Rickard Söderberg fick igår lämna sin post som tränare i Skövde AIK, på kvällen meddelade han att han avstår årets upplaga av Morgondagens Stjärnor.

Rickard önskar att få smälta det här och spendera fritiden med sin familj, vilket vi givetvis respekterar fullt ut. Men en ersättare behövde tillsättas och frågan gick till Qvidings tränare, Bosko Orovic, som har gjort ett fantastiskt arbete med ett väldigt ungt lag.

*****

DSC_7783Bosko, först och främst ett stort grattis! 

Tack så mycket.

Vilka tankar for genom ditt huvud när du fick förfrågan om att bli tränare för söderlaget i Morgondagens Stjärnor? 

Tankarna var väl att man fick ett kvitto på att man har gjort ett bra jobb, att man gjort något positivt för svensk fotboll, det är väl främst sådant som kom upp. Sen är det förstås en otrolig ära att få delta, man blir uppskattad för det jobbet man gör.

Behövde du någon betänketid innan du tackade ja? 

Nej, det behövde jag inte.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare? 

En passningsinriktad tränare som tror på yngre svenska förmågor, jag vill gärna utveckla dem och jag tror att om man bygger en bra prestation över en längre tid så kommer även resultaten till slut. Jag brinner för svensk fotboll och ungdomar över lag, om vi inte ger dem chansen i seniorsammanhang, då blir det svårt att få fram de här stora stjärnorna, vi får inte fega – vi måste våga släppa fram dem.

Nomineringsarbetet ute i klubbarna är i full gång, har du en klar bild över talangerna i den södra divisionen? 

Ja, det tycker jag mig ha, det finns en hel del.

Det kommer vara du och Sven Sjunnesson från LB07 som leder söderlaget, hur tror du att ert samarbete kommer fungera? 

Jag tror att det kommer fungera alldeles utmärkt, jag känner inte honom så väl men jag skulle gärna vilja lära känna honom mer. Vi har väl lite olika fotbollsfilosofier, han är mer defensivt lagd och jag offensivt, vi kan nog komplettera varandra på ett bra sätt.

Vi önskar dig lycka till, i såväl slutspurten av serien som Morgondagens Stjärnor.

Tackar vänligast.