utsiktens BK
Tobias Linderoth, Skövde AIK

Årets målvakt: Jonas Olsson, IF Brommapojkarna

Han startade endast en seriematch under fjolåret. Säsongen 2021 är Jonas Olsson årets målvakt i Ettan efter svarat för 17 hållna nollor.

– Det har varit en bra säsong personligen och vi fick kröna det med att vinna serien tillsammans, säger han till SportExpressen

Övriga nominerade:
Conor O’Keefe, Piteå IF
Anton Andersson, Tvååkers IF
Emir Plakalo, Lunds BK

Årets försvarare: Ali Suljic, IF Brommapojkarna

Ali Suljic utsågs till Ettans bästa försvarare i fjol. I år har Suljic fortsatt på samma sätt och utses till seriens bästa försvarare för andra året i rad när IF Brommapojkarna tog steget upp till Superettan.

– Att få ett kvitto på att man gjort det bra igen är roligt. Man gör alltid sitt bästa men det är kul att få priset igen, säger han till SportExpressen

Övriga nominerade:
Gustav Thörn, Sandvikens IF
Viktor Nilsson, Tvååkers IF
Anton Agebjörn, Oskarshamns AIK

Årets mittfältare: Filip Jägerbrink, Oskarshamns AIK

Oskarshamns AIK föll på mållinjen i jakten på Superettanplatsen. Nu får trotjänaren i klubben, Filip Jägerbrink, priset som årets mittfältare i Ettan.

– En glädje i all besvikelse. Det är en av mina bättre säsonger tycker jag. Både jag och laget började jättebra och jag gjorde mål och poäng och fick självförtroende, säger han till SportExpressen.

Övriga nominerade:
Gustav Sandberg Magnusson, IF Brommapojkarna
Marijan Cosic, IF Brommapojkarna
Luka Dobrijevic, Oskarshamns AIK/Ljungskile SK

Årets anfallare: Yoann Fellrath, FC Trollhättan

Han levererade sanslösa 26 mål på 28 matcher för FC Trollhättan under den gångna säsongen. Yoann Fellrath är årets anfallare i Ettan.

– Det känns väldigt bra, allt jobb under säsongen betalar av sig. Men tyvärr lyckades vi som lag inte ta oss till superettan. Vi hade chansen att göra det men tog den inte, det är en besvikelse men jag tar samtidigt med mig allt det positiva. Det var en bra resa med klubben, lagkamraterna och tränarna, säger han till SportExpressen.

Övriga nominerade:
Rodin Deprem, Örebro Syrianska IF/IF Brommapojkarna
Pashang Abdulla, Piteå IF
Viktor Granath, Skövde AIK

Årets spelare i Ettan: Yoann Fellrath, FC Trollhättan

Yoann Fellrath gjorde succé den gångna säsongen och har nu röstats fram till årets spelare i Ettan.

– Galet. Det har varit en otrolig säsong och att röstas fram till årets spelare känns väldigt bra. Jag är glad och har njutit av alla minuter på planen den här säsongen. De här individuella priserna ger fortsatt styrka att fortsätta med nästa steg, säger anfallaren till SportExpressen.

Årets talang i Ettan Norra: Jesper Ceesay, IF Brommapojkarna

Han har fått se flera lagkamrater bli sålda till större klubbar. Själv valde Jesper Ceesay att skriva på ett nytt flerårsavtal inför årets säsong. Det slutade med avancemang till Superettan och Ceesay utses nu till årets talang i Ettan Norra.

– Jag känner mig trygg i klubben, och gör man bra ifrån sig blir man såld, säger han till SportExpressen.

Övriga nominerade:
Antonio Yakoub, Assyriska FF
Josafat Mendes, Hammarby TFF
Theodor Hansemon, Gefle IF

Årets talang i Ettan Södra: Lucas Shlimon, Assyriska IK

Assyriska IK åkte ur – men Lucas Shlimon slog igenom. Årets talang i Ettan Södra är redo för nästa steg i karriären.

– Jag har besökt en klubb och det är ett antal som visat intresse, säger 18-åringen till SportExpressen

Övriga nominerade:
Gustav Friberg, Skövde AIK
Fabian Falkstrand Ransjö, Vänersborgs IF
Erik Grandelius, Åtvidabergs FF

Årets talanglag i Ettan:

Lamin Sarr (Torns IF) – Gustav Friberg (Skövde AIK), Fabian Falkstrand Ransjö (Vänersborgs IF), Teodor Wålemark (Lindome GIF), Jesper Strid (Lunds BK) – Victor Blixt (Österlen FF), Lucas Shlimon (Assyriska IK), Muhammad Abdallah Hussain (Ljungskile SK), Hugo Engström (Vänersborgs IF) – Erik Grandelius (Åtvidabergs FF), Adham El Youssef (Torns IF).

Årets talanglag i Ettan Norra:

Hannes Sveijer (Sandvikens IF) – Theodor Hansemon (Gefle IF), Christoffer Styffe (Dalkurd FF), Josafat Mendes (Hammarby TFF) – Mayckel Lahdo (Hammarby TFF), Williot Swedberg (Hammarby TFF), Jesper Ceesay (IF Brommapojkarna), Jardell Kanga (IF Brommapojkarna) – Patrik Gustavsson (IF Sylvia), Omar Faraj (IF Brommapojkarna), Antonio Yakoub (Assyriska FF)

Årets mål i Ettan Södra: Zakaria Sawo, Oskarshamns AIK

Han stod för ett drömmål som nu röstats fram till årets mål i Ettan Södra. Nu berättar Zakaria Sawo att målet, och målgesten efteråt, var minst sagt speciellt.

– Det var till en vän som gått bort, säger 21-åringen till SportExpressen.

Årets mål i Ettan Norra: Christopher Redenstrand, Täby FK

Christopher Redenstrand gjorde tre drömmål – i en och samma match. Nu utses ett av dem till Årets mål i Ettan Norra.

– När jag såg de andra målen var det inget jag förväntade mig, även om jag tycker mitt var snyggast, säger han till SportExpressen.

Årets domare: Henrik Mohlin

Henrik Mohlin blev utsedd av seriens lagkaptener till årets domare med 66 procent av rösterna.