Foto: Siri Samuelsson

Foto: Siri Samuelsson

Det är den tiden på året, när säsongen nått sitt slut och den avrundas genom att vi belyser de fantastiskt duktiga talanger vi har i Division 1. Spelarna är födda 1997 eller senare, där finns många spännande talanger – vilka kröns till Morgondagens Stjärnor?

Efter en lång tävlingssäsong känns det bra att få avsluta året med den här talangmatchen än en gång. Det blir det tionde året i rad som Ettanfotboll, tillsammans med vår huvudsponsor Svenska Spel, arrangerar evenemanget Morgondagens Stjärnor. Att få fira tioårsjubileum här i Jönköping känns bra, och vi har fått stor hjälp av vår arrangerande förening Husqvarna FF.

Under säsongen som gått har vi sett många av de spelarna som är med idag få mycket speltid i sina klubblag. En del av dem har under året etablerat sig som startspelare och därigenom fått ett stort förtroende av sina tränare. Det är bra för både spelare och klubbar och visar att målsättningen om att förbli talangernas serie verkligen infrias av klubbarna. 

Sebastian Sandlund i en bortamatch för IFK Luleå tidigare i år.  Foto: Bildbyrån

Sebastian Sandlund i en bortamatch för IFK Luleå tidigare i år.
Foto: Bildbyrån

Evenemanget har vuxit för varje år som gått, och när vi nu firar tioårsjubileum hoppas vi det märks vilka kliv serien – och talangerna – verkligen tagit. Tränarna har tagit ut spännande spelare som vi hoppas, trots novemberkylan, får visa upp sina färdigheter för publiken på plats. Den som blåser igång matchen på Rosenlunds Idrottsplats denna eftermiddag är vår käre Roger Persson, eventuellt blir det hans sista match i en lång och framgångsrik karriär.

Bland tränarna finner vi en bra mix som verkar ha gått hem bland spelarna. Söderlaget leds av Anders Dovblad och Patrik ”Bagarn” Rosengren, Norrlaget leds av Leif ”Leffe” Berg och Pascal Simpson. För att hjälpa målvakterna har vi Hampus Nilsson från Djurgårdens IF med oss. Killarna har också fått lyssna på den tidigare fotbollsspelaren Mattias Lindström som varit med som föreläsare och inspiratör. Vi får heller inte glömma bort att lyfta fram våra fantastiska materialare, Ulf Wallert och Åke Hedlund. Ulf har i princip varit med sen starten.

Jimmy Fors (mitten) med William Kenndal och Axel Fällman 2015. Foto: Fotboll på riktigt

Jimmy Fors (mitten) med William Kenndal och Axel Fällman 2015.
Foto: Fotboll på riktigt

Ettanfotboll vill avslutningsvis rikta ett särskilt tack till våra sponsorer som hjälpt oss genomföra den här helgen med – och för – de duktiga talangerna i Division 1. Svenska Spel, SJ, Fratelli Medical, Christian Dilusso Watches och slutligen Lundgrens i Gräfsnäs som har försett oss med våra nya matchkläder och träningsställ som spelarna använt under helgen.

Nu hoppas jag att vi får se några blivande stjärnor tändas här på Rosenlund i eftermiddag.