Magnus Österberg jämför Torns IF med Åshöjdens BK Foto: Bildbyrån

Magnus Österberg jämför Torns IF med Åshöjdens BK
Foto: Bildbyrån

Det är skarpt läge nu, det går inte att skoja bort. Toppen och botten får med all rätta allt större fokus när vi snart är på upploppsrakan. Men än är det många meter kvar innan man är i mål, och några har uppförsbacke. 

Assyriska FFAssyriska har bytt tränare igen. Carlos Banda fick tacka för sig efter ytterligare en match (53 minuter med en man mer)  där det en klart och svidande förlust. Släpper man in tre mål trots numerärt överläge blir det tydligt att det är mycket som inte står rätt till.

Föreningen har rensat i styrelsen och tillsatt en stor delegation som nu ska få klubben på rätt köl igen. Det behövs det en delegation för, inget snack om den saken. Det blåser, trots allt, positiva vindar på den nivån och de inblandade är överens om att lösa den här mörka, kanske den mörkaste, perioden i klubbens historia. I alla fall på väldigt lång tid.

Sportsligt går det, rent ut sagt, åt helvete. Laget har inte vunnit sen inlandsisen släppte och man ligger numera djupt förankrat i botten. Tränarbyte är det vanligaste och även det mest ”effektfulla” en förening kan göra när transferfönstret är stängt.

Klubbens val föll på den före detta spelaren Ghassam Hamed som nu ska trolla till läget. Det är ingen enkel uppgift. Ny roll, ny serie där kunskapen om motståndet är okänt(för tränaren) och tufft utgångsläge i tabellen. Dessutom ska kemin med truppen sättas illa kvickt. Att truppen dessutom lider av dåligt självförtroende gör det inte enklare.

Jag hoppas verkligen att Assyriska reder ut det här men helt ärligt känns det just nu som både agerande och odds lutar starkt emot det.

***

Mattias Genc  (Då som spelare) Foto: Bildbyrån

Mattias Genc
(Då som spelare)
Foto: Bildbyrån

Syrianska FC å sin sida ler när de anländer till Södertälje Fotbollsarena. Laget tog en extremt sen seger (matchens sista spark) mot Sollentuna och fortsätter jakten på Superettan. Återigen var det stjärnorna Ranegie (tvåmålsskytt) och Rajalaakso(segerskytt) som ordnade eufori. Det här laget har vittring på en uppflyttning det står helt klart.

Mattias Genc kan mycket väl leda SFC tilbaka till Superettan som tränare.

***

I botten tog Team TG en galet viktig derbyseger mot Umeå FC: Efter sju sorger och åtta bedrövelser har laget hittat vägar att vinna matcher igen. Umeå FC befinner sig i ingenmansland och då kan det bli såhär.

***

Torns IF. Folk som läser det här kan ju tro att jag är ordförande i deras fanclub men så är inte fallet. Laget, som är nykomlingar, bara kör och kör. Jag blir inte ens förvånad längre när de radar upp skalp efter skalp. Når laget kval och eventuellt Superettan måste nästa Åshöjden-film vara i sin linda. Makalöst är det och jag lyfter åter igen på den virituella kepsen.

Mjällbys Jakob Bergström Foto: Bildbyrån

Mjällbys Jakob Bergström
Foto: Bildbyrån

Bottenstriden i den södra serien är för övrigt ingenting för de med svagt hjärta. Herre jävla gud. Dröm/mardröm väntar de inblandade.

Några ord om Mjällby AIF också. Lever upp till favoritskapet och är snart det enda laget i de båda serierna som snart är ”klara” med säsongen. Skellefteå i den norra också, men det av en helt annan och mindre munter anledning.

***