Hampus Nilsson förstärker ledarstaben i Morgondagens Stjärnor. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Hampus Nilsson förstärker ledarstaben i Morgondagens Stjärnor.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Nu står det klart att ledarstaben till Morgondagens Stjärnor får förstärkning av en allsvensk spelare. Djurgården IF:s målvakt Hampus Nilsson kliver in och kommer bland annat att hålla ett pass med de unga målvaktstalangerna under lördagsträningen.

För varje år som gått har nivån blivit bättre. Många duktiga spelare har under de tidigare åtta upplagorna deltagit i den här talangmatchen. Bland annat Alexander Milosevic och Victor Nilsson-Lindelöf som var med och vann U21-EM för Sverige i somras. När vi nu tar nästa steg vill vi fokusera på de unga och duktiga målvaktstalangerna som är med oss i år, därför hoppas vi att Hampus Nilsson kan bidra med sin rutin från såväl Allsvenskan som Superettan.

– Det känns kul och spännande att vi genom det här tar ett nytt steg genom att utveckla de unga målvaktstalangerna som blivit uttagna till Morgondagens Stjärnor. Att det dessutom är en kille som själv gått den långa vägen som målvakt för att nå toppen, och bland annat varit med och vunnit Division 1 för några år sedan, känns såklart ännu bättre för både oss och spelarna som är med och deltar, kommenterar Per Larsson, ordförande SEFE/Ettanfotboll.

Hampus Nilsson fick själv frågan av oss på Ettanfotboll redan i våras och svarade i ett tidigt skede ja till att delta i evenemanget, han ville väldigt gärna komma in och bidra med sin rutin.

– Det var jättekul att man ville ha med mig och det känns fantastiskt att få den här chansen. Jag gillar att jobba med personer som vill någonting med sin karriär och som vill någonstans. Det känns roligt att få vara med under den här helgen och jobba med personer som inte bara är handplockade till det här utan också har väldigt höga ambitioner, säger Hampus Nilsson.

Hampus Nilsson i en match för klubblaget. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Hampus Nilsson i en U21-match för klubblaget Djurgårdens IF.
Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Tränarna för Morgondagens Stjärnor ser det här som en bra utveckling.

– Det känns som att det här blir bra för målvakterna. Det är utvecklande för dem att få något extra pass med en målvakt som själv både varit aktiv på den här nivån tidigare men också som nu är aktiv på en högre nivå, kommenterar Marcus Lantz, en av Söderlagets tränare.

Magnus Kihlberg, en av tränarna för Norrlaget, fyller på med sina tankar.

– Det är otroligt viktigt att vi fått med en målvaktstränare, och jag tror att alla vi tränare som är med i år är så pass ödmjuka att vi kan säg att vi inte är experter på det området själva. Målvakterna blir ofta bortglömda och i den här serien är jag inte säker på att alla klubbar har med målvaktstränare på varje träning. Så det känns jätteskönt att vi kan erbjuda killarna det här under helgen. Hampus är ju en spelare som är aktiv idag och vet hur det fungerar, målvakterna blir mer och mer moderna och då känns det bra att ha med någon som är aktiv.

Hampus Nilsson pratar om att sprida glädje, det visar han prov på här. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Hampus Nilsson hoppas kunna sprida glädje under helgen, vilket han visar prov på här i djurgårdströjan.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Vi hoppas och tror att Hampus Nilsson kommer att bidra med mycket till de unga talangerna, han beskrivs ofta som en glädjespridare i klubblaget och det tror vi att han kommer vara även i Morgondagens Stjärnor. Målvakterna kommer förhoppningsvis dra stor lärdom av honom.

Hampus ger sin syn på vad han hoppas kunna bidra med till Morgondagens Stjärnor.

– Jag hoppas först och främst kunna bidra med glädje, det ska vara roligt att spela fotboll. Det är trots allt en tävling och ibland glömmer man i tävlingsmomentet att det ska vara roligt att spela. Sedan hoppas jag med min rutin från allsvenska klubbar, där jag vet hur de tränar och fungerar, kunna bidra med kunnande och lugn så att killarna inte stressar upp sig i onödan.