190208 Manasse Kusu under en fotbollsträning med Norrköping den 8 februari 2019 i Alcantarilha. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

IF Sylvia i Division 1 Norra har genom ett samarbete med IFK Norrköping lyckats knyta till sig en mycket lovande, ung talang – Manasse Kusu. Förutom 15 matcher för IF Sylvia i år och 2 matcher i Svenska cupen för IFK Norrköpings räkning så har den flitige mittfältaren också representerat Sveriges ungdomslandslag vid totalt 24 tillfällen. Vi kontaktade 17-årige Kusu för att höra mer om hur det går för honom på planen och hur han ser på framtiden.

Hej Manasse, hur känns formen?

Hej! Nu när vi har kommit tillbaka efter sommaruppehållet känns det fantastiskt, i början var det lite sådär men nu är jag igång!

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag är en lagspelare som tänker på laget och som alltid springer och jobbar för laget. Jag försöker sätta lagkamrater i bra lägen, är stark och förlorar sällan dueller. Ganska bollsäker.

Du har blivit noterad för 15 matcher hittills i Ettan i år, hur tycker du att ditt spel har varit, har du fått ut det du vill på planen?

Om jag ska vara helt ärlig så känner jag att i början av säsongen fick jag inte ut det som jag eller mina tränare ville. Det var lite saker som inte stämde men jag fick goda råd av mina tränare och försökte jobba på det. Inför sommaruppehållet började det gå åt rätt håll och nu känner jag att jag är igång.

Hur är det att som ung spelare spela i Division 1, känner du att det finns goda förutsättningar i ligan för att utvecklas som spelare och ta nästa steg i din karriär?

Ja absolut, det finns ju det. Jag tillhör ju egentligen IFK Norrköpings a-lag och har tempo därifrån, men det krävs alltid att man är skärpt och extra koncentrerad. Det här är en bra liga och man har goda förutsättningar att lyckas och komma långt.

Bortsett från spel med Sylvia så är du ju en del av IFK Norrköpings lag. Hur ser du på samarbetet där?

Jo, jag tycker att det är bra, speciellt för oss unga spelare. Vi kan inte bara sitta på bänken i Allsvenskan. Det är bra att kunna få in 90 minuter i Sylvia och utvecklas. Division 1 är en riktigt bra serie, får vi in 90 minuter varje helg kan vi vara redo för Allsvenskan. Samarbetet mellan klubbarna är jättebra och jag tycker att jag utvecklas jättemycket.

Har du någon egen målsättning med säsongen?

Min målsättning är att göra debut med IFK Norrköping i Allsvenskan. Nu känner jag mig redo för det, men allting hänger ändå på mig. Gör jag dåliga träningar och matcher får jag inte klaga. Tränarna har gett mig bra möjligheter och jag tycker att jag är nära, men det är upp till mig att jobba för det.

Har du någon förebild på planen?

Jag kollar mycket på gamla spelare, till exempel Makélélé, hur disciplinerade de var. Jag kollar lite på Kanté, det är en spelstil som jag gillar, vinna mycket bollar och fördela. Mest defensiva spelare, men det är många!

Har du någon förebild utanför planen?

Min familj, min mamma. Hon är min drivkraft. Min pappa, han gick bort när jag var liten, men jag tänker på honom och känner att det ger mig kraft.

Om du fick välja helt fritt, vilken skulle vara din drömmatch att spela?

Skulle faktiskt vilja spela Premier League, derbyt Manchester United mot Manchester City, jag hejar på City. Det skulle vara en dröm.

Vi tackar Manasse för intervjun och önskar honom ett stort lycka till i framtiden med både IF Sylvia och IFK Norrköping!