Förra säsongen fick BK Forwards unga anfallstalang, Eliyo Turkan, spela totalt 23 matcher, varav elva från start. Denna säsong har den 19-årige Eliyo spelat sex matcher i Division 1, och mer ska det bli!

– Mitt kortsiktiga mål är att starta så många matcher som möjligt i Division 1 denna säsong, säger anfallstalangen Eliyo.

Eliyo Türken  Foto: Bildbyrån

Eliyo Türken
Foto: Bildbyrån

Varför började du spela fotboll?

Först och främst var det för att min familj är väldigt intresserad av fotboll. Sen när jag väl hade testat att spela fotboll några gånger och märkte att jag gillade det så valde jag att fortsätta spela.

Varför har du valt att spela i BK Forward?

Jag bytte till BK Forward när jag var 16 år i hopp om att få en så bra utvecklingskurva som möjligt. BK Forward är en klubb som tror på sina spelare, och jag är nöjd med mitt beslut att gå just till BK Forward. Jag hade inte fått det bättre någon annanstans.

Vilket är det bästa, mest minnesvärda, målet du gjort för BK Forward?

Det måste vara mitt första mål i Division 1 mot Linköping City. Jag fick en passning och fick en bra första touch med min högerfot för att sedan kunna skjuta in bollen i mål med min vänstra fot. Det var en riktigt skön känsla!

Hur skulle du beskriva din egen, och lagets start på säsongen?

Det har varit en tuff start för laget. Vi har inte vunnit så mycket som vi hade hoppats på, men vi har kapaciteten och spelarna för att ta hem fler poäng i de kommande matcherna. För min egen del vet jag inte riktigt. Jag hade andra förväntningar på denna säsong, men det är tuff konkurrens och jag är glad för varje minut jag får spela.

Vad är ditt kort- och långsiktiga mål med fotbollen?

Kortsiktigt skulle jag säga att jag vill starta så många matcher som möjligt i Division 1 denna säsong. Långsiktigt hade det varit riktigt coolt att få spela i Superettan med BK Forward.

Har du någon dröm inom fotbollen?

Min dröm är att bli så bra som möjligt och spela så länge jag kan. Jag har alltid hejat på AC Milan, så det hade varit stort att få representera dem.

Vem är din förebild?

Då måste jag nog säga pappa. Han har alltid varit där för mig. Han har kommit på nästan alla träningar och alla matcher och stöttat mig i min fotbollskarriär.

Hur skulle du beskriva dig själv på och utanför planen?

På planen skulle jag säga att jag är en hårt arbetande spelare som ger hundra procent för laget. Jag gillar att utmana och hitta kombinationer med min medspelare. Utanför planen är jag väldigt pratglad. Jag gillar att hänga på Johnys 5millar – ett ställe man brukar gå till för att träffa vänner och snacka fotboll.

Vilken fotbollsspelare skulle du säga att du är mest lik och varför?

Jag har fått höra att jag är lik lite olika fotbollsspelare, bland annat Jamie Vardy och Christoffer Nyman. Jag tror att det kan bero på att jag springer mycket i djupled, är snabb och ganska aggressiv i min spelstil.

Om du inte hade fått bli fotbollsproffs, vad tror du då att du hade blivit?

Då hade jag nog blivit idrottslärare eller fritidsledare så jag kan arbeta med ungdomar.

Två snabba:

Hattrick eller avgöra på stopptid? 

Avgöra på stopptid.

Assist eller mål?

Mål.