Morgondagens Stjärnor 2019. Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto

Lördagen den 16 november spelades den efterlängtade talangmatchen Morgondagens Stjärnor på Tele2 Arena. Talangerna, från Boden i norr till Lund i söder, anlände till Stockholm under fredagen för en första träning med lagen och en chans att träffa gamla som såväl nya ansikten. 

Lagindelningen stod utifrån Ettans två olika serier, Norran och Södran, när lagen gjorde entré på planen var norrlaget klädd i blå skrud medan söderlaget var iträdd det vita matchstället.

Huvuddomare Tess Olofsson satte pipan i munnen och blåste igång matchen. Relativt snabbt kopplade söderlaget ett grepp om matchen. I den tolfte matchminuten får Max Olsson (Åtvidabergs FF) ett fint skottläge i straffområdet som norrlagets målvakt Christos Liantas (Sollentuna FK) räddar men i den efterföljande sekvensen dimper bollen återigen ned framför Max Olsson som från samma läge får ytterligare en chans. Olsson trycker till bollen med vad som kan liknas vid en glidtackling och Liantas i norrlagets mål hinner inte ned på skottet denna gång – 1-0 till söderlaget.

Söderlaget skulle dock inte sakta ned på grund av ledningen. Offensiven fortlöpte och återigen var Max Olsson involverad. Olsson får en boll ut mot hörnflaggan som han med precision slår in i straffområdet till Kevin Jensen (Landskrona BoIS) som dyker upp mellan norrlagets backar och enkelt slår in bollen bakom Liantas – 2-0 till söderlaget i den femtonde matchminuten.

Söderlagets ytterback Jake Weisbrod (IK Oddevold) hade stått för många fina offensiva löpningar längst sin kant under första halvlek men han stod också för tveksam insats i eget straffområde. Norrlagets Antonios Bahdke (IF Sylvia) slår en fin djupledsboll till lagkapten Lukas Rhöse (Carlstad United) som i straffområdet blir nedriven av Weisbrod. Domare Olofsson blåser straff och tilldelar Weisbrod matchens första gula kort. Bahdke förvaltar straffen och trär in bollen säkert i målets högra gavel, söderlagets målvakt Felix Jakobsson (Torns IF) går åt fel håll och är chanslös. 2-1 i den 26:e matchminuten.

Första halvlek präglades till stora delar av en böljande matchbild där båda lagen förde spelet fram och tillbaka. Söderlaget hade dock ett större anspråk på initiativet i matchen och när domaren blåste av första halvlek var 2-1 ett rättvist halvtidsresultat.

Målskytt Max Olsson delade i halvtidsintervjun med sig av sina tankar om första halvlek.

– I slutet börjar de komma in i det mer och mer, men det känns ändå som att det är vi som styr, och det känns som att vi ska vinna den här matchen alla dagar i veckan. 

Andra halvlek sparkas igång och snabbt handlar matchen om kampen på mittfältet. Norrlagets Justin Salmon (Karlslunds IF HFK) stod för många fina insatser och var så när på att få till en framspelning efter kombinationsspel till Yoel Embaye (Umeå FC) i söderlagets straffområde, men bollen var något för brant och tog tryggt om hands av söderlagets inbytte målvakt Jakob Tånnander (Lunds BK). Båda lagen stod för en del halvfarliga chanser innan Theodore Rask (IF Sylvia) från egen backlinje slarvigt slog bollen mitt i gapet på söderlagets Filip Olsson (Landskrona BoIS) som snabbt kunde kontra. Filip Olsson slår bollen till klubbkamraten Kevin Jensen som kan trycka dit 3-1 till söderlaget i den 71:a matchminuten. 

I den 82:a matchminuten river Anthony Wambani (Vasalunds IF) ned söderlagets Jacob Ondrejka (Landskrona BoIS) i eget straffområde vilket resulterar i en straffspark. Straffen tas om hand av Max Olsson som placerar in 4-1 till söderlaget. 

Anthony Wambani skulle dock några minuter senare få någon form av upprättelse när han på en hörna nickar in bollen i mål och reducerar till 4-2 i den 85:e minuten.

Norrlaget försökte därefter få till en forcering i matchen men resultatet stod sig och efter 90 ordinarie minuter samt två övertidsminuter blåser domaren Tess Olofsson av matchen och söderlaget kan titulera sig som vinnare av 2019 års upplaga av Morgondagens Stjärnor.

I söderlaget blev tvåmålsskytten Kevin Jensen utsedd till matchens lirare. Anton Eriksson (Umeå FC) blev utsedd till matchens lirare i norrlaget. 

För att ta del av höjdpunkter från Morgondagens Stjärnor 2019, besök Ettanfotbolls officiella mediapartner FotbollDirekt.se genom denna länk: https://www.fotbolldirekt.se/2019/11/18/highlights-morgondagens-stjarnor