Kommer Karwan Safari och hans VSK få fira hemma på Solid Park Arena på söndag? Foto: Bildbyrån

Kommer Karwan Safari och hans VSK få fira hemma på Solid Park Arena på söndag?
Foto: Bildbyrån

Det drar verkligen ihop sig och fortfarande är det många lag som har mycket att spela för med allt vad det innebär. Umeå FC blev stora vinnare ihop med Västerås i den norra serien. I Division ett södra slutade fyra matcher oavgjort och även de övriga var väldigt jämna…

Västerås kan, om det inte redan är gjort, lägga champagnen på kylning. Segern mot Team TG samtidigt som jagande tvåan Syrianska spelade oavgjort mot grymt höst-starka Akropolis gav ytterligare belägg för planerande av segerfirande.

Syrianska har varit på jakt efter VSK men senaste månaden har inneburit ett par poängtapp och nu handlar det om att kriga sig kvar på kvalplatsen. För det finns formstarka, blodtörstiga lag bakom. Akropolis klarade 1-1 i Södertälje, det är bra gjort. Umeå FC fortsätter sin febrila jakt och till helgen möts, just det, Umeå FC – Syrianska. Mamma mia vilken fight. Det skiljer visserligen fyra poäng men vid Umeåseger lär nerverna hos Syrianska gå bananas!

Kommer Seth Hallberg och hans Syrianska kunna hålla undan de jagande lagen från kvalplatsen? Foto: Bildbyrån

Kommer Seth Hallberg och hans Syrianska kunna hålla undan de jagande lagen från kvalplatsen?
Foto: Bildbyrån

I botten är det över, för Skellefteå, Arameisk/Syrianska och Assyriska FF. Det blir division 2 säsongen 2019. Team TG och Karlslund är högst indragna i kampen om att undvika kval och detsamma gäller Rynninge och Nyköpings BIS. Kommande omgång bjuder på lite karaktärstestande matcher, till exempel Rynninge – Team TG. Makalöst viktigt möte!

***

I söder är guldhattarna på plats hos värdiga seriesegrarna Mjällby men kampen om kvalplatsen till superettan är enorm. Eskilsminne innehar den för tillfället och till helgen möter man Oskarshamn som är två poäng bakom…Ni kan räkna in både Torns IF och Tvååker i det dramat också så fattar ni vilken makalös avslutning vi har framför oss, riktigt fotbollsgodis!

Kapten Unkuri firar avancemanget till Division 1 2017 - kommer de fira Superettankval i år? Foto: Bildbyrån

Kapten Unkuri firar avancemanget till Division 1 2017 – kommer de fira Superettankval i år?
Foto: Bildbyrån

 

I botten har Husqvarna och Grebbestad tappat lite fart och en lucka har uppstått, går det fel i helgen är det dessvärre över för båda lagen när när vi summerar  omgång 28 som står för dörren.

Kampen om att undvika nedflyttning och kval är ännu jämnare här än i de norra serien. Det är inte mindre än fem lag inom två poängs marginal här:

10. Åtvidaberg -8 30p

11.Kristianstad FC -10 30p

12. Skövde AIK -8 30p

13. FK Karlskrona -20 29p (kval)

14. Ängelholm – 26 28p

Ett litet smakprov på kommande omgång: FK Karlskrona – Kristianstad FC…

***

Det har ju firats i division 2 på flera håll i landet också, men jag tänker att jag inväntar tills kvalet är färdigspelat innan vi hyllar och välkomnar nykomlingarna (eller gratulerar de som kvalar sig kvar). Det brakar vidare i båda serierna kommande helg, det är i vanlig ordning bara att ta sig till arenorna eller knappa in ettanplay.se, det är bevisligen där det händer!