190501 Landskronas Kevin Jensen under fotbollsmatchen i Division 1 Södra mellan Landskrona och Tvååker den 1 maj 2019 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

När han var 12 år lämnade han Billeberga GIF och började spela fotboll för Landskrona BoIS och har gjort det sedan dess. Kevin Jensen är mittfältare i BoIS och denna veckas talang! 

Tjena Kevin, hur känns formen?

– Det har gått bra för laget och det har känts bra för mig, jag har fått lite mindre speltid men det känns ändå bra. Jag gör många mål på träningarna och känner mig allmänt pigg, det är bara att köra på.

Jensen spelar som mittfältare och beskriver sig själv som kvick med bra spelförståelse. Han har spelat fotboll så länge han kan minnas och denna säsong har han spelat 16 matcher för Landskrona BoIS varav 9 matcher från start. Redan som 15-åring fick Jensen prova på att spela elitfotboll i Superettan, någonting som var lite av en utmaning.

– Jag var liten och tanig men nu känner jag att min fysiska status har utvecklats genom att spela mycket i Division 1. Det finns många bra spelare i ligan och fysiskt är det bra för oss yngre killar. Där känner jag att jag har utvecklats mest. 

Vad tycker du om Ettan som serie? Hur känns det att spela Division 1-fotboll? 

– Division 1 är en bra serie, hård och tuff och som sagt väldigt fysisk. Det är väldigt roligt att spela här och gör man det bra så tar man sig uppåt och vidare i karriären. 

Landskrona BoIS hittar vi i den övre halvan av Södran, närmare bestämt på en femteplats. Man har inte förlorat sedan innan sommaruppehållet då man föll med 2-0 mot Skånerivalen Eskilsminne IF. Efter sommaruppehållet har BoIS gjort det bra och noterats för två oavgjorda och två segrar. Kevin ger sin syn på säsongen hittills:

– Jag skulle säga att den har varit bra! Vi har kanske förlorat lite poäng här och var men vi tror på oss själva och spelar bra varje match. Det är bara att fortsätta och så kommer allting på plats.

Om sin egen speltid säger Jensen så här:

– Jag har startat i ungefär hälften av matcherna och känner att jag är nära en startplats hela tiden. Det är bra konkurrens i laget, vi har väl 4-5 duktiga yttrar, så det är små marginaler som avgör. Men jag är nöjd med min speltid och det är väl egentligen bara poängen som ska komma, sen har jag en startplats.

Liksom många andra unga spelare har Kevin Jensen höga ambitioner med sin karriär. För en person som ständigt har tänkt på fotbollen och alltid prioriterat sporten främst i livet är det inte så konstigt. 

– Mitt mål är att komma till en topp 5-liga. Men allting börjar här. Närmaste åren vill jag göra bra i BoIS, kunna starta varje match och sen försöka gå vidare. Det är alltid bäst att först lyckas i Sverige, Superettan och Allsvenskan, innan man går ut i Europa. 

Härnäst spelar Landskrona BoIS mot Åtvidabergs FF, ett riktigt klassikermöte mellan två anrika föreningar. Vi önskar Kevin ett stort lycka till i sin karriär och tackar för intervjun!

FEM SNABBA MED KEVIN JENSEN

FAVORITLAG?

Manchester City.

FÖREBILD PÅ PLANEN? 

Kevin De Bruyne.

HUR MÅNGA U-LANDSKAMPER HAR DU SPELAT?

5st u17-landskamper.

DRÖMMATCH ATT SPELA?

VM-finalen, mot kanske Brasilien eller Spanien. Absoluta drömmen!

OM DU INTE VAR FOTBOLLSSPELARE, VAD HADE DU DÅ BLIVIT?

Jag har alltid haft bollsportandet inom mig, så förmodligen en annan bollsport.