Fotboll, Superettan, Varberg - Åtvidaberg

Foto: Bildbyrån

Adrian Pettersson spelade 21 matcher i Söderettan för Åtvidabergs FF förra säsongen. Året innan det (år 2017) spelade backtalangen elva matcher i Superettan. Efter två lyckade säsonger fick Pettersson erbjudanden från bland annat Sampdoria och SPAL, men tackade nej för att fortsätta sin utveckling i Sverige och Division 1.

Varför valde du att stanna i Sverige och varför just Åtvidabergs FF?

Jag valde att stanna i Sverige för att jag vill lyckas här innan jag söker mig utomlands. Jag vill spela mig upp via divisionerna och så småningom, i slutändan, spela för en allsvensk klubb. Efter det skulle jag vilja söka mig utomlands. Att spela för Åtvidabergs FF har alltid känts bra. Jag trivs här. Det är min moderklubb och jag är glad över att få representera A-laget. Det lockar alltid att bli utlandsproffs, men jag är en större talang här och skulle inte försvinna i en mängd av stora talang som i exempelvis Italien. Här sticker jag ut mer och kan tillföra mer som en individuell spelare, vilket också gör att jag fortsätter utvecklas.

Hur känns ditt beslut idag?

Jag är verkligen nöjd med mitt beslut att stanna i Sverige och i Åtvidabergs FF. Jag känner att året har börjat bra för min del och jag hoppas att det fortsätter i rätt riktning. Sen hoppas jag såklart det bästa för klubben också. Vårt interna mål är att åtminstone vara ett mittenlag i Division 1 och undvika det som skedde förra året – att vi var nära att åka ur Division 1.

Har du planer på att i framtiden söka dig utomlands?

Såklart har man det. Jag vill spela i någon världsliga, så som i Spanien eller England. England har alltid varit min dröm, men om jag inte kommer dit skulle det vara kul att spela i holländska ligan. Men innan jag spelar utomlands vill jag helst ta mig till en allsvensk klubb först. 

Vad är ditt mål på kort respektive lång sikt?

Bara att bli så bra på fotboll som möjligt. Just nu går jag i skolan och har väl som kortsiktigt mål att gå ut skolan, men jag har inga funderingar på att fortsätta mina studier direkt efter gymnasiet. Efter ett halvår får vi se vart jag står med fotbollen och om mina mål ändras, men just nu är mitt fokus på att bli en så bra fotbollsspelare som möjligt.

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Hur skulle du beskriva dig själv som person både på och utanför planen?

På planen skulle jag beskriva mig själv som en vinnarskalle som är hård i närkamperna och i försvarsspelet. Jag försöker alltid visa laget i rätt riktning. Utanför planen skulle jag väl säga att jag är en rolig kille som oftast är glad och positiv.

Vem är din förebild?

Oj, bra fråga! Jag har ingen riktig förebild, men om jag är tvungen att välja någon skulle jag säga Sergio Ramos i Real Madrid. Jag gillar inte Real Madrid, men han är ändå en riktigt bra mittback. Jag är ju Liverpool fan.

Vad är din dröm med fotbollen?

Min dröm är att bli proffs och att leva på enbart fotbollen. Jag vill spela stora mästerskap, och helst vill jag spela för Liverpool. Några landslagsmål har jag inte, men det hade varit jättekul att få representera sitt land.

Om du inte fick bli fotbollsproffs, vad tror du då att du hade blivit?

Då hade jag nog blivit bilförsäljare, eftersom jag gillar bilar.

 

Två snabba:

Avgöra på stopptid eller rädda på mållinjen?

Avgöra på stopptid.

Nicka eller skjuta?

Nicka.