Christian Kouakou Foto: Bildbyrån

Christian Kouakou
Foto: Bildbyrån

Med tre omgångar spelade börjar vi nu känna igen målskyttarna, många av de förväntade skyttekungarna har fått igång produktionen direkt. Även några av favoritlagen i respektive serie har fått upp ångan samtidigt  som det finns en del överraskningar, både negativa och positiva. 

Målskyttar, det alla lag så väl behöver, spelare som alltid levererar mål, ibland utan att ens vara bra. De bara är på rätt plats och sätter dit den. Potentiella hjältar som det är lätt att komma ihåg.

I den norra serien är det ett par namn vi känner igen som redan parkerar högt upp. Christian Kouakou, Nyköpings BIS som hade en sagolik höstsäsong ifjol och som verkar ha konserverat den formen alldeles ypperligt. Mattias Mete, han är väl den som ska skjuta Syrianska FC till topp, de stora värvningarna till trots. Karwan Safari, Västerås stora skyttekung som visserligen har gjort två straffmål redan, men likaväl är han också igång. Isaac Freitas Da Silva, Umeå FC  var väldigt nyttig i fjol och har fortsatt på inslagen väg. Han står redan nu på tre mål, han är glödhet. Kalle Ramsell i Sollentuna är en frisparksskytt av rang och har redan skjutit in sig, där har målvakterna något att bita i när det vankas frispark.

Karwan Safari Foto: Bildbyrån

Karwan Safari
Foto: Bildbyrån

Av lagen i den här serien har Västerås SK gett sig själva en ruggigt bra start. Tre raka segrar och 9-2 i målskillnad säger en hel del om vad det här laget har i sig. Lördagens match mot Arameiska-Syrianska var ingen glänsande uppvisning utan snarare ett bevis på att laget kan jobba sig till segrar också, det kommer att behövas under året. Tor-Arne Fredheim växlade system i halvtid och fick dessutom bra utdelning på de byten han gjorde. Rinor Nushi kom in och blev målskytt, Filip Tronet kom in och gjorde ett mål själv samt spelade fram nämnde Nushi. VSK ser starka ut och med den här starten blir de inte lätta att få stopp på.

BK Forward har fått en fin start som nykomling i serien och är ännu obesegrade, det är inte illa med tanke på de motstånd man redan har stött på. Av de tippade topplagen har vare sig Assyriska eller Syrianska imponerat och detsamma gäller Akropolis. Det återstår 27 omgångar att vända på den trenden, det är mycket fotboll att spela det.

***

I den södra serien är det liknande scenario med namn i skytteligatoppen som inte är så förvånande. Tyvärr har ju Oskarshamns Peiman Eliassi skadat sig och blir borta men han står ändå på tre gjorde mål. Krya på dig Peiman! Oddevolds Liridon Selmani känns som en potentiell skytteligavinnare och han har inlett bra och detsamma gäller Mjällsbys vänsterback (!) Oskar Sverrisson. Kan en vänsterback vara med och göra upp om titeln framåt hösten?

Oscar Sverrisson Foto: Bildbyrån

Oscar Sverrisson
Foto: Bildbyrån

Den stora överraskningen, i alla fall för mig, är att nykomlingarna Torns IF toppar tabellen med tre raka segrar. I helgen som gick var det Ljungskile som blev lottlösa och Torn abonnerar på förstaplatsen. De stora favoriterna Mjällby plockade ner ett annat överraskningslag, Tvååker, med 5-2 på bortaplan. När MAIF spänner musklerna så rejält får motståndarna det väldigt tufft.

Ljungskile har fått en tuff start och står ännu utan seger, det börjar bli dags för L-O Mattssons mannar att röra på sig uppåt i tabellen. Kristianstad och Ängeholm möts och där återstår det för KFC att ta poäng för första gången i år, om ÄFF vinner har laget samma antal poäng som Mjällby efter tre spelade omgångar…

***

I den norra serien den kommande omgången känns givetvis derbyt i Södertälje, Assyriska – Syrianska som den hetaste kampen men den har god konkurrens av Carlstad-Umeå FC, två lag som startat serien på ett bra sätt.

I söder blir det givetvis högintressant att se om Torns IF kan fortsätta sin strålande inledning, Utsikten på bortaplan är ingen enkel, men inte heller omöjlig, uppgift att lösa. Ljungskile-Kristanstad är en annan match med tydliga ”spänningar” två lag som letar efter trepoängare..