Eskilsminnes Dennis Olsson är Veckans Talang!  Foto: Bildbyrån

Eskilsminnes Dennis Olsson är Veckans Talang!
Foto: Bildbyrån

Från tio års ålder har Dennis Olsson fostrats och blommat i Eskilsminne IF. Han har tagit steget från ungdomsverksamheten och idag representerar han A-laget, men något tydligt mål med just fotbollen har aldrig riktigt funnits.

– Jag har aldrig haft något specifikt mål med min fotbollskarriär, men det ska bli spännande att se hur långt jag kan gå, säger Dennis Olsson.

Dennis Olsson, född 1999, är 19 år och spelar för Eskilsminne IF. Dennis började dock redan spela fotboll vid fyra års ålder.

– Jag började som fyraåring i Påarp som är en liten by utanför Helsingborg. När jag fyllde tio år så tog jag klivet över till Eskilsminne IF. Jag spelade mig upp genom ungdomslagen och är oerhört glad över att idag få representera Herrlaget.

Vad fick dig att börja på fotboll?

När jag var liten visste jag väl inte riktigt vad det innebar att vara fotbollsproffs, men mina kompisar under förskolan började så det blev ganska självklart att jag också skulle börja. Sen dess har det bara rullat på.

Fotboll, Svenska cupen, Eskilsminne - Helsingborg

Hur känns det att spela i Division 1 idag?

Jag tycker det känns riktigt bra. Jag har kommit långt, tycker jag personligen, och jag är väldigt nöjd med att vara där jag är idag.

Något mål med fotbollen, varken lång- eller kortsiktigt, har Eskilsminne IF:s talangfulla anfallare inte.

– Jag spelar enbart för att det är kul med fotboll, eftersom det är vad fotboll går ut på. Jag tycker alltid att det har varit roligt att spela fotboll, men något mål har jag aldrig haft. Det är bara kul att se hur långt jag kan gå genom att ha denna inställning.

Hur skulle du beskriva dig själv som person på och utanför fotbollsplanen?

Utanför planen är jag en väldigt jordnära person. Jag tycker om att hänga med kompisar, och tar alltid familj och kompisar i första hand. Jag är väldigt ambitiös och gillar att leva i nuet. På fotbollsplanen försöker jag njuta av varje sekund. Jag är bara glad att jag överhuvudtaget kan spela fotboll. Jag är lugn och stressar väldigt sällan upp mig. Jag gillar det jag gör helt enkelt.

Hur ser din skadehistorik ut?

Jag var skadad hela hösten. Jag gjorde min sista match i slutet av augusti eftersom jag fick problem med höften. Sedan kom jag igång fullt med fotbollen i mitten av mars 2019. Det känns väldigt bra att vara tillbaka, jag har verkligen saknat fotbollen. Jag missade ju gruppspelet i Svenska Cupen, vilket känns tråkigt, men jag har försökt bidra så mycket jag har kunnat från sidan. 

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Just nu har jag ett vanligt jobb, 8–16 på vardagar, på PostNord. Jag har ingen fundering om att börja plugga, och tror inte heller att jag kommer göra det.

Vem är din förebild?

Jag gillar faktiskt inte att kolla på fotboll, så jag har ingen riktig förebild inom fotbollen men utanför fotbollen är det såklart pappa!

Dennis gratulerar Robin Hofsöe efter ett mål mot Ängelholm ifjor. Foto: Bildbyrån

Dennis gratulerar Robin Hofsöe efter ett mål mot Ängelholm ifjor.
Foto: Bildbyrån

Vart ser du dig själv om fem år?

Då är jag 25 år… det är en svår fråga! Men troligtvis vill jag skaffa mig en egen lägenhet, spela kvar i Eskilsminne, ha ett vanligt jobb och bara njuta av det goda i livet.

Om vi går tillbaka till fotbollen, vilka är dina främsta kvaliteter som anfallare?

Jag är snabb, löpvillig och gillar att få bollen på yta.

Om du inte fick bli fotbollsproffs, vad skulle du vilja bli då? 

Jag har ingen dröm egentligen om något alls. Jag vill bara ha en familj och vill att livet ska rulla på som det gör nu!

Två snabba frågor:

Hattrick eller avgöra på stopptid?

Hattrick

Assist eller mål?

Assist