Ettanfotboll arbetar sedan 2018 aktivt med hållbarhetsfrågor i ligan. Ett av våra hållbarhetsområden är sportslig hållbarhet.

När vi pratar om sportslig hållbarhet gör vi det med ambitionen om att skapa en miljö i Ettan där föreningarna har förutsättningar att långsiktigt bedriva sin fotbollsverksamhet och förvalta de barn-, ungdoms- och akademispelare som finns i klubben.

Att kunna förvalta de spelare som finns och som är på väg uppåt är direkt avgörande för varje förenings framgång, för nivån på ligan men också för svensk fotboll. Ettan är svensk fotbolls talangfabrik och varje år tar dussintals spelare klivet uppåt i seriesystemet.

Därför är det viktigt att arbeta sportsligt hållbart.

Men det är också viktigt med en stark föreningsstruktur för att kunna skapa förutsättningar för dam- och flicklag, för att ge klubbarnas A-lag och seniorspelare de förutsättningar som krävs för att vara konkurrenskraftiga och för att anställa den personal som behövs.

Genom paketeringen Diplomerad förening erbjuds klubbarna strategier och åtgärder för att skapa optimala förutsättningar för sin egen verksamhet och för de spelare som är våra framtida stjärnor!

Läs mer på: https://bit.ly/3cI0hE4