Årets domare: Mohammed Al-Hakim Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Årets domare på fotbollsgalan: Mohammed Al-Hakim
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Det är med stor glädje som vi på Ettanfotboll kan meddela att årets domare, Mohammed Al-Hakim, kommer att döma Morgondagens Stjärnor i Västerås på söndag.

I måndags prisades den 30-årige domaren från Köping som ”årets domare” på fotbollsgalan. Han har gjort en spikrak karriär mot toppen och är idag aktiv som FIFA-domare, Mohammed blev förbundsdomare 2008 och gjorde sin debut som huvuddomare i Superettan tre år efter.

Idag klassas han som en av landets bästa domare och det känns kul att vi får ha med honom i vår årliga talangmatch, en extra sporre för talangerna som deltar att dömas av årets domare.

– Jag har faktiskt dömt en Morgondagens Stjärnor match förut, när den även då gick på Swedbank Park, och ser det som ett roligt uppdrag. Det skall bli kul och många av de unga talangerna kommer säkert upp till Allsvenskan en dag och då kommer jag få döma dem även där. Jag tror det finns många duktiga talanger i årets Division Ett, säger Mohammed Al-Hakim.

Hans deltagande kom som en positiv nyhet för spelare och ledare i Morgondagens Stjärnor.

– Det är en ära och framförallt spännande att en så etablerad domare vill ta sig an det här uppdraget, någonstans visar det än en gång hur stort intresse det är för Morgondagens Stjärnor när man kan få dit Sveriges bästa domare. Det är både bra och positivt och visar att statusen förstärks på det här hela tiden, säger Christian Carlsson, tränare för Söderlaget.

Mohammed Al-Hakim in action i årets allsvenska.  Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Mohammed Al-Hakim in action i årets allsvenska.
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Information om Mohammed Al-Hakim

Ålder: 30
Bor: Köping
Förbundsdomare: 2008
Debut i Superettan: 2011
Internationell debut: 2011
Debut i Allsvenskan: 2012

Matchen spelas på Swedbank Park på söndag 15/11 klockan 14:00
Om ni inte kan se matchen på plats går det bra att se den på Ettanplay.

Läs mer inför matchen

Trupperna till Morgondagens Stjärnor
Allsvensk spelare kliver in som målvaktstränare i Morgondagens Stjärnor
Morgondagens Stjärnor webbsänds